Esélyt kell adni, hogy a magyar ember magyar jelöltre szavazhasson [AUDIO]

Péró Tamás jelenleg a második mandátumát tölti a megyei közgyűlésben mint képviselő | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Péró Tamás jelenleg a második mandátumát tölti a megyei közgyűlésben mint képviselő | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Az ígéret szerint az RMDSZ minden „fronton” állít jelölteket a 2024-es romániai választásokon, így a június 9-i – az európai parlamenti voksolással összevont – helyhatósági választásokon Arad megyében is lesz megyei önkormányzati elnökjelöltje.

Az esélyek nem a magyar érdekvédelmi szervezet jelöltje mellett szólnak, hiszen mindössze 25 ezer magyar él Arad megyében, ami az összlakosság 6 százaléka, de Péró Tamás megyei ügyvezető elnök, aki vállalta a megméretést tanácselnöki tisztségért azt vallja: önérzet kérdése, hogy az RMDSZ tud-e jelöltet állítani minden tisztségre, egyúttal meg kell adni a lehetőséget minden magyar szavazati joggal rendelkezőnek, hogy a választásokon magyar jelöltre voksolhasson.

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének küldöttgyűlése (MKT) kedd este erősítette meg a szentpáli illetőségű Péró Tamás jelöltségét, aki a bizalmi szavazás után Pataky Lehel Zsolt kért mikrofon elé. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

 

Az MKT-n bemutatkoztak a megyei önkormányzati képviselőjelöltek is (a sorrendet az elnökség állapította meg, nem szavaztak róla a küldöttek): a szabályzat szerint a megyei RMDSZ-szervezet elnöke, Faragó Péter parlamenti képviselő lesz a listavezető, őt Péró Tamás jelenlegi megyei tanácsos és a pécskai ifj. Zágoni-Szabó András, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének elnöke követi. Az RMDSZ később „feltölti” majd a névsort olyan személyekkel, akik nevüket adják a kampányhoz, hogy teljes listát nyújthasson be az RMDSZ a megyei választási bizottsághoz.

Bölöni György, aki négy cikluson át volt megyei tanácsos, nem vállal újabb mandátumot.