Elindult a jelentkezés az MCC Fiatal Tehetség Programjába

2023. április 7.
Elindult a felvételire való jelentkezés időszaka a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjába. A szervezet a jövő tanévben is várja az 5. osztályt kezdő diákokat ingyenes, iskola mellett végezhető képzéseivel.
<em>Hír szerkesztése</em> Elindult a jelentkezés az MCC Fiatal Tehetség Programjába
Tanulás jó kedvvel | Fotók: MCC

Az MCC Erdély hét városában – Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben – működteti az általános iskolás diákoknak szóló Fiatal Tehetség Programot. Az ingyenes, az iskolai tanulmányokat kiegészítő, hasznos képzésekre lelkes, nyitott, tanulni vágyó fiatalok jelentkezését várják.

A Fiatal Tehetség Program ötödik osztálytól nyolcadik végéig kíséri a diákokat. A program célja, hogy játékosan, élményekkel egybekötve adja át a tudást a gyerekeknek, mindezt otthonos környezetben, fiatalos oktatókkal, a képzést támogató pszichológusok segítségével teszi. A képzéseken a fiatalok több tudományterülettel megismerkednek, belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, a környezetvédelemről, kísérleteznek, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is.

A hagyományos képzések mellett az izgalmas online kurzusok, oktatóvideók, egyéni projektek bármikor elérhetők, emellett az MCC nagy hangsúlyt fektet a személyiségfejlesztésre, pályaválasztási tanácsadásra is. A képzések mellett a külső helyszíni élményprogramok, nyári táborok, családi programok, kézműves-foglalkozások vagy jótékonysági akciók is változatossá teszik a közösségi tanulást. A diákok továbbá heti rendszerességű angol és román nyelvoktatáson vehetnek részt, szintén díjmentesen, ahol kreatívan, gyakorlatban sajátítják el a hasznos nyelvi tudást.


Fejleszthetik tudományos készségeiket

A FIT Programba június 30-ig jelentkezhetnek a 4. osztályos diákok. Az érdeklődők a fit.mcc.hu/jelentkezes oldalon iratkozhatnak fel a jelentkezési lap kitöltésével és a szülői ajánlás feltöltésével, majd szeptemberben személyes interjúra hívják a fiatalokat. A programról további tudnivalókat a fit.mcc.hu oldalon olvashatnak.

Az MCC tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel a teljes magyar közösséget szolgálja.

A szervezet munkatársai örömmel fogadják a fiatalok jelentkezését, és szívesen látják az érdeklődőket az MCC-központokban Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben. További információkért a kolozsvar@mcc.hu e-mail címen vagy a szervezet Facebook-oldalán érdeklődhetnek.

További hírek

Hír beküldése
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
Hír beküldése
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon
Az Alma Mater Alapítvány és az Aradi Táncház Egyesület szerevezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]
A tudós a Világoson végzett kísérletekkel alapozta meg hírnevét.
<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt
Közvitára bocsátották a javaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]
Pécska polgármesterét a Magyarnóta Mecénása kategóriában tüntették ki.