Csiky Gergely Főgimnázium: két osztály online tanul

2020. szeptember 18.
Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy aradi testvérpárnak, akik a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai, ezért egyikük osztálya karanténba került. Mivel édesanyjuk ugyanott az elsősök tanítója, a házi elkülönítés miatt az ő osztálya is távoktatásra kényszerült.
<em>Hír szerkesztése</em> Csiky Gergely Főgimnázium: két osztály online tanul
Az idei tanévnyitó az iskolában | Fotó: Aradi Hírek

A 9. A osztály diákjai már péntek reggel nem mentek iskolába, mert bár a közegészségügyi igazgatóság semmilyen intézkedést nem foganatosított, az osztályfőnök az iskola vezetőségének beleegyezésével csütörtökön otthon maradásra „parancsolta” a tanulókat – elővigyázatosságból.

Spier Tünde igazgató érdeklődésünkre elmondta: a testvérpár nagyobbik, végzős évfolyamon tanuló tagja egyáltalán nem volt iskolában, mert már a múlt hétvégén sem érezte jól magát, így nem is találkozott az osztálytársaival. A kisebbik viszont a tanítás első két napján megjelent, és csak utána derült ki, hogy pozitív lett az eredménye. „Azt hittük, hogy ilyenkor a DSP hivatalból értesít bennünket,de ez nem történt meg, ezért mi döntöttünk úgy, hogy a 9. A osztály ne jöjjön be. Mi szóltunk a DSP-nek, és kértük, hogy intézkedjenek. Péntek délben szóltak telefonon, hogy az érintett osztályt karanténba kell helyezni, azaz 14 napig nem hagyhatják el otthonukat, nekünk pedig biztosítanunk kell az internetes távoktatást” – mondta az iskolaigazgató.

Mint mondta, a vesztegzár szeptember 28-ig tart, ugyanis 15-től számolják, amikor az osztály legutóbb találkozott a fertőzött diákkal.

A tanulók szüleire nem vonatkozik a kijárási tilalom, mivel ők úgynevezett másodlagos kontaktoknak számítanak, azt viszont a hatóság ellenőrizni fogja, hogy a gyerekek betartják-e a szabályokat.

A velük kapcsolatba került pedagógusokat sem helyezik karanténba – tette hozzá Spier Tünde. „Ha a tanár betartja a szabályokat, maszkot visel órán, nem járkál a padok között, hanem csak a katedráról beszél, akkor legközelebbi diák is két méterre van tőle. Viszont a fiatalok között hiába van órán egy-másfél méter távolság, szünetben közelebb mennek egymáshoz, leveszik a maszkot uzsonnázáshoz, az ő esetükben ezért rendelték el a karantént” – magyarázta. Ezzel együtt az egészségvédelmi szabályokat szigorúan betartják a Csiky-ben, a diákok „nem az iskolában fertőződtek meg” – hangsúlyozta az igazgató.

Az igazgatótól megtudtuk azt is, hogy a fertőzött gyerekek édesanyja is otthon kell maradjon – annak ellenére, hogy tünetei sincsenek és nem is tesztelték eddig még –, de mivel tanítónő az iskolában, az ő osztálya, az elsősök is online oktatásra kényszerülnek.

További hírek

Hír beküldése
fák dőltek ki, háztetők rongálódtak meg.
Hír beküldése
Fák dőltek az útra.
<em>Hír szerkesztése</em> Tizennégy meccse nyeretlen az UTA
Ezúttal a Chindiától kaptak ki az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Menet közben mérik a kamionok súlyát Nagylaknál
Az ellenőrzések időtartamának csökkenését remélik az új rendszertől.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a 2022-es Kölcsey-díjat [AUDIO]
Bege Magdolnát tüntette ki a Kölcsey Egyesület.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az energiakártyák kézbesítése
Kétszer 700 lej értékű utalványt kapnak a rászorulók a számlák kifizetésére.
<em>Hír szerkesztése</em> Online igényelhető az erkölcsi bizonyítvány
Egyelőre kísérleti program.
<em>Hír szerkesztése</em> Szándékos gyújtogatás Borosjenőben
Kiégett egy személygépkocsi.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét lesz magyar buli az Expón [FRISSÍTVE]
Homonyik Sándor a sztárvendég.
<em>Hír szerkesztése</em> Tóth Csaba: milyen erőt mutathat fel a magyarság a jövő évi választásokon? [AUDIO]
Arad megye prefektusának latolgatása a népszámlálási eredmények ismeretében.