Három éjjel, három nap – non stop oltanak [FRISSÍTVE]

2021. május 7.
Pénteken 15 órától vasárnap 22 óráig megállás nélkül oltják majd koronavírus ellen az igénylőket az aradi polgármesteri hivatal előcsarnokában és a városháza előtti téren berendezett oltásközpontban. FRISSÍTÉS: A második dózist az Arta-moziban kapják majd meg a résztvevők.
<em>Hír szerkesztése</em> Három éjjel, három nap – non stop oltanak [FRISSÍTVE]

Az önkormányzat sajtóosztályának közleménye szerint, aki kéri, előjegyzés nélkül, a személyi igazolványa alapján megkaphatja a védőoltást, ez esetben a Pfizer/BioNTech vállalat által kifejlesztett szérumot, amely iránt a legnagyobb a romániai (oltásra jelentkező) lakosság igénye.

Felhívják a figyelmet azonban arra, hogy a részvételt egszségügyi szűrés előzi meg, és akinek például 37,3 Celsius-foknál nagyobb a testhőmérséklete, elküldik, de ezenkívül figyelmet fordítanak a megfelelő távolság betartására, a kézfertőtlenítésre, az oltás utáni negyedórás megfigyelésre.

A szervezők – az önkormányzat, a prefektúra, a közegészségügyi igazgatóság, a magánegyetem orvosi kara, a Vöröskereszt, a vendéglátóipari és a lakótársulási szövetség – szándéka az oltás népszerűsítése a lakosság körében.

Start Maratonul vaccinării la Arad ! Aradul se vaccinează! 

Közzétette: Primăria Municipiului Arad – 2021. május 7., péntek

Ennek érdekében azt is „bevetik”, hogy a városháza előtt felállított szabadtéri színpadon helyi könnyűzenei együttesek adnak majd koncertet. Így próbálnak majd jó hangulatot biztosítani (a pénteki esős, szomorkás időben elkel majd a vidámság, bár kérdés, hogy ez lenne a megfelelő alkalom), mi több, a maratonon résztvevők között több helyi étterem és bisztró által felajánlott négyszemélyes vacsorákat sorsolnak ki tombolán.

A majdnem háromnapos non stop oltáson több tucat egészségügyi dolgozó szúrja majd a jelentkezők vállát.

Arad megyében május 6-val bezárólag 69 359-en kaptak koronavírus elleni oltás, közülük 47 417-en már a második dózist is felvették.

Lakhelyelhagyási nyilatkozattal éjszaka is lehet menni oltásra

Tóth Csaba Arad megyei prefektus az Aradi Hírek kérdésére elmondta: a 22 óra után kezdődő, reggel 5-ig tartó kijárási tilalom idején a saját felelősségre írt lakhelyelhagyási nyilatkozattal is részt vehetnek az érdeklődők az oltási maratonon. Indoklásként a „halaszthatatlan egészségügyi ellátás” rovatot kell kipipálni, ami az oltásra is vonatkozik. A formanyomtatvány a cikk alján letölthető.

A kormánymegbízott azt is elmondta, hogy az oltási maratonon beoltottak az aradi Arta (Művész) moziban kapják majd meg a második adag vakcinát, ennek a dátumát a városházán közilk velük.

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.