Ennyien iratkoztak be magyar előkészítő osztályba az első szakaszban [AUDIO]

Lezárult a beiratkozás első szakasza a 2023–2024-es tanév előkészítő osztályaiba.

Arad megyében a jelen állás szerint 21 helyszínen indul magyar előkészítő osztály – különállóan vagy összevontan –, összesen 136 diákkal. Ez a létszám még változhat, hiszen június 6. és 12. között újabb beiratkozást tartanak, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a pontos összelétszám csak az őszi becsengetéskor derül majd ki.

A magyar iskolaválasztást segítik a magyar kormány által nyújtott támogatások és programok, mint a megemelt összegű oktatási-nevelési támogatás, a délutáni foglalkozás biztosítása vagy a szeptembertől induló erdélyi magyar iskolabuszhálóhat.

Arad megye kisebbségi oktatásért felelő főtanfelügyelő-helyettesét, Barbócz Izabellát kérdezte a magyar iskolák tagozatok beiskolázási adatairól Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)