Hírek

Hír beküldése

Az utóbbi négy évben is csak egy tanácsosa volt az RMDSZ-nek Angyalkúton, Wild Rita személyében, aki idén is a szövetség listavezetője volt.

Hír beküldése

Ezt az eredményt olyan körülmények között érte el, hogy a szavazásra jogosultak mindössze 29 százaléka járult az urnák elé.

A magyar polgármesterjelölt így a reálisnak mondható 7 százalékon áll.

<em>Hír szerkesztése</em> Idegenben győzte le a Dinamót az UTA [FRISSÍTVE]

Az új idényt egyaránt rossz formában kezdő két csapat összecsapása zárta a fordulót, hiszen a Dinamo is csalódást keltően csak egy győzelmet aratott eddig, az újonc UTA pedig még nem is nyert eddigi négy meccsén.

<em>Hír szerkesztése</em> Falcă: egy csapatot alkotunk az RMDSZ-szel

A vasárnapi választásokon a PNL jelöltje, Călin Bibarț nyerte meg a polgármester-választást az USR által jelölt Adrian Wienerrel szemben. Viszont az USR 7 mandátumot szerzett a helyi tanácsban, míg a PNL az eddigi 12 helyett csak két 9 képviselővel lesz jelen.

<em>Hír szerkesztése</em> Faragó Péter a választásokról: vannak pozitív és negatív megeleptések [AUDIO]

A 78 község és város közül 54-ben liberális polgármester lesz, és a megyei önkormányzat irányítását is megőrizték.

<em>Hír szerkesztése</em> Bibarţ marad a polgármester Aradon

Második lett Adrian Wiener, a Mentsétek meg Romániát Szövetség– Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (USR–PLUS) jelöltje, míg a harmadik Mihai Fifor, a Szociálliberális Platform (PSLC) színeiben.

A dobogósok sorrendje a részeredmények szerint:

<em>Hír szerkesztése</em> Szintén 13 szavazaton múlott az RMDSZ sikere

Erdős Bálint érdeklődésünkre kijelentette: tudomásul veszi az eredményt, nem bántja a vereség, hiszen ajándékként tekint arra a 11 évre, amíg polgármestere lehetett a Szintéből, Szapáryligetből és Ágyából álló községnek. „Nincs miért szégyenkeznem, emelt fővel távozom” – mondta.

<em>Hír szerkesztése</em> Elmarad a hétfői színház

Az Aradi Kamaraszínház sajnálattal értesíti nézőit, hogy a szeptember 28-ra, hétfőre tervezett Homemade című előadás, a Kolozsvári Állami Magyar Színház vendégjátéka a kedvezőtlen időjárás miatt elmarad.

A jegyek visszaválthatók, vagy egy másik, későbbi előadáson felhasználhatót előzetes egyeztetés alapján.

<em>Hír szerkesztése</em> Cionca: tarolt a PNL Arad megyében

Cionca szerint a liberálisok a 78 közigazgatási egység közül 54-ben nyerték meg a polgármester-választást, köztük Aradon az eddigi megbízott elöljáró Călin Bibarț révén, és kifejtette reményét, hogy bár a voksok számolása még tart, megőrizheti tanácselnöki tisztségét is.

<em>Hír szerkesztése</em> Sandu Krisztián Sofronya új polgármestere

Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke érdeklődésünkre elmondta: Kisiratoson Korondi-Józsa Erikának, Nagyiratoson Papp Attilának, Németperegen Kovács Imrének, Tőzmiskén pedig Haász Tibornak sikerült újabb polgármesteri mandátumot nyerniük.

<em>Hír szerkesztése</em> Választási incidensek a megyében

A magyar határ menti Nagylakon egy moldovai állampolgárságú nő is szavazott, holott csak ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezik Romániában, így nem lett volna szavazati joga. A Béli-hegységben lévő üdülőfaluban, Menyházán pedig egy férfi a mozgóurnával együtt engedély nélkül bement egy lakásba.

<em>Hír szerkesztése</em> Egyelőre elmarad a magyar részvétel az átlagtól

Az érdekvédelmi szövetség a magyarlakta településeken végzett párhuzamos számolást, és az volt a következtetés, hogy a magyar szavazók aránya a négy évvel ezelőttihez képest is alacsonyabb egyelőre.

Hír beküldése

A választópolgárok 18 794 szavazókörzetnél adhatják le voksukat.  A szavazóhelyiségek 21 órakor zárnak, ekkor ismertetik az exit poll felmérések eredményeit.

<em>Hír szerkesztése</em> Faragó Péter: vasárnap mutassuk fel az Arad megyei magyar közösség erejét!

– Mi a legfőbb tétje a vasárnapi választásnak az Arad megyei magyarság számára?

<em>Hír szerkesztése</em> Az AMISZ segít eljutni a szavazókörbe

Az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet (AMISZ) segíteni szeretne mindazoknak, akiknek nehézséget jelente eljutni a választási irodába szeptember 27-én, vasárnap a helyhatósági választásokon.

Éppen ezért vállalják, hogy elviszik az érintetteket szavazni!

Időpontot lehet egyeztetni a 0257/250–627-es telefonszámon.

<em>Hír szerkesztése</em> Mészár Sándor kezdő tizenegye

– Talán „szakmai ártalom”, hogy a sportnyelvben használatos „kezdő tizenegyre” építette a választási kampányát, de pontosan mit takar ez?

<em>Hír szerkesztése</em> „A pécskai magyarságnak jogos elvárása, hogy egyenrangúként kezeljék őket”

– Kudarcként éli meg a pécskai RMDSZ-szervezet, hogy 12 esztendeje nem sikerült tisztséget szerezni a végrehajtásban, vagy ez a realitás, ezt tudomásul kell venni? Ez a fő cél vagy minél több képviselőt bejuttatni a helyi tanácsba?

<em>Hír szerkesztése</em> Mészár Sándor: Orbán Viktor is gratulált az UTA feljutásához [AUDIO]

Oroszhegyi Károly újságíró, a korábbi vetély-, majd csapattárs, a későbbi barát az 1970-es években folytatásokban közölte életrajzi írását Pecsovszky (Perényi) Józsefről, ez végül önálló kötet formájában húsz évvel ezelőtt jelent meg Aradon Csala, a szőke csoda címmel.

<em>Hír szerkesztése</em> Németh József: újra egy úton járnak a varsándi magyarok

– Mondhatni, tényleg menet közben tanulta a helyi adminisztráció működését…

<em>Hír szerkesztése</em> UTA: első győzelem helyett első vereség

A Liga 1 újonca első diadalát szerette volna megszerezni az átépített Neuman Ferenc Arénában, ez vol a második fellépése, és a jég megtöréséhez ideális partnernek ígérkezett a Politehnica Iași.

Feliratkozás Hírek csatornájára