Elindult a jelentkezés az MCC Fiatal Tehetség Programjába

Elindult a felvételire való jelentkezés időszaka a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjába. A szervezet a jövő tanévben is várja az 5. osztályt kezdő diákokat ingyenes, iskola mellett végezhető képzéseivel.

Az MCC Erdély hét városában – Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben – működteti az általános iskolás diákoknak szóló Fiatal Tehetség Programot. Az ingyenes, az iskolai tanulmányokat kiegészítő, hasznos képzésekre lelkes, nyitott, tanulni vágyó fiatalok jelentkezését várják.

A Fiatal Tehetség Program ötödik osztálytól nyolcadik végéig kíséri a diákokat. A program célja, hogy játékosan, élményekkel egybekötve adja át a tudást a gyerekeknek, mindezt otthonos környezetben, fiatalos oktatókkal, a képzést támogató pszichológusok segítségével teszi. A képzéseken a fiatalok több tudományterülettel megismerkednek, belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, a környezetvédelemről, kísérleteznek, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is.

A hagyományos képzések mellett az izgalmas online kurzusok, oktatóvideók, egyéni projektek bármikor elérhetők, emellett az MCC nagy hangsúlyt fektet a személyiségfejlesztésre, pályaválasztási tanácsadásra is. A képzések mellett a külső helyszíni élményprogramok, nyári táborok, családi programok, kézműves-foglalkozások vagy jótékonysági akciók is változatossá teszik a közösségi tanulást. A diákok továbbá heti rendszerességű angol és román nyelvoktatáson vehetnek részt, szintén díjmentesen, ahol kreatívan, gyakorlatban sajátítják el a hasznos nyelvi tudást.

Image
Fejleszthetik tudományos készségeiket

A FIT Programba június 30-ig jelentkezhetnek a 4. osztályos diákok. Az érdeklődők a fit.mcc.hu/jelentkezes oldalon iratkozhatnak fel a jelentkezési lap kitöltésével és a szülői ajánlás feltöltésével, majd szeptemberben személyes interjúra hívják a fiatalokat. A programról további tudnivalókat a fit.mcc.hu oldalon olvashatnak.

Az MCC tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel a teljes magyar közösséget szolgálja.

A szervezet munkatársai örömmel fogadják a fiatalok jelentkezését, és szívesen látják az érdeklődőket az MCC-központokban Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben. További információkért a kolozsvar@mcc.hu e-mail címen vagy a szervezet Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/MCC.Erdely) érdeklődhetnek.

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.