Hulladékudvar épül Nagyiratoson

Pénteken a bukaresti kormánypalotában aláírták újabb 18 önkormányzattal a környezetvédelmi minisztérium által finanszírozott hulladékudvarok létrehozására szóló szerződéseket.

Az újabb körben 22 hulladékudvar létesül 18 településen, többek között az Arad megyei Nagyiratoson is.

„Az önkormányzatok egyik legfőbb kihívása lesz a következő időszakban a hulladékkezelés. Ahhoz, hogy növelni tudjuk a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás mértékét, nagyon fontos, hogy a lakosság számára megfelelő infrastruktúrát biztosítsunk. Ehhez járulnak hozzá a hulladékudvarok, ahova önkéntesen viheti be a lakosság a hulladékot, amit később újrahasznosíthatnak majd” – idézte Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert az RMDSZ közleménye.

Tánczos Barna kiemelte: a hulladékudvarokba önkéntes alapon viheti be a lakosság azt a szemetet, amelyet nem szállít el a szolgáltató, például bútorokat, használt gumiabroncsokat, építkezési hulladékot stb. Egy hulladékudvar hozzávetőleg 50 ezer állampolgár kiszolgálását biztosítja – tette hozzá a tárcavezető, aki Papp Attila nagyiratosi polgármesterrel írta alá a szerződést.

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.