Bejelentették: Mészár Sándor az RMDSZ polgármesterjelöltje [AUDIO]

2020. március 6.
Mészár Sándort indítja aradi polgármesterjelöltként az idei helyhatósági választásokon az RMDSZ – ismertették a pénteki sajtótájékoztatón az elektoros jelölőgyűlés eredményét.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejelentették: Mészár Sándor az RMDSZ polgármesterjelöltje [AUDIO]
Bognár Levente, Faragó Péter és Mészár Sándor a sajtótájékoztatón

Mészár Sándor az egyetlen jelentkező volt a tisztségre. A város alpolgármesteri tisztségét 20 éve betöltő Bognár Levente csak önkormányzati képviselőnek jelöltette magát. Döntését azzal indokolta, hogy a fiatalítás jegyében olyan jelöltre volt szükség, aki más hangon és más lendülettel tudja megszólítani a magyarokat, ellátni az érdekképviseletet. Bognár Levente a városi RMDSZ-szervezet elnökeként a helyi tanácsosi lista első helyén szerepel majd, második Mészár Sándor, őt a rangsoroló gyűlés eredményeként Szabó Mihály jelenlegi városi tanácsos, Molnár Melinda, az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ) elnöke , valamint Balta Emese tanítónő követi – a névsort utóbb kiegészítik, hogy teljes listát állíthassanak a választásokon.

A megyei ifjúsági és sportigazgatóság vezetője tíz éve dolgozik a közszférában, de az Atletico utánpótlásnevelő labdarúgóközpont megalapításával, az UTA futballcsapatának megmentésével – a gárda az első liga kapujában áll –, vagy a Békéscsaba–Arad Szupermaraton társszervezésével vívott ki magának köztisztelet.

Mészár Sándor a kampányát egy élhetőbb, egészségesebb és egy szebb arculatú Arad jövőképére építi, és mint mondta, városvezetőként meg is tudná ezeket valósítani. Bár régóta tagja az RMDSZ-nek az ötvenedik évében járó jelölt, aktívan nem politizált. „Úgy látom, hogy a város élére nem politikus kell, hanem egy jó menedzser. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezem, sokfelé utaztam, és mindenütt nyitott szemmel jártam. Úgy érzem, nem kell nekünk új dolgokat kitalálnunk, hanem a másutt már működő rendszereket alkalmaznunk az aradi viszonyokra. És biztos, hogy segítséget is kapnánk ezek gyakorlatba ültetéséhez, mert mindenütt örvendenek annak, ha példát vesznek róluk” – mondta Mészár Sándor.

A jelöltállításnak Arad megyében március 8-ig kell befejeződnie. A megyei tanácsosi tisztségre jelentkezőket 7-én, szombaton rangsorolja a küldöttgyűlés: Péró Tamás és Bölöni György jelenlegi képviselők mellett Pál Norbert (AMISZ), Tripon Ildikó, a Nőszervezet elnöke és Bíró Zoltán kisjenő-erdőhegyi RMDSZ-elnök nyújtotta be a pályázatát, de a listát természetesen utólag majd „feltöltik”. Megyei tanácselnök-jelöltnek Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei RMDSZ-elnök jelentkezett egyedül, ő is megerősítést kér a küldöttgyűléstől.

A sajtótájékoztató végén Pataky Lehel Zsolt szólaltatta meg a résztvevőket. Hallgassa meg a Temesvári rádió Magyar adása számára készült összeállítást:

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> 2. Liga: bajnok és feljutott az UTA!
Tizenkét év után ismét az első osztályban szerepelhet az aradi csapat.
Hír beküldése
A vesztegzár két hétig tart, ez alatt korlátozzák a ki- és beutazásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyarok Kenyere: összeöntötték a felajánlott búzát Szarvason
Arad megyei résztvevői is voltak az ünnepségnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad megyében is kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést
Augusztus elsejétől lép életbe a határozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Négy tucat migránst találtak egy kamionban
Török sofőr csempészte az ázsiai és afrikai bevándorlókat.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyar személyiségeket is felterjesztettek a városnapi kitüntetésekre
Három név a tizennégyből.
<em>Hír szerkesztése</em> Zsóri Dániel: öt meccs, négy gól
Remek formában a Puskás-díjas simonyifalvi labdarúgó.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem tudta bebiztosítani a feljutást az UTA [FRISSÍTVE]
Újabb hazai veresége ellenére még első helyen áll az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Szerencsés kimenetelű baleset Borosjenőben
Látványnak nem rossz, de...
<em>Hír szerkesztése</em> Ingázó-igazolvány a határon átjáró munkavállalóknak
Az RMDSZ tervezete értelmében újabb tíz román–magyar határátkelőt is megnyitnának.