El sem kezdődött, de már akadályba ütközött az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi út megépítése

Az expressz út látványterve | Az Arad Megyei Tanács által közreadott felvétel

Az expressz út látványterve | Az Arad Megyei Tanács által közreadott felvétel

Felfüggesztették az Arad és Nagyvárad közötti gyorsforgalmi út 1-es és 3-as szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzési eljárást.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) sajtószóvivője, Alin Şerbănescu szerint az eljárásban részt vevő vállalatok pontosításokat kértek, ezért függesztették fel a közbeszerzést, és amint tisztázzák a helyzetet, az eljárás folytatódik. Ugyanakkor az 1-es szakasz esetében egy óvást is benyújtottak – tette hozzá. A szóvivő ugyanakkor kizártnak nevezte, hogy emiatt hónapokig csússzon az eljárás, szerinte „egy, legtöbb két héten” belül rendeződik a helyzet.

Az 1-es szakasz esetében benyújtott óvásról azt mondta, az nem befolyásolja a közbeszerzési eljárást, csak az eredményhirdetés után fogják elbírálni. A 2-es szakaszra kiírt közbeszerzés zavartalanul folytatódik, május 9-ig várják az ajánlatokat – tette hozzá Alin Şerbănescu.

Az Aradot Nagyváraddal összekötő gyorsforgalmi út mintegy 120 kilométer hosszú lesz, a projekt becsült értéke a megvalósíthatósági tanulmány szerint 10,1 milliárd lej, a kivitelezési idő 24 hónap. A munkálatokat részben vissza nem térítendő uniós alapokból, részben az állami költségvetésből finanszírozzák.

Agerpres

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)