A viszontlátás öröme a Nemzedékek Találkozóján [AUDIO]

Szilvágyi Zsolt temesvár-józsefvárosi plébános, az iskola volt diákja szentelte meg Péter András emléktábláját | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Szilvágyi Zsolt temesvár-józsefvárosi plébános, az iskola volt diákja szentelte meg Péter András emléktábláját | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A rendezvényre valamennyi olyan véndiákot vártak, akik valamelyik aradi magyar oktatási intézményben fejezték be tanulmányaikat.

Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium százéves épületének centenáriumi ünnepsége keretében szervezte meg az aradi Alma Mater Alapítvány szombaton a Nemzedékek Találkozóját.

A kétévenként megtartott rendezvényre az iskola jogelődje, az egykori Római Katolikus Gimnázium volt diákjait, illetve valamennyi olyan véndiákot vártak, akik valamelyik aradi magyar oktatási intézményben fejezték be tanulmányaikat.

A résztvevők megemlékeztek a néhai pedagógusokról és osztálytársakról, rég nem látott ismerősöket köszöntöttek, gyerekkori emlékeket elevenítettek fel.

A rendezvényről Pataky Lehel Zsolt készített beszámolót a Temesvári Rádió Magyar adásának. Hallgassa meg:

 

A rovatból ajánljuk:

„A szomorkodóval szomorkodni, a nevetővel nevetni” [AUDIO]
Nagy Rozália 25 éve, a kisiratosi Máltai Ház megnyitása óta lakója a mozgássérült-otthonnak. December 3. a fogyatékos emberek világnapja, az ez alkalomból közölt riportban mesél többek között arról, hogy a fizikai akadályok nem szabnak feltétlenül korlátot a léleknek is.
Átadták az onkológia új székhelyét
Mintegy 3500 négyzetméteren több mint 50 kórházi ágy áll rendelkezésre.
Faragó Péter maradt a megyei RMDSZ-szervezet elnöke
A parlamenti képviselő 2015 óta tölti be a tisztséget.
Tisztújításra készülnek a megyei RMDSZ-vezetőségben
November 25-re hívták össze a gyűlést.