Arad megyei diákok vehettek részt a Rákóczi Táborban

2022. augusztus 1.
Aradról, Ágyáról, Kisiratosról, Majláthfalváról, Pécskáról, Simonyifalváról és Nagyzeréndről vettek részt a júliusi táborban.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad megyei diákok vehettek részt a Rákóczi Táborban

A nyári időszak a diákok számára a táborozások időszaka. Ám van egy hely, amely nem csupán a szórakozásra és a kapcsolatépítésre összpontosít, hanem a magyar identitástudat megerősítését is szolgálja. Ez a tábor a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor, amely a Rákóczi Szövetség égisze alatt működik.

Nagy nyári táborokat szerveznek júliustól szeptemberig, amelyekben találkozhat a Kárpát-medence és a nagyvilág magyar ifjúsága. Általános iskolások, középiskolások, egyetemisták és pedagógusok érkeznek nemcsak Magyarországról és a szomszédos országból, hanem a tengerentúli magyar diaszpóra közösségekből is. Ezt tapasztalhatta meg Arad megye nyolc tanintézményének diákcsapata is, Aradról, Ágyáról, Kisiratosról, Majláthfalváról, Pécskáról, Simonyifalváról és Nagyzeréndről.

Megyénkből 44 szerencsés diák vehetett részt a július 10–15. között megszervezett általános iskolásoknak rendezett anyanyelvi táborban 500 magyar anyanyelvű diáktársukkal együtt, akik a világ minden szegletéből érkeztek: Ausztráliától Csehországig, Amerikától Finnországig, Erdélytől Spanyolországig, Vajdaságtól Partiumig jelentkeztek fiatalok, akik 5 felejthetetlen napot tölthettek együtt. Színvonalas programokban, izgalmas próbatételekben és szórakoztató előadásokban volt részük. Múltbeli értékeink jelenkori kihívásokkal találkoztak össze, és kovácsolódtak örök élménnyé ez alatt a rövid idő alatt.

A piros, zöld, sárga, kék árnyalatai alapján 15-20 fős csapatok alakultak már vasárnap este, akiket két csapatvezető felügyelt és segített. Sportnap és kézműveskedés, néptánc és zumba, nemezelés és méhészkedés, íjászat és tűzzsonglőrök, egészségügyi előadás és honfoglalás kori panoptikum, ki mit tud? és honnan jöttem? mind-mind belefért ebbe az öt napba. A tábor helyszíne a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont volt, Kelet-Magyarország egyik legnagyobb ifjúsági szálláshelye, amely 300 méter magasan egy öthektáros ősfenyvesben helyezkedik el, lélegzetelállító kilátással Sárospatakra és Bodrogközre.

Hálásan köszönjük a Rákóczi Szövetségnek és az RMDSZ Arad megyei szervezetének a szervezést és a csodálatos élményeket!

Nyári Andrea, a Csiky Gergely Főgimnázium diákjainak kísérő pedagógusa

További hírek

Hír beküldése
A vandálok széttörték a világítótesteket, kitépték a kábeleket a falból.
<em>Hír szerkesztése</em> Pontot rabolt Szentgyörgyről az UTA
Ezúttal sem jött össze az idegenbeli győzelem az aradiaknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Kamionokba rejtőzött és Kisperegen kószáló migránsokat fogtak el
Több tucatnyi illegális bevándorlót tartóztattak fel.
Hír beküldése
A református templom helyett a minoritáknál lesz a hangverseny.
<em>Hír szerkesztése</em> Utca felújítások Pécskán: év végéig csatlakozzanak a közművekhez!
A munkálatok befejezése után öt évig tilos lesz felbontani az aszfaltot.
<em>Hír szerkesztése</em> Spórol a villannyal a város, a díszkivilágítást is leállíthatják
Két órával csökkentették a közvilágítás időtartamát.
<em>Hír szerkesztése</em> Második világháborús lövedékeket találtak
Öt nap alatt háromszor riasztották az aradi tűzszerészeket.
<em>Hír szerkesztése</em> A 3+2 is fellép az idei Simonyi Napokon
Augusztus 12–14. között rendezik meg a programsorozatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét vádat emeltek Ion Iliescu ellen az 1989-es forradalom ügyében
A vádlottaknak azt róják fel, hogy 1989. decemberében félrevezették a közvéleményt, pánikot keltettek, és elterjesztették azt az álhírt, hogy terroristák támadták meg az országot, így érték el, hogy hatalomra kerüljenek. A diverzió nyomán 857 személy vesztette életét, 2382-en megsebesültek, 585 embert megfosztottak szabadságától.
<em>Hír szerkesztése</em> Tarlótűz terjedt át az autópálya hangelnyelő paneljeire
A forgalmat is veszélyeztették a füst és a lángok.