A választások összevonása körüli vita a politikai érdekekről szól [AUDIO]

Tóth Csaba prefektus | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Tóth Csaba prefektus | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Az év második felében négyszer hívják urnákhoz a szavazópolgárokat Romániában, de ha az elnökválasztáson esetleg második fordulóra is sor kerül, akkor ötször kell voksolniuk.

Június elején az európai parlamenti választások nyitják a sort, ősszel a helyhatósági választások esedékesek, az év vége felé pedig a parlamenti és az államfőválasztást kell megtartani.

Az időpontok azonban nem biztosak, sőt elképzelhető, hogy bizonyos választásokat összevonnak majd. Legalábbis erről vitáznak a kormányt és az ellenzéket alkotó pártok, de még az ugyanazon szekértáborokba tartozó alakulatok között sincs egyetértés a kérdésben, mindegyik a saját politikai haszna reményében alakítja az álláspontját.

Ilyen körülmények között még nehezebb a helyzetük a megyei kormánymegbízotti hivataloknak, a prefektúráknak, amelyek a választások megszervezésében, lebonyolításában vállalnak főszerepet.

Hogy melyek a prefektusra háruló feladatok, arról Pataky Lehel Zsolt kérdezte Arad megye RMDSZ-es kormánymegbízottját, Tóth Csabát. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adásában elhangzott interjút:

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.