Drágul a szemétszállítás

És természetesen az összes többi szolgáltatás, amelyet a Polaris Holding kft. a várossal megkötött koncessziós szerződés alapján végez. A most elkészült, és a határozattervezet megszavazása előtt mától kötelezően közvitára bocsátott dokumentum szerint várhatóan szeptembertől a Polaris két év, 2010 és 2011 hivatalos inflációs rátájával emeli a lakossági hulladékgyűjtés, szállítás, tárolási költség árát. Egyébként könnyen lehet, hogy a Polaris visszamenőleg is számláz, de erről nem szól a határozattervezet, majd kiderül a plénumban.
A Statisztikai Hivatal adatai alapján 2009 december-2010 december között az infláció 6,43% volt, 2010 december-2011 december között pedig 4,23%. Ezt csapják most majd hozzá a régi árhoz, így a lakossági szemétszállítás 2,98 lej/fő/hónap+ÁFA lesz, míg a tárolás 0,54 euró/fő/hónap+ÁFA. Mivel a lakossági szemetet mérés nélkül viszik el, a tárolási költséget átalányban számolták ki, mert a statisztikák szerint egy lakós napi 0,8 kg hulladékot „termel”. Ez így nyilvánvalóan távol áll a valóságtól, a tapasztalatok szerint a lakosság zöme ennél sokkal kevesebb szemetet dob naponta a vödörbe.
Cégek számára a hulladékszállítás 55,02 lej/köbméter+ÁFA lesz, a tárolási költség pedig 9,95 euró/köbméter+ÁFA.
A Polaris 4,23 százalékkal drágítja a város tisztántartására kötött szerződések árát, kezdve az utcasepréstől a szemetes kukák kiüresítésén át a hóeltakarításig.
A koncessziós szerződés szerint a szolgáltatónak joga van az előző évi inflációhoz igazítani tarifáit.

                                                                                                                                      Irházi János

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.