December 1. és január 8. között szervezik meg a karácsonyi vásárt

A román nemzeti ünnepen, december 1-sején kezdődik, és január 8-ig tart az aradi karácsonyi vásár – jelentette be Călin Bibarț polgármester.

A rendezvénynek két fő helyszíne lesz: a városháza előtti téra, ahol a város karácsonyfáját állítják fel és egyéb köztéri díszeket helyeznek el, illetve a polgármesteri hivatal mögötti Mihai Eminescu- (volt Salacz Gyula-) park, ahol a vásári bódékat és a színpadot állítják fel.

A vásár hivatalos megnyitóját december 1-sején, csütörtökön 19 órától tartják könnyűzenei koncertekkel, de az árusok korábban megnyithatják standjaikat – amint elkészülnek a szakemberek a bódék összeszerelésével.

A karácsonyfa díszeit és az ünnepi kivilágítást december 5-én este gyújtják fel, amikor a gyerekek a Mikulással is találkozhatnak. A karácsonyi vásár naponta 12 és 23 óra között látogatható majd, minden este különböző szórakoztató programokkal is várják majd a közönséget.

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.