Hét szavazaton múlt – Papp Attila maradt Nagyiratos polgármestere

Papp Attila folytathatja a munkát | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Papp Attila folytathatja a munkát | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Mindössze hét szavazatnyi különbséggel nyert a vasárnapi helyhatósági választásokon Papp Attila, az RMDSZ nagyiratosi polgármesterjelöltje, így ő maradt a Nagyiratosból, Nagyvarjasból és Kisvarjasból álló község elöljárója.

Papp Attila 2012 óta polgármester, így a negyedik mandátumát kezdheti meg. A rendkívül szoros verseny a községközpontban, Nagyiratoson dőlt el, ahol a hivatalban lévő elöljáró 380, míg fő kihívója, a nemzeti liberális párti (PNL) Anton-Florin Baniciu 356 szavazatot kapott.

Nagyvarjason Baniciura többen szavaztak (67), mint Pappra (63), de a településen a függetlenként induló Camelia-Maria-Ana Vidiţchi kapta a legnagyobb bizalmat (100 voksot). Kisvarjason Baniciu (27), Vidiţchi (19), Papp (14) volt a sorrend, de összességében Papp Attila 457 vokssal nyert a 450 szavazatot kapott Baniciuval szemben, így ősszel ő tehet ismét polgármesteri esküt.

A helyi tanácsosok megválasztásában is szoros volt a verseny az RMDSZ és a PNL között: a magyar érdekvédelmi szövetség listája a három településen összesen 437, míg a liberálisoké 425 szavazatot kapott.

A választási kampányban Pataky Lehel Zsolt készített rádióinterjút Papp Attilával az eddigi eredményekről és a következő tervekről, a beszélgetés alább meghallgatható:

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.