Az USL megfúrta a megyei tanács alakuló ülését

A Szociálliberális Unió (USL) képviselői - hivatalosan - egy új megyevezetői tisztség létrehozása elleni tiltakozásként nem jelentek meg a megyei önkormányzat ma 12 órára meghirdetett alakuló ülésén.

Nicolae Ioţcu a választók elleni „rémtettként” állította be az ügyet, az igazság azonban, hogy az USL így akar kizsarolni magának egy megyei alelnöki tisztséget. A háttérmanőverekre és zsarolásra még egy alkalma adódik, mert a következő, csütörtökön 12 órára meghirdetett új alakuló ülésről még hiányozhatnak, de amennyiben a harmadikra sem mennek el – ez szombaton lenne –, elveszítik mandátumaikat, s az USL-listán következők töltik be a helyeket.
Az már biztos, hogy az RMDSZ a Keresztény-Liberális Mozgalommal (MC-L) alkot koalíciót, a Dan Diaconescu Nép Pártjának (PP-DD) három tagja pedig várja, melyik oldalról kapnak kedvezőbb ajánlatot. Az USL-nek 14 tanácsosa, a MC-L-nek (gyakorlatilag a demokratáknak) 13 tanácsosuk és egy elnöki tisztségük van a megyei önkormányzatban.
Holnap, június 27-én 10 órakor a városi tanács alakuló ülése lesz a Kultúrpalotában, és Gheorghe Falcă polgármester felkészült, hogy az USL ott is bojkottálni fog.

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.