Bejelentette megbízott polgármester-jelöltjét a PNL

2019. június 10.
A Központi Választási Iroda hétfőn igazolta Gheorghe Falcă európai parlamenti képviselői mandátumát, így Arad 2004 óta hivatalban lévő polgármestere nem tölti ki negyedik mandátumát az önkormányzat élén. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) városi szervezete Călin Bibarț eddigi PNL-s alpolgármestert javasolta megbízott polgármesternek.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejelentette megbízott polgármester-jelöltjét a PNL
Bibarț lesz a megbízott polgármester

Rendhagyó helyszínen, a Maros-parti parkban tartotta állandó bizottsági gyűlését a PNL aradi szervezete, „elbúcsúztatva” Gheorghe Falcă polgármestert, aki a május 26-i EP-választásokon brüsszeli mandátumot szerzett. Mivel a következő helyhatósági választások kampányáig kevesebb mint egy év van hátra, nem szerveznek időközi polgármester-választást, hanem az egyik alpolgármestert bízzák meg a polgármesteri teendőkkel. A PNL Călin Bibarțot javasolta a tisztségre, és a személyi szavazást a június 27-i vagy 28-i képviselőtestületi ülésen tartják meg. Bibarț alpolgármesteri helyére pedig Ionel Bulbuc – hivatását tekintve színész – tanácsost választják meg.


Falcă brüsszeli mandátumra cserélte a polgámesteri széket

A végeredmény azért vezető biztosra, mert a 23 tagú döntéshozó testületben 12 PNL-s van, tehát egyszerű többséggel rendelkezik a párt.

A liberálisok a 2020-as helyhatósági és parlamenti választások „húzóembereit” is bejelentették. Az aradi polgármesteri tisztségért Sergiu Bîlceát, a megyei tanács jelenlegi alelnökét indítják, a megyei önkormányzat élére az eddigi elnököt, Iustin Cioncát jelölik, a parlamenti képviselőjelöltek listájának első helyére pedig Călin Bibarț neve kerül majd fel.


Jövőre Bîlcea lesz a polgármesterjelölt

A PNL-sek bíznak benne, hogy az idei EP-választások megnyerése után jövőre az országos parlamenti választásokon is diadalmaskodnak és kormányt alakíthatnak, mert állítják, hogy 2012 óta, mióta a Szociáldemokrata Párt (PSD) adja a kormány fő erejét, az ellenzéki kézen maradt Aradot és Arad megyét hátrányosan megkülönbözteti a kormány.

Bognár Levente, a megyeszékhely RMDSZ-es alpolgármester kérdésünkre úgy kommentálta a változásokat, hogy Gheorghe Falcă, a PNL megyei szervezetének elnöke megígérte, hogy a megyei szintű együttműködést fenntartják, az RMDSZ és a magyarság számára prioritást élvező oktatási és egyházi intézmények, kulturális rendezvények megkapják az előirányzott költségvetési támogatást. Jövőre pedig az eddig két RMDSZ-es mandátumnál legalább eggyel több hely megszerzését tűzi ki célul az érdekvédelem, hiszen az már más alkupozíciót jelentene.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Rossz szomszédság, török átok
Tiltakozik az aradi evangélikus egyház a szomszédba tervezett apartman- és irodaház miatt.
<em>Hír szerkesztése</em> Júniusban bepótolják az elmaradt sofőrvizsgákat
A karanténban lévő még várhatnak a sorukra.
<em>Hír szerkesztése</em> Továbbra is elkülönítőbe küldik a külföldről érkezőket
A hatóságok június elsejétől lehetővé teszik a nemzetközi személyszállítást, de egyelőre minden külföldről érkezőt 14 napos lakóhelyi elkülönítésbe vagy hatósági karanténba küldenek – erősítette meg a közegészségügyi intézet szóvivője.
<em>Hír szerkesztése</em> Jelképes összegért helyezhetik ki asztalaikat a vendéglátósok
Olcsó, de nem ingyenes.
<em>Hír szerkesztése</em> Virtuális ballagás a Csiky-ben [VIDEO]
A járványhelyzet miatt nem szabad hagyományos ünnepséget szervezni.
<em>Hír szerkesztése</em> Újraindul az ügyfélfogadás az RMDSZ-székházban
A honosítási ügyintézés is.
<em>Hír szerkesztése</em> Június elsejétől a teraszok mellett a strandok is megnyithatnak
Az utazáshoz saját felelősségre kitöltött nyilatkozatra sem lesz szükség.
<em>Hír szerkesztése</em> Virtuális ballagás lesz idén a Csiky-ben
Filmvetítéssel idézik fel a korábbi ünnepségek hangulatát.
<em>Hír szerkesztése</em> Dél-erdélyi autópálya: 2024-re készülhet el az utolsó hiányzó szakasz
Éjféltől a teherforgalom is haladhat Holgya és Marosillye között.
<em>Hír szerkesztése</em> Tízéves a kedvezményes honosítási törvény
Potápi: az elmúlt tíz év nemzetpolitikájának legfontosabb mérföldköve.