Hírek

Hír beküldése

A koronavírus-járvány kitörése után több százezerre tehető a külföldről hazatérő román vendégmunkások száma, heteken át több kilométer hosszú és órák hosszát tartó sorok torlódtak fel a román–magyar határátkelőhelyek belépő oldalán.

Hír beküldése

Öt újabb halálesetet jelentettek be a koronavírus-járvány hivatalos kormányzati tájékoztató portálján szerdán késő este. Az áldozatok száma országszerte elérte a 220-at.

Az elhunytak között van egy 58 éves Arad megyei férfi is, akit szombaton utaltak be a kórházba, másnap pedig az intenzív osztályra került.

Hír beküldése

Az előírások minden hitelre, azaz a tőketartozásra, a kamatra, hitelkártyákra, és hitelszerződéssel összefüggő díjakra egyaránt vonatkoznak – írja az RMDSZ a koronavírus-járványról tájékoztató portálján, a korona.rmdsz.ro oldalon.

<em>Hír szerkesztése</em> Gyógyultnak nyilvánítottak hét koronavírus-fertőzöttet

A hírt Iustin Cionca megyei tanácselnök közölte szerdán kora este a Facebook-oldalán. A betegeket a négy éve átadott új tbc-kórházban kezelték, amelyből márciusban helyezték át a tüdőbetegeket, hogy a koronavírus-fertőzötteket kezelhessék.

<em>Hír szerkesztése</em> Maszkok készítésével és bevásárlással segít a Máltai Szeretetszolgálat [AUDIO]

A kijárási tilalom miatt főleg az egyedül élő idő személyek szorulnak gondoskodásra, vagy egy kis figyelmességre.

<em>Hír szerkesztése</em> Szép időnk lesz húsvétkor

Erdélyben néhány fagyos éjszaka után szerdától felmelegedés kezdődik, április 13-áig a hőmérsékleti értékek meghaladják a sokéves átlagot, a regionális maximumok elérik a 19-20 Celsius-fokot, és éjszaka is pozitív tartományban maradnak, nem süllyednek 2-4 fok alá. Ezt követően a hőmérséklet nappal és éjszaka egyaránt 2-3 fokkal visszaesik.

<em>Hír szerkesztése</em> Határon átnyúló segítség: Hódmezővásárhely 1500 maszkot küldött Aradnak

Értesülve arról, hogy mekkora hiánycikk lett Romániában a koronavírus-járvány idején a védőmaszk, a Csongrád megyei város elöljárója felvette a kapcsolatot Bognár Levente aradi alpolgármesterrel, akinek felajánlotta a segítségüket – írták az aradi önkormányzat sajtóközleményében.

<em>Hír szerkesztése</em> Támogatókat vár az RMDSZ a segítségnyújtáshoz

Az RMDSZ Arad megyei szervezete és a PRO IDENTITAS Egyesület, Mészár Sándor polgármesterjelölt irányításával a szükségállapot ideje alatt élelmiszert és tisztálkodási cikkeket tartalmazó csomagokat igyekszik biztosítani a rászoruló aradi családok és egyedülálló idősek részére.

<em>Hír szerkesztése</em> A szükségállapot idején meghosszabbítják a lejáró gyereknevelési támogatást

A szükségállapot idején véget érő gyermeknevelési szabadságot automatikusan meghosszabbítják a szükségállapot végéig – közölte a jó hírt az anyáknak Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

Ez idő alatt értelemszerűen a gyermekgondozási díjat (gyed) is folyósítja az állam.

<em>Hír szerkesztése</em> Egyszerre nyolc aradi koronavírusos halálesetet jelentettek be

Az Arad megyei áldozatok március 28. és április 5. között hunytak el, és a tájékoztató szerint csak azért most közölték az eseteket a koronavírus-jelentésben, mert nem voltak a biztosak tesztek eredményében.

<em>Hír szerkesztése</em> Sürgős segítségre van szüksége egy tűzkárosult családnak!

