Elballagtak a pécskai nyolcadikosok

„A nyolcadikosok életében a ballagás a legszebb pillanat, a legfontosabb viszont a továbbtanulás” – mondta tegnap Pécskán Bacsilla Sándor, a 2-es sz. Általános Iskola igazgatója az épületet búcsúzóul énekelve körbesétáló magyar nyolcadikosoknak.

Akik azért megadták a módját a búcsúnak, hisz Varga Ibolya osztályfőnöknővel együtt a lányok pasztell-lila blúzban, fekete szoknyában köszöntek az alma matertől, míg a fiúkon öltöny, fehér ing, és lila nyakkendő volt, az osztálytermeket, folyósokat virágszirmokkal szórták meg. A vetítéssel, az osztályfőnöknő meseolvasásával, műsorral tarkított ballagás hangulatába az öröm és a szomorúság könnyei is belevegyültek, szülők, rokonok barátok búcsúztatták őket az iskola dísztermében.

A végzősök: Oláh Aranka, Sisa Rihárd, Arros Katalin, Sipos András Szilárd, Nagy Orsolya, Marosi Annamária, Nagy Nándor, Şatran Claudia, Haller Krisztián Márton, Rabb Anita, Magyar Róbert, Papp Enikő, Miklós Árpád, Zámbori Enikő, Bogosi József Sándor.

Irházi János

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.