Hírek

Hír beküldése

Az órát 4 órakor 3-ra kell visszaállítani, ezzel gyakorlatilag a vasárnap 25 órás lesz, tehát „egy órával többet aludhatunk”.

Sokak számára jó hír, hogy vélhetően a hétvégi lesz az utolsó óraátállítások egyike, mert az Európai Parlament tavaly eldöntötte, hogy 2021-től eltörlik a téli és nyári időszámítás közötti váltást.

<em>Hír szerkesztése</em> Pontot szerzett az UTA idegenben

A koronavírus-fertőzések, eltiltások és sérülések miatt hét alapemberüket nélkülöző aradiak számára nem indult jól a meccs, hiszen a szebeniek már a meccs elején szöglethez jutottak, a beívelt labdát pedig Bright Addae olyan jól fejelte meg szorult helyzetben, hogy az a jobb oldali kapufáról a gólvonalon túlról pattant.

<em>Hír szerkesztése</em> Megzavarták Nicolae Ioțcu szülinapját a rendőrök

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a zsúron – a benti étteremben és a teraszon – mintegy 40 fő vett részt, akiket igazoltattak, a rendezvénynek otthont adó panzió tulajdonosára 5000 lejes pénzbírságot róttak ki, és büntetőjogi eljárást is indítottak ellene a fertőző betegségek leküzdésének hátráltatása gyanújával.

Hír beküldése

Október 3-án a megye 11 települését – beleértve a megyeszékhelyt is – érintő szigorításokat vezettek be, ami a vendéglátóhelyek működését, a maszkhasználatot továbbá a rendezvények szervezését illeti.

<em>Hír szerkesztése</em> Több mint 1300 diák tanul online

A tanügyminisztérium a koronavírus-járvány miatt vezette be a különböző fokozatú besorolásokat.

<em>Hír szerkesztése</em> Szigorú korlátozásokat vezetnek be megyeszerte

Miután a koronavírus-fertőzések átlaga az elmúlt 14 napban meghaladta az 1,5 ezreléket, az Arad Megyei Vészhelyzeti Bizottság kedden eldöntötte, hogy október 14-től, szerdától hét napig, október 20-án éjfélig nem fogadhatók vendégek az éttermek, kávézók és kocsmák beltéri egységeiben Aradon, Kisjenőben, Kürtösön, Nagyiratoson, Fakerten, Székudva

<em>Hír szerkesztése</em> Ezután kerülhet sor a polgármesterek és tanácsosok beiktatására

A BEC által megállapított választási végeredményt a helyi (területileg illetékes) bíróságoknak kellett hitelesíteniük, az erről készült jegyzőkönyvet pedig elküldték a pártoknak, amelyeknek október 13-ig, keddig kell nyilatkozniuk arról, hogy a listáikon szereplő és mandátumhoz jutott jelöltek vállalják-e a beiktatást – magyarázta Tóth Csaba jog

<em>Hír szerkesztése</em> Negyvenöt határsértőt találtak egy kamionban

Szabó Szilvia közölte, a belépésre jelentkező román járművet és vezetőjét közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök. A raktérben 45 határsértőt találtak megbújva, közülük 43-an szír állampolgárnak vallották magukat, egy-egy migráns pedig azt állította, hogy palesztin, illetve tunéziai.

<em>Hír szerkesztése</em> 110 éve született az aradiak Feri bárója [AUDIO]

Az iparmágnás család meghatározó volt Arad gazdasági és társadalmi életében: hozzájuk köthető az egykori szesz- és élesztőgyár, a malom és a volt textilgyár, a későbbi UTA-üzem alapítása.

<em>Hír szerkesztése</em> Mégis tarthatók misék a templomokban

A módosítások többnyire engedményeket tartalmaznak, például azt, hogy míg október 7-től két hétre felgüggesztették a vásárokat az Aradi Piacigazgatóság felügyelete alát tartozó piacokon, ez a tilalom most már cs

<em>Hír szerkesztése</em> Pálfi Sándor emlékére [AUDIO]

Életének 63. évében, méltósággal viselt betegség után a múlt szombaton elhunyt dr. Pálfi Sándor néhai pécskai háziorvos, a helyi és az Arad megyei magyar közélet egykori aktív résztvevője és alakítója, több cilvil szervezet vezetője, az aradi magyar épített és szellemi örökség elhivatott ápolója.

<em>Hír szerkesztése</em> Románul mutatták be a Csoportterápiát Aradon

A Csoportterápia szellemes és fordulatos vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről, vagyis önmagunkról. Román nyelvű ősbemutatója az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház, az Aradi Kamararaszínház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciójaként született meg.

<em>Hír szerkesztése</em> Elhunyt Vekov Károly történész, a Szoboszlay-per elhivatott kutatója

A hírt a kolozsvári Szabadság című napilap osztotta meg internetes oldalán szerdán.

Hír beküldése

A bizottság a koronavírus-fertőzések hirtelen megugrása miatt hozott korlátozó intézkedéseket.

Ezek értelmében:

<em>Hír szerkesztése</em> A politikai hatalomnál sokkal kegyetlenebb erő korlátozza a szabadságunkat [AUDIO]

Faragó Péter parlamenti képviselő, az Arad megyei RMDSZ-szervezet elnöke erről azt mondta: „Most nem valamilyen politikai hatalom korlátozza gyásznapunkat, mint az annyiszor előfordult az elmúlt 171 esztendőben, hanem egy sokkal kegyetlenebb és korlátozóbb, láthatatlan erő. Amely az egész világ fölött hatalmaskodik.

<em>Hír szerkesztése</em> Arad a 19. század Trianonja [AUDIO]

„Arad a 19. század Trianonja volt, szimbóluma az értelmetlen megtorlásnak és az öldöklésnek. Az aradi 13, Budapesten pedig a mártír miniszterelnök a legtöbbet adta a magyar szabadságért, a hazánkért, a függetlenségért – az életét.

<em>Hír szerkesztése</em> „A szabadságot minden nemzedéknek újra kell építenie” [AUDIO]

„És a kettő nem állt egymással ellentétben! Mint ahogy ma is tévedés azt állítani, hogy aki az identitáspolitikában az etnikai, nyelvi, vallási identitását zászlóra tűzi, az ellensége a fejlődésnek, a modernizációnak” – fogalmazott a kora este a vértanúk emlékművénél, Zala György monumentális Szabadság-szobránál tartott megemlékezésen.

<em>Hír szerkesztése</em> Az aradi 13-ak a magyar szabadság és függetlenség hősei lettek [AUDIO]

Késő délután az arad-belvárosi minorita templomban tartottak gyászmisét a vértanúk tiszteletére (annak idején a templomot is az ő emlékükre konszekrálták), az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc leverésének és véres megtorlásának 171. évfordulóján.

<em>Hír szerkesztése</em> Október 6.: a vesztőhelyen kezdődött a megemlékezés [AUDIO, VIDEO]

A délben az aradi RMDSZ-székházban tartott sajtótájékoztatón Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kötelességnek nevezte az emlékezést ilyen körülmények között is, mint

<em>Hír szerkesztése</em> „A szabadságért való küzdeni akarást fenn kell tartani” [AUDIO]

Fenn kell tartani a szabadságért való állandó küzdeni akarást, olyan nehéz körülmények között is, mint a koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett óvintézkedések – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Aradon, az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlásának 171. évfordulóján.

Feliratkozás Hírek csatornájára