Hírek

Hír beküldése

A felsőház elfogadta az 1993/61-es törvényt módosító javaslatot, amely szerint 2022 januárjától a következő összegekben szabják meg a gyerekpénzt:

<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik a CED kiállítási sorozata, ezúttal a GastroPanon

Tizenkettedik alkalommal kerül megvalósításra – egy év kimaradást követően – Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari, cukrászati, gasztronómiai szakkiállítása, a GastroPan. Az esemény a helyi mellett nemzetközi gyártók, disztribútorok, illetve az iparág regionális szereplői, véleményformálói részvételével zajlik.

<em>Hír szerkesztése</em> A garanciaalapnál kopogtathatnak a City Insurance ügyfelei

Az FGA hétfői közleményében leszögezi: tudomásul vette, hogy az Állami Pénzügyi Felügyelet (ASF) megvonta a City Insurance Rt. működési engedélyét, fizetésképtelenné nyilvánította a biztosítót, és elindította az eljárást, amelynek alapján kéri a bíróságtól a csőd megállapítását.

<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a GastroPan 2021 szakmai kiállítás

Szeptember 21-én a GastroPan megnyitja kapuit, és rengeteg újdonsággal, izgalmas látnivalóval várja látogatóit szeptember 23-ig. A kiállítás szervezője a Boro-Info cégcsoport, a Brutarul-Cofetarul és a Gastromedia szakmai lapok szerkesztősége.

<em>Hír szerkesztése</em> Értékes pontot szerezve a dobogó közelében áll az UTA

A mostani idény teljesítménye alapján az aradiaknak volt okuk bizakodni a Sepsi OSK elleni győzelemben, hiszen a székelyföldi csapat az első fordulóban aratott győzelem óta képtelen volt nyerni, míg az UTA a negyedik játéknapon a Botoşani-tól elszenvedett vereség óta nem kapott ki.

<em>Hír szerkesztése</em> Aradiakat is várnak a Kárpátia-film makói bemutatójára

Bicskei Éva, a film rendezője szerint a helyszínválasztás célzatos volt.

<em>Hír szerkesztése</em> Cselekvési tervet fogadott el az RMDSZ

Amint Kelemen Hunor RMDSZ-elnök elmondta: a dokumentum a legfontosabb kormányzati feladatokat próbálja számba venni, és a következő évek irányát próbálja megszabni. A politikus a kongresszus idején tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a család került dokumentum középpontjába.

<em>Hír szerkesztése</em> Kötelezővé válik a Covid-igazolvány a magas fertőzöttségű településeken [FRISSÍTVE]

A CNSU határozata szerint csak a beoltott, negatív teszteredményt felmutató vagy a fertőzésen átesett személyek számára engedélyezett bizonyos tevékenységekben való részvétel a 3 és 6 ezrelék közötti fertőzöttségi rátájú településeken, a következő feltételekkel:

<em>Hír szerkesztése</em> A tábornokok útja

A konferencia és kiállítás az Arad Megyei Múzeum és a Kölcsey Egyesület együttműködése révén jöhetett létre, amelynek tágabb értelemben vett célja egyrészt az 1848–1849-es (hely)történeti emlékek, másrészt pedig a forradalom végkimenetelét jelentő aradi eseményekhez vezető út körüljárása és bemutatása az Ereklyemúzeum gyűjteményének segítségével

<em>Hír szerkesztése</em> Frissítették a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét

A határozat értelmében Grenada, a Bahama-szigetek, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius és Saba, valamint Liechtenstein piros besorolást kapott.

<em>Hír szerkesztése</em> Panziókban szálltak meg a migránsok

A razzia még szerdán történt, de a megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön számolt be róla. A tájékoztatás szerint 27 törököt két öthalmi panzióból szedtek össze, hármat pedig egy aradi szálláshelyen fogtak el.

<em>Hír szerkesztése</em> Elő az esernyőket!

Az előrejelzés szerint csütörtök 19 órától szombat 10 óráig az ország nyugati, központi és északi részében villámlásoktól kísért záporok várhatók, elszórtan jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége elérheti 15-25, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként.

<em>Hír szerkesztése</em> Ismét kötelező maszkot viselni Arad megyében a zsúfolt közterületeken

Az intézkedéssel a koronavírus-járvány további terjedését szeretnék megakadályozni, vagy legalább a fertőzés ütemét lassítani.

<em>Hír szerkesztése</em> Minden, ami szilva [AUDIO]

Két napon át rotyogott az üstben a szilva a Tornyai Tájház udvarán, ahol az Arad Megyei Magyar Gazdák egyesülete szervezte meg az immár hagyományos szilvanapokat, Minden, ami szilva címmel

<em>Hír szerkesztése</em> Tragédia a 7-es úton Nagylak és Pécska között

Az áldozat eddig ismeretlen körülmények között lesodródott az útról, és nekiment egy fának. A sofőr beszorul a roncsok közé, az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) emberei eszméletlen álalpotban húzták ki az autóból.

<em>Hír szerkesztése</em> Három éjjel, három nap – Pécskai Magyar Napok [AUDO]

A háromnapos rendezvény helyi amatőr és hivatásos képzőművészekkel való találkozási lehetőséget és kiállítást kínált az érdeklődőknek, akiket a hagyományőrzés vonzott, megismerkedhettek az íjászattal, a könnyűzene kedvelői pedig koncerteken vehettek részt, emellett természetesen gyerekműsorok és -foglalkozások is voltak.

<em>Hír szerkesztése</em> Ideiglenesen több helyszínen kezdődött a tanítás a Csiky-ben [AUDIO]

Az előkészítő osztályosok a magyar kormány támogatásával épített bölcsődében kaptak helyet, az 1–3. osztályosokat pedig a minorita rendház fogadta be ideiglenesen – a többiek maradnak az iskolában (a kzöépiskolából néhány osztály a bentlakásban tanul egy darabig).

<em>Hír szerkesztése</em> Aradi Magyar Napok: programok minden korosztálynak

Az Aradi Magyar Napok húszéves története alatt először 2019-ben költözött központi térre a rendezvénysorozat: a hagyományos helyszín, a városligeti gokartpálya helyett a Szabadság-szobornak otthont adó Román–magyar megbékélés parkjában zajlottak a tömegrendezvények, és a pozitív visszajelzések alapján a szervezők úgy döntöttek, hogy ismét az egy

<em>Hír szerkesztése</em> Drámai körülmények között mentett pontot az UTA

A harmadik és a második helyezett csapott össze az aradi Neuman Ferenc Arénában, és ennek megfelelően felfokozott érdeklődés várta az összecsapást, mondhatni, a nézők által keltett hangulat jóval meghaladta az 1. Liga küzdelmeinek színvonalát.

Feliratkozás Hírek csatornájára