Faragó Péter maradt a megyei RMDSZ-szervezet elnöke

Faragó Péter | Fotó: rmdszarad.ro

Faragó Péter | Fotó: rmdszarad.ro

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének küldöttgyűlése újból bizalmat szavazott Faragó Péternek, akit 5. alkalommal választottak meg a szervezet elnökévé.

A tisztújító küldöttgyűlésen Szilágyi Dóra Emese, az RMDSZ ifjúságért felelős alelnöke is részt vett, megköszönve az ügyvezető elnökség nevében az Arad megyei szervezet elmúlt időszakban végzett munkáját. Az alelnök köszöntőjében a jövő évi választások tétjét hangsúlyozta, kiemelve, hogy „mindannyiuk munkájára szükség lesz, mindenki a saját kisebb vagy nagyobb szeletét bele kell, hogy tegye közösbe, hiszen csak így leszünk képesek hatékonyak és eredményesek lenni” – idézte az RMDSZ beszámolója az alelnököt.

Ezt követően Faragó Péter parlamenti képviselő beszámolt az elmúlt két év eseményeiről, megvalósításairól, amelyek az aradi magyar közösség megmaradásához, fejlődéséhez járultak hozzá, majd hangsúlyozta: „Mozgalmas két év áll mögöttünk, amelyben szervezetet építettünk, eseményeket szerveztünk, emlékeztünk, ünnepeltünk – mindezt az aradi magyar közösséggel és közösségért. A jövő év pedig még mozgalmasabb lesz. 2024-ben négy választást tartanak Romániában, amely hatalmas kihívás elé állítja a közösségünket. 2024 nem csupán 2024-ről szól és még csak nem is az azt követő négy évről. Jövőre azért kell részt vennünk a választásokon, hogy a következő évtizedben is tudjunk építkezni és cselekedni a szövetségen keresztül, amely eszköz a romániai magyar közösség kezében. Ezt az eszközt 34 esztendeje hatékonyan használjuk, és a jövőben is ezt fogjuk tenni.”

Azt követően, hogy a 128 küldött egyhangúlag megerősítette elnöki tisztségében, Faragó Péter megköszönte a bizalmat és a lehetőséget, és újból kiemelte, hogy jövőre „össze kell fognunk, együtt kell lennünk: a magyar képviseletért, a jogainkért, a magyar identitás megőrzéséért és megerősítéséért és a magyar jövőért. A politikai képviselet az egyik legfontosabb eszköz ezen célok szolgálatában, ezt kell megvédeni 2024-ben, és ez csak széleskörű, erős magyar közösségi összefogással lehetséges.”

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.