Elhunyt Nagy Etelka volt szociálisügyi igazgató, az Alma Mater Alapítvány korábbi elnöke [AUDIO]

Nagy Etelka 2012-ben, az Alma Mater Alapítvány elnökévé történt megválasztásakor | Archív felvétel/Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Nagy Etelka 2012-ben, az Alma Mater Alapítvány elnökévé történt megválasztásakor | Archív felvétel/Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Méltósággal viselt hosszú betegség után elhunyt Nagy Etelka, az aradi szociálisügyi igazgatóság volt vezetője, az Alma Mater Alapítvány kuratóriumi tagja, korábbi elnöke.

A hírt az önkormányzat alárendeltségébe tartozó szociálisügyi igazgatóság vezetője, Oana Pârvulescu közölte a nyilvánossággal csütörtökön.

Nagy Etelka húsz évig vezette az intézményt, a nevéhez fűződik a HIV-fertőzött kiskorúak központjának és a hajléktalanok éjjeli menedékének a létrehozása. Fontosnak tartotta az állami gondozásból kikerült fiatalok pályakezdésének egyengetését, a rászorulók közétkeztetésének megszervezését, az egyedülálló idősek gondozását.

A Nőileg című magazin Mutass jó példát! elnevezésű kampánya keretében, 2018 januárjában Arad és Temes megye 30 jelöltje közül őt választották példaképnek, olyan hétköznapi hősnek, aki közösségi munkájával, helytállásával mutat példát másoknak. Az akkor készült rádióinterjú ide kattintva meghallgatható.

Nagy Etelka 2012 és 2018 között volt az aradi Alma Mater Alapítvány elnöke, 2018 óta kuratóriumi tagja. Köztiszteletnek örvendett magyarok és románok körében egyaránt, hozzátartozóin kívül sok egykori munkatársa gyászolja. Pataky Lehel Zsolt összeállítással emlékezett Nagy Etelkára a Temesvári Rádió Magyar adásában. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.