„Életre kel” a múzeum természettudományi osztálya

A képernyőn „megelevenednek” az állatok | A múzeum által közreadott felvétel

A képernyőn „megelevenednek” az állatok | A múzeum által közreadott felvétel

A Román Képzőművészeti Galéria digitalizálása után a természettudományi osztályon is okoseszközök segítségével tehető élvezetesebbé a kiállítás megtekintése az Arad Megyei Múzeumban.

A közgyűjtemény keddi közleménye szerint a modernizálás során lehetővé tették, hogy a kiterjesztett virtuális valóság segítségével „életre keljen” a Románia és azon belül Arad megye élővilágát bemutató tárlat.

Ehhez az szükséges, hogy az okostelefon (vagy táblagép) kamerájával a látogató beolvassa a vonatkozó QR-kódot, és máris „megelevenedik” a leírásban szereplő emlős vagy rovar. A múzeum vezetősége azt reméli az újítástól, hogy a fiatalabb nemzedék tagjait, akik a digitális világban otthonosan mozognak, kíváncsivá teszik a múzeum kiállításai iránt.

Bogdan Blaga igazgató a közleményben emlékeztetett arra, hogy a 2020 óta tartó felújítás során több szakaszban modernizálták a múzeumot, a természettudományi osztály például audio-tárlatvezetéssel élvezhető, a látogatók az erdő zaját, a különböző állatok hangját is hallhatják.

A kiterjesztett virtuális valóság alkalmazásának bemutatását február 15-én, csütörtökön 10 órától tartják természettudományi részlegen (bejárat a gyermekpark felől) a megyei önkormányzat és az Aradi Műszaki és Környezetvédelmi Líceum diákjainak jelenlétében. Az eseményt A természet porcelán című időszakos kerámiakiállítás megnyitója követi.

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.