Hírek

Hír beküldése

Kovács Gergely érsek körlevelét a romkat.ro portál ismertette. A körlevél szerint 22 110 távolról érkező zarándok vehet részt a búcsún. Valamennyien kitűzőt kell, hogy viseljenek, amelyet a plébániákon keresztül szerezhetnek meg.

Hír beküldése

Az előre kitöltött mezők tartalmazzák a 2020-ban megvalósított jövedelmet, a jövedelemadót és az esedékes szociális hozzájárulásokat a 2020-as évre, illetve a 2021-re vonatkozó becsült jövedelmet.

Hír beküldése

Mint köztudott, az egyhónapos tavaszi vakáció után életbe lépett járványügyi szabályok értelmében azokon a településeken, ahol az arány 1 ezrelék feletti volt, csak az elemi osztályosok, illetve a végzős osztályok (8., 12., 13.

<em>Hír szerkesztése</em> Két kamion és egy kisautó karambolozott

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy Lippáról Aradra tartó kamion 60 éves szemlaki sofőrje meg akarta előzni az előtte álló kocsisort, de összeütközött a szemből érkező kisautóval, amelyet egy 42 éves lippai férfi vezetett.

<em>Hír szerkesztése</em> Külhoni magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt

Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt.

<em>Hír szerkesztése</em> Megszűnik a kijárási tilalom és a kültéri maszkviselés a nem zsúfolt helyeken

Az elnök a járvány kezelésében illetékes kormánytagokkal folytatott egyeztetése után beszélt a korlátozások fokozatos feloldásának menetrendjéről, amely az egész nyári időszakot felöleli.

<em>Hír szerkesztése</em> Konzuli fogadónap június végén

A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyarútlevél-igénylések, a Köldökzsinór-program (anyasági támogatás, babakötvény), illetve egyéb kitöltött bejelentések (születés, házasság, válás, haláleset, lakcímkártyacsere stb.).

<em>Hír szerkesztése</em> Román nyelven jelentették meg Puskel Péter két könyvét [AUDIO]

Az Aradi sikertörténetek és a Palota a Zrínyi utcában című könyvek eredetileg 11, illetve 4 éve jelentek meg magyar nyelven. Előbbi Arad ipartörténeti kuriózaumairól és hajdani örömtanyáiról szól, utóbbi a Bohus-palotaként ismert belvárosi bérház építészettörténeti jelentőségét mutatja be. 

<em>Hír szerkesztése</em> Bundagyanúba keveredett az UTA

A Nemzeti Sport is megírta, hogy az érintettek a vádhatóság szerint pénzjutalmat ígértek a Foresta Suceava és a Dacia Unirea Brăila csapatának, hogy nyerjenek vagy legalább döntetlent játssz

<em>Hír szerkesztése</em> Oltáskaravánt szerveznek a hétvégén

Az akciót a DSP mellett a Rotary Klub, a Vasile Goldiș-egyetem szervezi a megyei önkormányzat és a prefektúra támogatásával. A kisteherautó rakterében kialakított oltóközpont pénteken, szombaton és vasárnap 8–14 óra között lesz felkereshető sorrendben Borosjenőben, Pankotán, végül Újszentannán.

<em>Hír szerkesztése</em> Taxisok vesznek részt az oltáskampányban

A taxisok szakmai érdekvédelmi szervezetének képviselője elmondta, hogy ezzel nemcsak a saját egészségükért tesznek, hanem az ügyfelek biztonságát is szolgálják, hogy „egészséges környezetet” teremtsenek.

Az akciót üdvözölte Lazăr Faur alpolgármester, aki mindenkit arra biztatott, hogy kérjék a koronavírus elleni oltást.

<em>Hír szerkesztése</em> Ideiglenes oltópontokat állítanak fel a nagylaki határátkelőknél

Tóth Csaba, Arad megye prefektusa szerdán elmondta: az utóbbi időben nőtt azoknak a román állampolgároknak a száma, akik külföldről jönnek haza oltásra. „Nem mondanám, hogy ez egy jelenség, de sok olyan román állampolgár van, akik európai országokban dolgoznak és élnek, és csak azért jönnek Aradra, hogy beoltassák magukat.

<em>Hír szerkesztése</em> Halálos baleset történt szerda reggel Berzova és Konop között

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a kisautó sofőrjét és jobb oldali utasát, egy férfit – az első jelentés még egy nőről szólt, de utólag pontosítottak – feszítővágó szerszámokkal kellett kiszabadítani a roncsok közül.

<em>Hír szerkesztése</em> Kevesen „álltak rajthoz” az oltási maratonon

Péntek délutántól vasárnap estig megállás nélkül adták az aradi városháza előcsarnokában és az épület előtti téren a Pfizer vakcináját azoknak, akik igényelték, és ehhez elég volt csak a személyigazolványt bemutatni.

<em>Hír szerkesztése</em> Meghosszabbították a veszélyhelyzetet, de engedélyezték a zarándoklatokat

Amint az RMDSZ közölte: a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség kérésére, a szövetség közbenjárásával a kormány jóváhagyta, hogy maszk viselésével és távolságtartással lehessen egyházi zarándoklatokat tartani.

<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött a mezőgazdasági összeírás

Az összeírás július 31-ig tart, ebben az időszakban 20 ezer számlálóbiztos keresi fel a gazdaságokat. A cél az, hogy minél pontosabb adatokat gyűjtsenek az állatállományról, a mezőgazdasági területek kiterjedéséről, tulajdoni szerkezetéről és felhasználási módjáról.

<em>Hír szerkesztése</em> Meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

Arra a kérdésre, hogy mikor várható a szabadtéri maszkviselés kötelezettségének feloldása, Cîţu azt felelte, hogy erről a szakértőkkel kell tárgyalnia, és az ő javaslataik alapján hoznak majd döntést.

<em>Hír szerkesztése</em> Kikapott a kiesőjelölttől az UTA [FRISSÍTVE]

A kiesés elől menekülő moldvaiak az első félidőben egy szabadrúgás- és egy tizenegyesgóllal jutottak vezetéshez, és a hátrányt csak lefaragni tudta az aradi csapat a második játékrészben. Az utolsó negyedórában mindkét együttes szerezhetett volna gólt, de a csatárok elügyetlenkedték a helyzeteket.

<em>Hír szerkesztése</em> Nem tolongtak az oltásmaraton első 24 órájában

A péntek délután kezdődött és vasárnap estig tartó eseménnyel a koronavírus elleni védőoltást felvételére akartak nagyob kedvet teremteni a hatóságok, de az első 24 órában – talán a pénteki rossz idő miatt is – nem tolongtak az emberek: az első nap 156-an kérték a vakcinát, szombaton 14 óráig pedig 160 személyt immunizáltak – adta hírül a polgár

<em>Hír szerkesztése</em> Tisztújításokat tartanak idén az RMDSZ-szervezetekben

A küldöttek Kisiratoson találkoztak pénteken kora este, és elsőként Faragó Péter parlamenti képviselő, a magyar érdekvédelmi szövetség Arad megyei szervezetének elnöke összegezte az elmúlt periódus aktuálpolitikai helyzetét, kitérve az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának eddigi eredményeire, valamint a – közelmúltban menesztett egészségügyi min

Feliratkozás Hírek csatornájára