Átadták a 2015-ös Kölcsey-díjakat [AUDIÓ]

Tizenharmadik alkalommal adták át a Kölcsey-díjakat Aradon: a kitüntetést olyan személyiségek kapják meg, akik hagyományőrző, értékteremtő vagy közösségi munkájukkal az aradi magyarságot szolgálják. Az elismerést, minden évben kettőt, a nagy múltú közművelődési társaság, a Kölcsey Egyesület adja át január 22-én, a Magyar Kultúra Napján. 

Az 1881-ben elindított, majd a kommunista rendszer megbukása után 1990-ben újjáalapított Kölcsey Egyesület a magyar kultúra ápolását és szervezését tűzte ki célul – mondta a bevezetőben Fekete Károly alelnök. Az egyesület kuratóriuma a 2015-ös év Kölcsey-díjával ismerte el Olasz Angéla nyugalmazott történelemtanár munkáját, az ifjúság körében a mai napig is kifejtett honismereti és helytörténeti népszerűsítő tevékenységét. A másik díjazott a nagyzeréndi születésű, Erdőhegyen élő Csanádi János nyugalmazott magyartanár, a Körös-köz folklórkutatója, Olosz Lajos irodalmi munkásságának népszerűsítője.

Pataky Lehel Zsolt a Temesvári Rádió számára készített beszámolót a rendezvényről. Hallgassa meg!

A rovatból ajánljuk:

A végleges eredmények szerint is magabiztosan nyert újabb mandátumot a megyei tanácselnök
Iustin Cionca a szavazatok 39,04 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett Mihai Fiforra a voksolók 26,06 százaléka pecsételt. Az RMDSZ jelöltje, Péró Tamás 6,48 százalékkal lett ötödik a hét induló közül.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.
Hattal nő az RMDSZ-es önkormányzati képviselők száma a következő ciklusban
Jelenleg 52 képviselője tevékenykedik az RMDSZ-nek a döntéshozó testületekben.