Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]

Bíró Zoltán alpolgármester, az RMDSZ polgármesterjelöltje | Fotó: RMDSZ

Bíró Zoltán alpolgármester, az RMDSZ polgármesterjelöltje | Fotó: RMDSZ

Arad megye északi részén, a Körös-köznek nevezett kistérség központja Kisjenő. A város magyar lakossága többnyire a Fehér-Körös déli partján elterülő Erdőhegyen él – az egykor önálló falu a 20. században lett a település része. Erdőhegyen működik az önálló magyar iskola, ott található a lélekszámban nagyobbik magyar gyülekezet, a református egyházközség temploma is.

Négy évvel ezelőtt csak két jelöltje jutott be a városi képviselőtestületbe az RMDSZ-nek, de egyiküket közülük, Bíró Zoltánt, az Aradi Református Egyházmegye főgondnokát alpolgármesternek választották közülük. Az idei, június 9-i helyhatósági választásokon ő lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje Kisjenőben, és szerinte az elmúlt három és fél év munkájának az eredménye, valamint az, hogy az RMDSZ mind a döntéshozó testületben, mind a végrehajtásban megbízható, szavatartó partner volt, húzóerő lehet, és az eddiginél több tanácsot juttathatnak be a magyarok a városi képviselőtestületbe.

Bíró Zoltán úgy véli, a jelenlegi város vezetés nehéz örökséget vett át, mert az elődök nem készítettek projekteket, nem írtak pályázatokat, így a nulláról kezdtek mindent, ezért a jelenlegi mandátum az alapozás időszaka volt – az építkezés, a szemmel látható fejlődés a következő négy év gyümölcse lesz. Pataky Lehel Zsolt kérdezte az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltjét, Bíró Zoltánt. Hallgassa meg:

 

COMANDAT DE UDMR ORG. JUD. ARAD,
REALIZAT DE SC LBC TORRENT STUDIO SRL
COD AEP: 23240001

A rovatból ajánljuk:

Sárga és narancssárga fokozatú hőségriadót fújtak
Az aradi önkormányzat elsősegélynyújtó pontokat rendez be a kánikula idejére.
Szent Iván-éj tűzugrás Pécskán
Vincze Lilla-koncert lesz a hagyományőrző rendezvényen.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.