Bejelentették: Mészár Sándor az RMDSZ polgármesterjelöltje [AUDIO]

2020. március 6.
Mészár Sándort indítja aradi polgármesterjelöltként az idei helyhatósági választásokon az RMDSZ – ismertették a pénteki sajtótájékoztatón az elektoros jelölőgyűlés eredményét.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejelentették: Mészár Sándor az RMDSZ polgármesterjelöltje [AUDIO]
Bognár Levente, Faragó Péter és Mészár Sándor a sajtótájékoztatón

Mészár Sándor az egyetlen jelentkező volt a tisztségre. A város alpolgármesteri tisztségét 20 éve betöltő Bognár Levente csak önkormányzati képviselőnek jelöltette magát. Döntését azzal indokolta, hogy a fiatalítás jegyében olyan jelöltre volt szükség, aki más hangon és más lendülettel tudja megszólítani a magyarokat, ellátni az érdekképviseletet. Bognár Levente a városi RMDSZ-szervezet elnökeként a helyi tanácsosi lista első helyén szerepel majd, második Mészár Sándor, őt a rangsoroló gyűlés eredményeként Szabó Mihály jelenlegi városi tanácsos, Molnár Melinda, az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ) elnöke , valamint Balta Emese tanítónő követi – a névsort utóbb kiegészítik, hogy teljes listát állíthassanak a választásokon.

A megyei ifjúsági és sportigazgatóság vezetője tíz éve dolgozik a közszférában, de az Atletico utánpótlásnevelő labdarúgóközpont megalapításával, az UTA futballcsapatának megmentésével – a gárda az első liga kapujában áll –, vagy a Békéscsaba–Arad Szupermaraton társszervezésével vívott ki magának köztisztelet.

Mészár Sándor a kampányát egy élhetőbb, egészségesebb és egy szebb arculatú Arad jövőképére építi, és mint mondta, városvezetőként meg is tudná ezeket valósítani. Bár régóta tagja az RMDSZ-nek az ötvenedik évében járó jelölt, aktívan nem politizált. „Úgy látom, hogy a város élére nem politikus kell, hanem egy jó menedzser. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezem, sokfelé utaztam, és mindenütt nyitott szemmel jártam. Úgy érzem, nem kell nekünk új dolgokat kitalálnunk, hanem a másutt már működő rendszereket alkalmaznunk az aradi viszonyokra. És biztos, hogy segítséget is kapnánk ezek gyakorlatba ültetéséhez, mert mindenütt örvendenek annak, ha példát vesznek róluk” – mondta Mészár Sándor.

A jelöltállításnak Arad megyében március 8-ig kell befejeződnie. A megyei tanácsosi tisztségre jelentkezőket 7-én, szombaton rangsorolja a küldöttgyűlés: Péró Tamás és Bölöni György jelenlegi képviselők mellett Pál Norbert (AMISZ), Tripon Ildikó, a Nőszervezet elnöke és Bíró Zoltán kisjenő-erdőhegyi RMDSZ-elnök nyújtotta be a pályázatát, de a listát természetesen utólag majd „feltöltik”. Megyei tanácselnök-jelöltnek Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei RMDSZ-elnök jelentkezett egyedül, ő is megerősítést kér a küldöttgyűléstől.

A sajtótájékoztató végén Pataky Lehel Zsolt szólaltatta meg a résztvevőket. Hallgassa meg a Temesvári rádió Magyar adása számára készült összeállítást:

További hírek

Hír beküldése
Mészáros Piroska önálló estje az Aradi Kamaraszínház műsorán.
Hír beküldése
Fejlesztő játékokat és számítógépet vásároltak a támogatók jóvoltából.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi úszópalánták sikerei Debrecenben
Hat versenyszámban állhattak dobogóra.
<em>Hír szerkesztése</em> Legyőzte a rákot, de a végső harcot elveszítette
Elhunyt Juhász Béla.
<em>Hír szerkesztése</em> Szerencsés góllal nyert az UTA
Öt meccse tartó nyeretlenségi sorozatnak vetettek véget az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Online versmondóverseny a Magyar Szórvány Napja alkalmából
A dobogósok és a közönségdíjasok értékes jutalmat kapnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb koronavírusos betegeket szállítottak Szegedre
Már hét pácienst látnak el a magyarországi orvosok.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírusos betegeket szállítanak Magyarországra Aradról
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
<em>Hír szerkesztése</em> Felfüggeszti közvetlen ügyfélszolgálatát a prefektúra
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!