Beiktatták hivatalába Kisiratos polgármesterét [AUDIO]

Hétfő délután iktatták be hivatalába Korondi-Józsa Erikát, Kisiratos újraválasztott polgármesterét, és a képviselőtestület 11 tagját.

Korondi-Józsa Erika az RMDSZ első női polgármestere lett Arad megyében, még 2016-ban, és a szeptemberi helyhatósági választásokon aratott győzelme után elmondhatja magáról, hogy mindmáig az egyetlen női elöljáró a megyében, akit a magyar érdekvédelmi szövetség színeiben választottak meg.

A tanács 11 tagja közül 9 RMDSZ-es. Bejutott listavezetőként Almási Vince volt polgármetser is, ő viszont az alakuló ülésen visszaadta a mandátumát, a helyét pedig majd Hegedűs Krisztián foglalhatja el.

A megválasztott képviselőtestület | Fotó: PLZS

A közel 90 százalékban magyarok által lakott határ menti település elöljáróját Pataky Lehel Zsolt kérte mikrofonhoz az eskütétel után. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Keresztes János: van magyar jövő Borosjenőben! [AUDIO]
Az RMDSZ helyi tanácsosjelölt-listájának vezetője többek között egy közösségi helyiséget és egy magyar emlékszobát szeretne kialakítani a várban, emellett a római katolikus templom fűtésrendszeréért fog dolgozni. (x)
Világrendváltás rend nélkül – Somkuti Bálint és Szenkovics Dezső előadása
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Aradi Képzési Központja izgalmas és aktuális geopolitikai beszélgetésre várja az érdeklődőket.
Németh József: jó gazdára van szükség Fazekasvarsándon [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint a község jelenlegi vezetősége elkényelmesedett. (x)
Antal Árpád: minél több a magyar szavazat, annál gyengébb az AUR (x)
Az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke szerint sárkány ellen sárkányfűvel, magyarellenesek ellen magyar szavazattal lehet felvenni a harcot.
Bíró Zoltán: a következő mandátumban érik be ennek a négy évnek a gyümölcse [AUDIO]
Az RMDSZ kisjenői polgármesterjelöltje szerint tiszteletet érdemeltek ki a magyarok az önkormányzatban. (x)