Aradi Városnapok

Ma a polgármesteri hivatal nyilvánosságra hozta a hagyományos Aradi Városnapok programját. Eszerint a megnyitóra augusztus 17-én, a belvárosban szokásos kirakodóvásáron kerül sor, de szintén aznap lesz az Arad Rally rajtja, este pedig – és 18-án is – a kerületekben román népi muzsika szórakoztatja az egybegyűlteket.
Magyar szempontból a legfontosabb, hogy a már hagyományos Pécs Napját csütörtökön, augusztus 23-án tartják a Városháza mögötti parkban, 24-én pedig az 50. házassági évfordulójukat betöltött párokat ünneplik, ajándékozzák meg.
A városi önkormányzat rendkívüli ülésén két magyart is kitüntetnek: Éder Enikőt és Konyelicska Istvánnak.
A zárórendezvények a strandon lesznek: vasárnap, augusztus 24-én megyék közötti, Autentic fest nevű folklórfesztivál és gulyásfőzés.
A még részletesebb programra még visszatértünk, hisz a Városnapok  keretében további számtalan kulturális, művészeti eseményt szerveznek

A rovatból ajánljuk:

A végleges eredmények szerint is magabiztosan nyert újabb mandátumot a megyei tanácselnök
Iustin Cionca a szavazatok 39,04 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett Mihai Fiforra a voksolók 26,06 százaléka pecsételt. Az RMDSZ jelöltje, Péró Tamás 6,48 százalékkal lett ötödik a hét induló közül.
Kiértékeli a választási eredményeket az MKT
Az RMDSZ székházában tartják az ülést jövő csütörtökön.
A szórványlét minden jegyét magán viseli Tornya [AUDIO]
Ma már ritkán hallani magyar szót az utcán.
Hattal nő az RMDSZ-es önkormányzati képviselők száma a következő ciklusban
Jelenleg 52 képviselője tevékenykedik az RMDSZ-nek a döntéshozó testületekben.