Határsértők Nagylaknál

Hét határsértőt vettek őrizetbe az utóbbi huszonnégy órában a román hatóságok a román-magyar határ közelében - közölte kedden az Arad megyei határrendőrségre hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A nagylaki határrendőrség előbb négy férfit vett őrizetbe, akik Magyarországra akartak átjutni a zöldhatáron. A három algériai és egy tunéziai állampolgárságú férfi 150 méterre volt előrejtőzve a magas növényzetben, amikor a rendőrök észrevették őket. A 22 és 37 év közötti férfiak a schengeni övezetbe szerettek volna bejutni.

Néhány tucatnyi kilométerrel távolabb a varsándi határrendőrök másik három marokkói férfit értek tetten, amikor a zöldhatáron akartak átjutni Romániából Magyarországra. Határsértés gyanúja miatt büntetőjogi eljárást indítottak ellenük - közölte a román határrendőrség.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.