Arad megyében is kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést

2020. augusztus 1.
Szombattól Arad megyében is kötelező a maszk viselése bizonyos szabadtéri nyilvános helyeken.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad megyében is kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést
Illusztráció | Fotó: digi24.ro

Az Arad Megyei Vészhelyzeti Bizottság a koronavírus-járvány terjedése ellen a következő intézkedéseket hozta péntek délután.

Augusztus elsejétől, szombattól minden 5 év feletti személynek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a zárt vagy szabadtéri élelmiszerpiacokon, heti vagy alkalmi vásárokon (beleértve az állat- és hagyományos termékek vásárát is), a vasútállomásokon és a repülőtéren, a buszpályaudvarokon és a tömegközlekedési járművek megállóiban, Arad megye egész területén, a veszélyhelyzet időtartama alatt.

Augusztus elsejétől, szombattól kötelező a maszk viselése minden olyan szabadtéri és beltéri rendezvényen, amelyeken sok ember zsúfolódik össze, a veszélyhelyzet időtartama alatt.

Augusztus elsejétől, szombattól kötelező maszkot hordaniuk az alkalmazottaknak műszakváltáskor, a veszélyhelyzet időtartama alatt.

Augusztus 3-tól, hétfőtől minden 5 év feletti személynek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése a frekventált helyeken, a veszélyhelyzet időtartama alatt;

  • a helyi veszélyhelyzeti bizottságok határozzák meg, hogy melyek azok a közterek, utcák, idegenforgalmi nevezetességek, amelyek környékén köztelező lesz a maszk hordása;
  • ezeken a helyeken megfelelő módon tájékoztatni kell a járókelőket a kötelező maszkviselésről;

Augusztus 3-ig minden településen össze kell ülni a helyi vészhelyzeti bizottságoknak, hogy meghozzák a koronavírus-járvány terjedése elleni helyi intézkedéseket;

  • a helyi bizottságok döntenek a vásárok, piacok, sátoros ünnepek felfüggesztéséről, ahányszor a járványhelyzet azt megköveteli; a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) által gócpontnak nyilvánított településeken a helyi vészhelyzeti bizottságok elrendelhetik a kulturális-vallási rendezvények felfüggesztését 14 napra.
  • a polgármesterek mint a vészhelyzeti bizottságok elnökei felelnek a járvány elleni védekezésül hozott helyi intézkedések betartásáért.

Noi măsuri de prevenirea a răspândirii SARS-CoV-2, adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad...

Közzétette: Instituţia Prefectului - Judeţul Arad – 2020. július 31., péntek

Az Arad megyei közintézmények vezetői a munkabeosztás és a tevékenység megszervezése során figyelembe kell vegyék a törvénybe előírtakat a fizikai távolság betartására és a járvány terjedésének megfékezésére vonatozóan, valamint korlátozniuk kell a nagyközönség belépését az intézménybe.

A helyi hatóságoknak értesíteniük kell a cégeket a koronavírus-járvány idejére meghozott működési szabályokról, az óvintézkedések betartásának kötelezettségéről, amelyek áthágása vagy elmulasztása a tevékenység 14 napra történő felfüggesztésével is járhat.

A helyi hatóságoknak 3 napon belül értesíteniük kell a rendezvényszervezőket a járvány terjedése elleni óvintézkedésekről, beleértve a résztvevők maximális létszámát is (20 fő zárt helyiségben, 50 fő szabadtéren).

Az élelmiszerpiacok valamint a kiskereskedelmi boltok vezetőinek állandóan felügyelniük kell a kereskedelmi egység területén a maszk megfelelő viselésére a fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályok betartását.

A sok alkalmazottat foglalkoztató vállaltok, például az ipari övezetekben működő gyáraknak a munkaidő és a műszakváltás alatt végzett járványtani szűrés mellett kötelező ellenőrizniük a vonatkozó szabályok betartását a külső szállítmányozási cégek által működtetett vállalati buszokon is, és ha rendellenességet tapasztalnak, kötelező értesíteniük az illetékes hatóságokat.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> 2. Liga: bajnok és feljutott az UTA!
Tizenkét év után ismét az első osztályban szerepelhet az aradi csapat.
Hír beküldése
A vesztegzár két hétig tart, ez alatt korlátozzák a ki- és beutazásokat.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyarok Kenyere: összeöntötték a felajánlott búzát Szarvason
Arad megyei résztvevői is voltak az ünnepségnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad megyében is kötelezővé tették a szabadtéri maszkviselést
Augusztus elsejétől lép életbe a határozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Négy tucat migránst találtak egy kamionban
Török sofőr csempészte az ázsiai és afrikai bevándorlókat.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyar személyiségeket is felterjesztettek a városnapi kitüntetésekre
Három név a tizennégyből.
<em>Hír szerkesztése</em> Zsóri Dániel: öt meccs, négy gól
Remek formában a Puskás-díjas simonyifalvi labdarúgó.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem tudta bebiztosítani a feljutást az UTA [FRISSÍTVE]
Újabb hazai veresége ellenére még első helyen áll az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Szerencsés kimenetelű baleset Borosjenőben
Látványnak nem rossz, de...
<em>Hír szerkesztése</em> Ingázó-igazolvány a határon átjáró munkavállalóknak
Az RMDSZ tervezete értelmében újabb tíz román–magyar határátkelőt is megnyitnának.