Autós oltásközpont, oltásmaraton és „házhoz rendelhető” vakcina is lesz

2021. április 27.
Déva és Kolozsvár után Aradon is megnyitnak egy autós oltásközpontot, ahol előjegyzés nélkül is lehet kérni a koronavírus elleni védőoltást – jelentette be kedden közös sajtótájékoztatón Călin Bibarț polgármester, Lazăr Faur alpolgármester és Horia Timiş, az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetője.
<em>Hír szerkesztése</em> Autós oltásközpont, oltásmaraton és „házhoz rendelhető” vakcina is lesz
Călin Bibarț polgármester és és Horia Timiş DSP-igazgató | Fotó: polgármesteri hivatal

Az autós oltásközpont szerda reggel nyílik a város keleti határában, a Remarkt hipermarket parkolójában. Lazăr Faur szerint azért ott, hogy az ortodox húsvét előtti bevásárlást intéző aradiak „egyúttal” be is oltathassák magukat. „Tizenöt perc alatt, helyben megkapják, előjegyzés nélkül” – hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve, hogy az úgynevezett drive-thru oltóállomás meghatározatlan ideig működik majd, naponta 8 és 20 óra között.

Az aradi oltáskampány keretében vakcina-maratont is tartanak majd május 6–8. között, éspedig a városháza előcsarnokában, ahol szintén előjegyzés nélkül, „futószalagon” oltanak majd. „Nagyon fontos, hogy felvegyük az oltást! Ez az egyetlen út a szabadsághoz” – mondta Horia Timiş.

Hogy még jobban megkönnyítsék az oltáshoz való hozzáférést, az önkormányzat kezdeményezésére még ezen a héten lehetővé teszik a házi környezetben történő oltást. Aki igényli, a 0783/121–105-ös vagy a 0257/254–923-as telefonszámon „rendelheti meg” a vakcinát, amelyet szakavatott egészségügyi személyzet fog beadni.

A Romániában elérhető mindhárom vakcinát az igénylők rendelkezésére bocsátják: a legtöbben a Pfizer/BioNTech szérumát szeretnék megkapni, de választható a Moderna és az AstraZeneca is – mondták. Elhangzott, hogy jelenleg több int 63 ezer Arad megyei lakost oltottak be, és remélik, hogy a hónap végén meghaladja a százezret ez a szám.

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.