Adventi gyertyagyújtás Pécskán

Miodrag Stanoiov alpolgármester és Antal Péter polgármester gyújtotta meg az első gyertyát | Fotó: Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület

Miodrag Stanoiov alpolgármester és Antal Péter polgármester gyújtotta meg az első gyertyát | Fotó: Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület

A város vezetői gyújtották meg a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület által, az önkormányzat támogatásával felállított köztéri adventi koszorú első gyertyáját.

A vasárnap 11.30 órakor tartott ceremónián énekelt a római katolikus plébánia Angyalkürt gyermekkórusa, Balta-Taics Tünde rövid bevezetőt tartott, majd Antal Péter polgármester és Miodrag Stanoiov alpolgármester meggyújtották a békét jelképező gyertyát.

Advent következő vasárnapjain pécskai magyar óvónők gyújtanak gyertyát: Nagy Iréne (3-as számú óvoda), Süli Julianna (4-es számú óvoda), illetve Mester Csilla Brigitta, Tóth Brigitta Anna, Engi Márta Ildikó, Borsos Tímea, Csillag Sandra és Găvruță Tamara (napközi óvoda és bölcsöde).

Pécskán 2017 óta állítanak köztéri adventi koszorút, a vasárnap délelőtti római katolikus szentmisét követő ceremóniára mindenkit szeretettel várnak.

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.