Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]

Az előző évekhez képest korábban, már január végén-február elején elfogadta az idei költségvetést az Arad Megyei Tanács.

A magyar érdekvédelmi szövetség, az RMDSZ javaslatára megemelték a kulturális és közösségi rendezvényekre szánt, illetve az egyházak által templomfelújításokra fordítható keretet, amelyekből mintegy 10 százalékot úgymond alanyi jogon a magyar közösség, illetve a magyar történelmi egyházak használhatnak fel.

A helyi önkormányzatoknak költségvetés-kiegészítésként folyósított, és infrastrukturális fejlesztésekre használható összegekből is kaptak a magyarok által jelentős számban lakott települések, vagy az RMDSZ-es elöljárók által vezetett önkormányzatok. Péró Tamás RMDSZ-es megyei tanácsos szerint az előző ciklusokban megalapozott jó együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni ezt az eredményt, mert a mostani mandátumban a Nemzeti Liberális Párti többséggel rendelkezik a megyei képviselőtestületben, így nincs is szüksége a két RMDSZ-es szavazatra a közgyűlésben, vagyis akár félre is seperhetné a magyar kezdeményezéseket, igényeket.

Az RMDSZ-nek két képviselője a testületben | Archív felvétel

Minderről Pataky Lehel Zsoltnak beszélt Péró Tamás, az RMDSZ Arad megyei szervezetének ügyvezető elnöke a Temesvári Rádió keddi Magyar adásában. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Ugrásszerűen megnőtt a kanyarós megbetegedések száma
Az év elejétől április 10-ig 379 megbetegedést jegyeztek a megyében.
Kisebbségi iskolák román tantárgyolimpiáját rendezik meg a Csiky Gergely Főgimnáziumban
Az 5–12. osztályosok számára szervezett versenyen 19 megye több mint 250 diákjai vesz részt.
Elhunyt Almási Vince volt kisiratosi polgármester
Község- és közösségépítő ember volt.
Vincze Loránt: változtassuk meg az Európai Uniót! (x)
Az RMDSZ európai parlamenti képviselője négy célt fogalmaz meg az idei EP-választásra.