Iskola, nyáron?! Miért ne? – vakációs foglalkozás magyar gyerekeknek [AUDIO]

Uzsonnázás közben | Fotók: Pataky Lehel Zsolt

Uzsonnázás közben | Fotók: Pataky Lehel Zsolt

Idén is megtartják a nyári iskolát Aradon a magyar tagozatos iskolákban.

A július első két hetében tartó foglalkozások célja, hogy a gyerekeknek játékos szórakozást szervezzenek, közösségben töltsék el a szünidő egy részét, mielőtt a nagyszülőkhöz, táborba, vagy nyaralásra indulnának a családdal, egyes szülőknek pedig kifejezetten jól jön, hogy a délelőtti órákban felügyelet alatt tudhatják a csemetéiket.

Az önálló, magyar tannyelvű Csiky Gergely Főgimnázium mellett két kerületi iskola magyar tagozatán is várják a gyerekeket, és nem csak azokat, akik az adott iskolába járnak, hanem más, esetleg román tannyelvű intézményben tanuló magyar diákokat is.

Pataky Lehel Zsolt az egyik ilyen kerületi iskolába látogatott el szerda délelőtt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készített összeállítást:

 

 

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.