A választások összevonása körüli vita a politikai érdekekről szól [AUDIO]

Tóth Csaba prefektus | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Tóth Csaba prefektus | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Az év második felében négyszer hívják urnákhoz a szavazópolgárokat Romániában, de ha az elnökválasztáson esetleg második fordulóra is sor kerül, akkor ötször kell voksolniuk.

Június elején az európai parlamenti választások nyitják a sort, ősszel a helyhatósági választások esedékesek, az év vége felé pedig a parlamenti és az államfőválasztást kell megtartani.

Az időpontok azonban nem biztosak, sőt elképzelhető, hogy bizonyos választásokat összevonnak majd. Legalábbis erről vitáznak a kormányt és az ellenzéket alkotó pártok, de még az ugyanazon szekértáborokba tartozó alakulatok között sincs egyetértés a kérdésben, mindegyik a saját politikai haszna reményében alakítja az álláspontját.

Ilyen körülmények között még nehezebb a helyzetük a megyei kormánymegbízotti hivataloknak, a prefektúráknak, amelyek a választások megszervezésében, lebonyolításában vállalnak főszerepet.

Hogy melyek a prefektusra háruló feladatok, arról Pataky Lehel Zsolt kérdezte Arad megye RMDSZ-es kormánymegbízottját, Tóth Csabát. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adásában elhangzott interjút:

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.