Adventi adományozás Pécskán

A Pécskai Magyar Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület fontosnak tartja, hogy az adventi időszakban odafigyeljünk elesett embertársainkra, ezért adománygyűjtést szervezett.

A szabadtéri adventi koszorúnál tartott négy gyertyagyújtáson a résztvevők egy házikó formájú perselybe helyezhették el az erre szánt összegeket, a pénzt advent negyedik vasárnapján számolták össze, nyilvánosan.

„Közel háromezer lej gyűlt össze, amit szerdán Antal Péter polgármesterrel együtt adtunk át egy olyan pécskai fiatalnak, aki pár hónappal ezelőtt új életet kapott, ugyanis szívátültetésen esett át, nem sokkal édesapja halálát követőn” – mondta Balta Taics Tünde, az egyesület elnöke.

A város adventi koszorúját idén is a polgármesteri hivatal előtt állította fel a Pécskai Magyar Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület, az önkormányzat támogatásával. A gyertyákat vasárnaponként, a délelőtti szentmisét követően gyújtották meg: az elsőt Antal Péter polgármester és anyaországi művész barátai, a másodikat a Pécskai Nyugdíjasok Baráti Társasága, a harmadikat a Pécskai Rózsafűzér Társulat vezetősége ft. Czeglédi Ferenc esperes-plébános kíséretében, a negyediket, a szeretet gyertyáját, pedig a római katolikus plébánia Angyalkürt gyermekkórusa és Bella Rozália hitoktató.

„Mindazt a jót, amit adventben tettünk, kamatoztassuk tovább az ünnepek alatt és az ünnepek után is. Teljes szívből kívánom, hogy az elkövetkező napok valóban a szeretetről szóljanak, Isten jelenlétében és ölelő karjaiban, hitünk, reményünk, örömünk és szeretetünk kifejezésében” – üzente az elnök az egyesület tagjainak nevében.

A rovatból ajánljuk:

Tesler Julianna: ha nem leszünk jelen a fakerti tanácsban, mások döntenek majd helyettünk [AUDIO]
Az RMDSZ tanácsosjelöltje a magyarság érdekét tartja szem előtt. (x)
Hégely Levente: megérett az idő a változásra Nagyzerénden [AUDIO]
Az RMDSZ polgármesterjelöltje a mindennapi életet megkönnyítő dolgokat szeretne megvalósítani. (x)
Bene Sándor: fontos, hogy ott legyünk, ahol a döntések születnek, mert csak így harcolhatunk anyanyelvünkért, a kultúránkért [AUDIO]
Az RMDSZ angyalkúti tanácsosjelöltje a magyarság életének megkönnyítéséért és gazdagításáért dolgozik. (x)