Arad megyében is kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést

2020. augusztus 1.
Szombattól Arad megyében is kötelező a maszk viselése bizonyos szabadtéri nyilvános helyeken.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad megyében is kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést
Illusztráció | Fotó: digi24.ro

Az Arad Megyei Vészhelyzeti Bizottság a koronavírus-járvány terjedése ellen a következő intézkedéseket hozta péntek délután.

Augusztus elsejétől, szombattól minden 5 év feletti személynek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a zárt vagy szabadtéri élelmiszerpiacokon, heti vagy alkalmi vásárokon (beleértve az állat- és hagyományos termékek vásárát is), a vasútállomásokon és a repülőtéren, a buszpályaudvarokon és a tömegközlekedési járművek megállóiban, Arad megye egész területén, a veszélyhelyzet időtartama alatt.

Augusztus elsejétől, szombattól kötelező a maszk viselése minden olyan szabadtéri és beltéri rendezvényen, amelyeken sok ember zsúfolódik össze, a veszélyhelyzet időtartama alatt.

Augusztus elsejétől, szombattól kötelező maszkot hordaniuk az alkalmazottaknak műszakváltáskor, a veszélyhelyzet időtartama alatt.

Augusztus 3-tól, hétfőtől minden 5 év feletti személynek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a frekventált helyeken, a veszélyhelyzet időtartama alatt;

  • a helyi veszélyhelyzeti bizottságok határozzák meg, hogy melyek azok a közterek, utcák, idegenforgalmi nevezetességek, amelyek környékén köztelező lesz a maszk hordása;
  • ezeken a helyeken megfelelő módon tájékoztatni kell a járókelőket a kötelező maszkviselésről;

Augusztus 3-ig minden településen össze kell ülni a helyi vészhelyzeti bizottságoknak, hogy meghozzák a koronavírus-járvány terjedése elleni helyi intézkedéseket;

  • a helyi bizottságok döntenek a vásárok, piacok, sátoros ünnepek felfüggesztéséről, ahányszor a járványhelyzet azt megköveteli; a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) által gócpontnak nyilvánított településeken a helyi vészhelyzeti bizottságok elrendelhetik a kulturális-vallási rendezvények felfüggesztését 14 napra.
  • a polgármesterek mint a vészhelyzeti bizottságok elnökei felelnek a járvány elleni védekezésül hozott helyi intézkedések betartásáért.

Noi măsuri de prevenirea a răspândirii SARS-CoV-2, adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad...

Közzétette: Instituţia Prefectului - Judeţul Arad – 2020. július 31., péntek

Az Arad megyei közintézmények vezetői a munkabeosztás és a tevékenység megszervezése során figyelembe kell vegyék a törvénybe előírtakat a fizikai távolság betartására és a járvány terjedésének megfékezésére vonatozóan, valamint korlátozniuk kell a nagyközönség belépését az intézménybe.

A helyi hatóságoknak értesíteniük kell a cégeket a koronavírus-járvány idejére meghozott működési szabályokról, az óvintézkedések betartásának kötelezettségéről, amelyek áthágása vagy elmulasztása a tevékenység 14 napra történő felfüggesztésével is járhat.

A helyi hatóságoknak 3 napon belül értesíteniük kell a rendezvényszervezőket a járvány terjedése elleni óvintézkedésekről, beleértve a résztvevők maximális létszámát is (20 fő zárt helyiségben, 50 fő szabadtéren).

Az élelmiszerpiacok valamint a kiskereskedelmi boltok vezetőinek állandóan felügyelniük kell a kereskedelmi egység területén a maszk megfelelő viselésére a fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályok betartását.

A sok alkalmazottat foglalkoztató vállaltok, például az ipari övezetekben működő gyáraknak a munkaidő és a műszakváltás alatt végzett járványtani szűrés mellett kötelező ellenőrizniük a vonatkozó szabályok betartását a külső szállítmányozási cégek által működtetett vállalati buszokon is, és ha rendellenességet tapasztalnak, kötelező értesíteniük az illetékes hatóságokat.

További hírek

Hír beküldése
Varsándon sikerült megduplázni az RMDSZ-es tanácsosok számát.
Hír beküldése
Hét százalék körüli eredményt ért el az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje.
<em>Hír szerkesztése</em> Idegenben győzte le a Dinamót az UTA [FRISSÍTVE]
Megszerezte első győzelmét az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Falcă: egy csapatot alkotunk az RMDSZ-szel
A PNL megyei elnöke szerint az USR is koalícióra lépne a liberálisokkal.
<em>Hír szerkesztése</em> Faragó Péter a választásokról: vannak pozitív és negatív megeleptések [AUDIO]
Az RMDSZ elnöke bízik benne, hogy a vasárnapi eredményekkel sok mindent ki tud harcolni a szövetség a magyarságnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Bibarţ marad a polgármester Aradon
A PNL jelöltje meggyőző fölénnyel nyert.
<em>Hír szerkesztése</em> Szintén 13 szavazaton múlott az RMDSZ sikere
Erdős Bálint 11 évig vezette a községet.
<em>Hír szerkesztése</em> Elmarad a hétfői színház
A rossz idő miatt.
<em>Hír szerkesztése</em> Cionca: tarolt a PNL Arad megyében
A liberálisok két magyar polgármesetere is megmarad tisztségében.
<em>Hír szerkesztése</em> Sandu Krisztián Sofronya új polgármestere
Nagyiratoson, Kisiratoson, Németperegen és Tőzmiskén is RMDSZ-es siker született.