Hívőnek lenni egy kereszténység utáni korban

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja újabb előadásra várja az érdeklődőket december 19-én, kedden 18 órától az aradi iroda székhelyén (Bulevardul Revoluției/Andrássy tér 78. szám).

Az előadás címe Hívőnek lenni egy kereszténység utáni korban. A meghívottak arra keresik a választ, hogy az elvallástalanodás és a szélsőséges szabadelvűség térnyerése a kereszténység korának végével fenyeget-e a nyugati civilizációban.

Meghívottak: dr. Nagypál Szabolcs jogász, teológus és bölcsész, az MCC Jogi Iskola vezetője. Két év genfi egyetemi képzés után a Pannonhalmi Bencés Főapátságban dolgozott kutatóként, tanított teológiát börtönökben, ökumenikus szervezetek világvezetőségi tagja volt, jelenleg a magyar Vallásközi Párbeszéd Társasága társelnöke. Római katolikus teológusként számos kötet szerzője és szerkesztője, jelenleg a kereszténység és az emberi jogok kapcsolatáról ír könyvet.

Botos Máté régész, történész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának volt dékánja, az egyetem Politológia tanszékének és az MCC Press kiadójának vezetője. Kutatási területe elsősorban az eszmetörténet, ezen belül főként John Lukacs történetfilozófiai munkássága, de foglalkozik társadalom- és gazdaságtörténettel is.

Tóbiás Tibor György református lelkipásztor, esperes. Lelkészi szolgálatát Nagybányán kezdte, ahol kórházlelkész és segédlelkész volt, majd Nagyváradon lett segédlelkész. Tizenegy éve szolgál az Arad megyei kisperegi és nagyperegi gyülekezetekben. 2020-tól az Aradi Református Egyházmegye esperese és 2022-től a Romániai Református Zsinat választott tagja. Szenvedélyesen foglalkozik egyházi és helytörténeti kutatásokkal.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők ezen űrlap kitöltésével jelezzék részvételi szándékukat.

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.