Aradtól Temesvárig sokan próbálják megszervezni a segítségnyújtást, jól jön most a kétkezi munka, paplan, takaró, élelem, pénz.

Aki teheti, segítse őket pénzadománnyal az alábbi bankszámla valamelyikére utalva, de felveheti a kapcsolatot károsult háztulajdonossal, Mészár Mónikával a +40/771/530–393-as telefonszámon.

<em>Hír szerkesztése</em> Elhunyt egy 94 éves koronavírusos férfi Aradon

Az áldozatot szombaton utalták be a kórházba akut légzési zavarokkal, és még aznap elhunyt. A koronavírusteszt eredménye hétfőn érkezett meg, akkor igazolódott be, hogy elkapta a vírust. A tájékoztatás szerint a krónikus szívbetegségben szenvedő férfi a koronavírus-járvány 12. halálos áldozata.

<em>Hír szerkesztése</em> Bárányhúsból nem lesz hiány húsvétra [AUDIO]

Koronavírus-járvány ide, kijárási tilalom oda, a természet törvényének nem lehet megálljt parancsolni, és a húsvéti hagyományokat sem lehet parancsszóra teljesen felrúgni.

A feltámadás ünnepére vágósúlyba kerültek a kisbárányok, a tenyésztők és kereskedők ugyanúgy kínálják az ünnepi asztalra szánt bárányhúst, mint más években.

<em>Hír szerkesztése</em> Rókát filmeztek a belvárosban [VIDEO]

Ahogy mondani szokták: a természet visszafoglalja a területet. A legújabb példa erre az a mobiltelefonos videofelvétel, amely vasárnap este került a közösségi oldalakra, és amelyen egy róka látható a belvárosban, az aradi törvényszékkel szemben.

<em>Hír szerkesztése</em> Néhány napra lezárnak egy utat Hegyalján

A közlemény szerint a 792C-jelzésű megyei rangú út aszfaltozása miatt korlátozzák a forgalmat. Hozzátették, hogy az útlezárás maximum tíz napig lesz érvényben.

A gépjárművezetők ez idő alatt Pankotáról Muszka felé kerülve juthatnak el Magyarádra, illetve visszafelé.

Hétfőn elhunyt Sandu Piroska, aki több mandátumon keresztül volt Sofronya község szentpáli illetőségű RMDSZ-es alpolgármestere. Sandu Piroska 2016-os nyugdíjba vonulásáig dolgozott a közigazgatásban.

Az RMDSZ megyei vezetősége a közösségi oldalon fejezte ki együttérzését a családnak.

<em>Hír szerkesztése</em> Hordjunk maszkot – bármilyet!

Hozzátették: nem kötelező egészségügyi maszkot használni – ami hiánycikk, ezért nem vagy alig kapható a gyógyszertárakban –, hanem megteszi a sál kendő, vagy saját kezűleg készített maszk.

<em>Hír szerkesztése</em> Elkapta a koronavírust Andó András [FRISSÍTVE]

A korábban a helyi nyomtatott és online sajtóban és televíziózásban is vezető beosztásba dolgozó Andó bevallása szerint nagyon sok személlyel találkozott az elmúlt napokban hivatali ügyben, és bár megtett minden óvintézkedést, úgy látszik, ez sem volt elég.

<em>Hír szerkesztése</em> Egy hónappal meghosszabbítják a szükségállapot

A koronavírus-járvány miatt bevezetett megszorító intézkedés eredetileg április 16-án járt volna le.

Johannis szerint a járvány még nem érte el tetőfokát, és „nincs miért fellélegezni”.

<em>Hír szerkesztése</em> Három gépen végezhetik a koronavírus-teszteket

Az első gépet, amelyet az egyik multinacionális távközlési vállalat támogatásával vásároltak meg, a közegészségügyi igazgatóság székhelyén működtetik, további kettővel pedig – amelyeket a megyei önkormányzat költségvétési hozzájárulásával, a kormány és a Lions Club támogatásával szereztek be – a megyei kórház laboratóriumában végzik a teszteket.

Feliratkozás Hírek csatornájára