2017 viharos év volt, de 2018 sem lesz nyugodtabb [AUDIÓ]

Belpolitikai instabilitás uralta az óesztendőt.

Kormányválság, elégedetlenséget szülő és tüntetéseket szító törvénymódosító javaslatok, az Erdély Ó-Romániához csatolását kimondó gyulafehérvári román nemzetgyűlés centenáriumának előszele határozta meg a román belpolitikai életet az RMDSZ Arad megyei parlamenti képviselője szerint.

Faragó Péter ugyanakkor úgy véli, hogy az Arad megyei magyarság számára pozitív volt a 2017-es esztendő, legalábbis abból a szempontból, hogy ismét volt képviselője a törvényhozásban, és a helyi önkormányzatokban is viszonylag erős a magyar jelenlét a döntéshozásban és a végrehajtásban. Az elmúlt esztendőben végre saját tulajdonba került a megyei RMDSZ-székház is. Szerinte 2018-ban az erdélyi magyarságnak az lesz az egyik fő feladata, hogy bebizonyítsa a kisebbségekről megfeledkezni hajlamos többségi társadalomnak, mi mindennel is járult hozzá a magyarság az elmúlt száz évben Románia gazdasági-szellemi fejlődéséhez.

Faragó Péter parlamenti képviselőt, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnökét Pataky Lehel Zsolt kérte évértékelésre. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Búzaszentelést tartottak az arad-ségai plébániatemplomban
A vetés megáldásáért, a jó termésért és a természeti csapások elhárításáért.
Iktatták az RMDSZ Arad megyei tanácselnöki és tanácsosjelöltjei jelentkezését [AUDIO]
A „befutók” Péró Tamás és ifj. Zágoni-Szabó András lehetnek.
Európát választjuk, de az Uniónak változnia kell! (x)
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a június 9-i választásról.