Bővül a délutáni foglalkozás a kisperegi iskolában [AUDIO]

A 2023–2024-es tanévben újra elindul az Iskola Alapítvány délutáni oktatási programja, ráadásul majdnem megduplázzák az előző tanévhez képest a kedvezményezettek számát.

Az alapítvány – a magyar kormány támogatásával – szeptember 25-től indítja a programot 12 megyében és Bukarestben, és az eddigi 50 helyszínhez 13 másik település, illetve iskola csatlakozott – olvasható az alapítvány közleményében.

Közöttük a Kisperegi Általános Iskola is, ahol tulajdonképpen kibővítik a programot az étkeztetéssel. Délutáni foglalkozás eddig is zajlott a kisiskolásoknak, és a pedagógusok honoráriumát az Iskola Alapítvány állta, de most már ebédet is fognak kapni a gyerekek. A kisperegi délutáni foglalkozásról és a magyar oktatás helyzetéről a Kisperegből és Németperegből (a helyi köznyelvben Nagyperegként említik) álló község polgármesterét, Kovács Imrét kérdezte Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

 

Délutáni foglalkozás Arad megyében az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, az Aurel Vlaicu Általános Iskolában, az Aron Cotruș Általános Iskolában, a kisjenői Erdőhegyi Általános Iskolában és a pécskai 2-es számú Általános Iskolában folyik még az előkészítő osztályosoktól kezdve a negyedikesekig. A beiratkozás szeptember 15-ig tart.