Húszan érettségiztek sikeresen a Csiky-ben, 14-en ezúttal nem diplomáztak le

Eredmények böngészése | Illusztráció: pixabay.com

Eredmények böngészése | Illusztráció: pixabay.com

Hétfő délelőtt tették közzé a tanügyminisztérium honlapján a 2024-es érettségi nyári szessziójának eredményeit, s ezzel egy időben az iskolákban is kifüggesztették azokat.

A nyolcadikosok országos felméréséhez hasonlóan, a vizsgázó diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményei itt tekinthetők meg. A magyar iskolaközpont 36 diákja (26 idei és 10 korábbi végzős) iratkozott be az érettségire, közülük 2-en hiányoztak (50-en fejeztk be a 12. osztályt idén, és alig több mint a végzősök fele jelentkezett vizsgára). 20-an értek el átmenő jegyet, 14-en megbuktak, ez 58,82 százalékos arányt jelent – olvasható a tanintézmény hivatalos online felületei.

A korábbi évek adatai az óvások előtt: 87,75 százalék (2023), 84 százalék (2022), 69,09 százalék (2021), 61,40 százalék (2020), 56,06 százalék (2019). A 26 idei végzős közül 19 diák sikeresen vizsgázott, 7 pedig nem, ez 73,07 százalékos arány. Országos szinten az érettségizők 76,4 százaléka vizsgázott sikeresen – tették hozzá.

Egy Csiky-s diák ért el 9-es feletti átlagot, további 9 tanuló pedig 8-as felett teljesített. Ami a bukások okát illeti: 1 diák minden tantárgyból átmenő jegyet ért el, de két századdal a sikeres érettségihez szükséges 6-os átlag alatt maradt a végső jegye; 11 diák román nyelv és irodalomból, 1 magyar nyelv és irodalomból, 1 románból és matematikából, illetve 1 magyarból és matematikából vizsgázott sikertelenül.

Hétfőn 12 és 18 óra között lehet benyújtani az óvásokat a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán, illetve online, a következő email-címen: contestatiicsiky2024@gmail.com. Az ehhez szükséges formanyomtatvány innen tölthető le. Az óvások elbírálása után a végleges eredményeket július 12-én, pénteken teszik közzé.

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.