A pilóta volt a hibás

A pilóta volt a hibás A pilóta volt a hibás

„Lakott terület fölött repült és túl közel volt a földhöz” – foglalta össze ma a világosi repülőbaleset első következtetéseit George Rotaru, a Román Repülős Klub vezetője. Szemtanúkra hivatkozva Rotaru kijelentette, a balesetben meghalt pilóta helyenként alig 10 méterre volt a földtől, miközben a szabályok szerint a minimális magasság 150 méter, és tilos lakott település fölött vitorlázó géppel repülni. Rotaru kizárta a műszaki okokat, s bejelentette, a végleges jelentésre legalább két hónapot kell várni.
A gépet az Aradi Repülőklub bebiztosította, ezért a 60 ezer eurós veszteséget várhatóan a biztosító cég kifizeti, de őket terheli a házon keletkezett, körülbelül 10 ezer eurós kár is.
Amint arról beszámoltunk, június 25-én az aradi légi irányítási központ munkatársa Világoson lezuhant vitorlázó gépével és a helyszínen szörnyet halt.

A rovatból ajánljuk:

Előkészületek a Szabadság-szobor újbóli felavatásának 20. évfordulójára [AUDIO]
A 2004. április 25-i aradi szoborállításnak erős üzenete volt: közösségi és politikai elszántsággal érvényt lehet szerezni a kisebbségi jogoknak, a visszahozhatók azok a szimbolikus emlékművek, amelyeket megpróbáltak kitörölni a közemlékezetből.
Szülők Akadémiája: generációk az ABC végén, avagy hogyan szálljunk le a mókuskerékről?
Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus tart előadást Aradon.
Lehetőség szerint növelné polgármesterei és alpolgármesterei számát az RMDSZ [AUDIO]
Jelenleg öt polgármestere és négy alpolgármestere van Arad megyében.