Hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Drogkereskedő bandát számolt fel a rendőrség [FRISSÍTVE]

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gyanúsítottak idén június és szeptember között szövetkeztek arra, hogy különböző kábítószerkészítményeket beszerezzenek és tovább értékesítsenek Arad megyei fogyasztóknak. Főleg vadkenderből készült drogot és 3-CMC-kristályokat (3-klórmetkatinon) forgalmaztak.

Hír beküldése

Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közlése szerint a jármű tisztázatlan körülmények között nekisodródott a zajvédő falnak, és vélhetően az ettől keletkező szikrák miatt kapott lángra.

A tűzoltók tíz perc alatt eloltották ugyan a tüzet, de az autó így is totálkáros lett.

Hír beküldése

A jóval esélytelenebb pécskai csapat korán ember- és gólhátrányba került a két osztállyal magasabban jegyzett ploiești-i csapat ellen: Wildet egy szabálytalanság után kiállították, a vendégek javára megítélt tizenegyest pedig Roman értékesítette.

<em>Hír szerkesztése</em> Több mint húsz migránst fogtak el Nagylaknál

Az Arad megyei határrendészet szerdai közleménye szerint a nagylaki autópálya-határátkelőnél egy tehergépkocsiban és egy árut szállító kisbuszban összesen 21 külföldi személyt találtak elrejtőzve a hatóságok. Az egyik járművet román, a másikat cseh sofőr vezette. A kisbusz bútorokat, a kamion autóalkatrészeket szállított Németországba.

Hír beküldése

A kormányszóvivő szerint a tervezet nem tartalmazza már azt az előírást, miszerint az önkormányzatok nem költhetnek saját bevételük 2,5 százalékánál többet kulturális, egyházi és szabadidős célokra, illetve már az sem kötelező számukra, hogy összevonják az ötvennél kevesebb alkalmazottal működő kulturális intézményeiket.

<em>Hír szerkesztése</em> Pál Attila: egészségtudatosabbak lettek az emberek [AUDIO]

A magyar határ menti, Arad megyei községben gazdálkodó termelő mintegy 140 méhcsaládot tart, amelyek 12 féle különböző mézet termelnek meg, emellett más készítményeket, immunerősítőket is kínál a termelő. Pál Attila portékáival főleg vásárokban lehet találkozni, de a megyeszékhelyen, Aradon lévő vevőkörének házhoz szállítja a rendelést.

<em>Hír szerkesztése</em> Őszi magyar bál Pécskán

Az Őszi magyar bált október 7-én, szombaton 19 órától tartják az Ipartestület székházában. A jó hangulatról és a talpalávalóról a Roulette zenekar gondoskodik.

Az asztalon meleg vacsora, sütemény, kávé, üdítő és víz várja majd a szórakozni vágyókat.

Jegyek 100 lejes áron igényelhetők a 0753/109–610-es telefonszámon.

<em>Hír szerkesztése</em> MCC-fórum a népszámlálási eredményekről

Az eseményen szó lesz az erdélyi magyarság létszámának alakulásáról a társadalmi változások és a demográfiai folyamatok kontextusában. Kiderül, hogy melyek a romániai össznépesség és az erdélyi szórványmagyarság népességcsökkenésének területi sajátosságai és fő okai.

<em>Hír szerkesztése</em> Fesztiválhétvégével indult az Aradi Magyar Napok [AUDIO]

Péntektől vasárnapig tartott a Román–magyar megbékélés parkjában, a Szabadság-szobor tövében a fesztiválhétvége, amikor is kézművesvásárral, hagyományőrző műsorokkal, gasztronómiai különlegességekkel, gyerekfoglalkozásokkal, sport- és családi vetélkedőkkel várták a résztvevőket, esténként pedig a nagyszínpadon a magyar rock- és popzene legendás

<em>Hír szerkesztése</em> Nem sokat segített a helyezésen az UTA pontszerzése

Az utolsó helyen álló moldvaiak az utolsó előtti aradiakat fogadták, és a 30. percben a Stolnik kezezéséért megítélt büntetőből vezetéshez is jutottak. Kevéssel szünet után Carp látványos góllal egyenlített, de négy perccel később Ilicic az UTA kapusát is kicselezve állította vissza a hazaiak előnyét.

<em>Hír szerkesztése</em> Kényszeralbérletbe költözik az UTA

Az első osztályú bajnokságban (Superliga) jelenleg a kiesés ellen küzdő UTA az aradi Neuman Ferenc Aréna gyepszőnyegének a cseréje miatt kényszerül albérletbe.

<em>Hír szerkesztése</em> Novemberre ígérik a mikelakai felüljáró átadását

Az Arad–Bukarest fő vasútvonal felett áthaladó átjáró építése évekkel ezelőtt félbeszakadt, a munkálatokat idén folytatták, mostanra pedig helyükre kerültek a feszítő-merevítő betongerendák: kilenc 22 méteres és két 28 méteres elemet helyezett el a kivitelező, a SPIC kft.

Hír beküldése

A 13,5 kilométeres sztrádaszakasz megnyitásával 1004 kilométerre nőtt a romániai autópályák és gyorsforgalmi utak teljes hossza – közölte közösségi oldalán Cristian Pistol, a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója.

<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást

A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló, levélben megküldött értesítőben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.

<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét

A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvényt egy későbbi időpontban tartják meg. Íme, az MCC közleménye: „Értesítjük a Tisztelt Érdeklődőket, hogy Botházi Mária Fűnyíró a tündérkertben című könyvbemutatója és közönségtalálkozója személyes okok miatt elmarad és egy másik időpontban kerül megrendezésre.

<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!

Jelenleg a csapvíz árának kiszámításakor az országos, a megyei, és a helyi átlagjövedelmet is figyelembe veszik. Az RMDSZ-es javaslat szerint a szolgáltató nem alkalmazhatja a legmagasabb megyei átlagbért, így olcsóbb lehet a vezetékes víz.

<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon

A program vezetői: Patyi Erika és Patyi Zoltán, a Csiky Gergely Főgimnázium néptáncoktatói. „Kicsiket, nagyokat, családokat, barátokat viseletbe öltöztető családi kis játszóházuk igazi kincsekkel, különböző tájegységekről származó eredeti, magyar népviseletekkel várja a kíváncsi, beöltözni vágyókat. Kedvenceinket megosztják velünk!

<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]

Az Eötvös Loránd születése 175. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév főrendezvényét szerda délelőtt tartották a Magyar Tudományos Akadémián. Ezzel egy időben Aradon megkoszorúzták a nemzetközi hírű tudós, geofizikus emléktábláját, amelyet 2010-ben helyeztek el a Csiky Gergely Főgimnázium előcsarnokában.

<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt

A pénzügyminisztérium honlapján közzétett tervezet szerint az árbevétel 1 százalékával megegyező adót azon vállalatoknak kell majd fizetniük, melyeknek éves bevételei meghaladják az 50 millió eurót. Az új adónemet a bankoknak is fizetniük kell.

<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]

A kitüntetéseket hetedik alkalommal nyújtották át a Musica Hungarica Művészeti Kiadó és a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének rendezésében – írta közleményében a pécskai városháza sajtóosztálya.

Feliratkozás Hírek csatornájára