Hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Óriási a sor a határátkelőhelyeken

A nagylaki közúti határátkelőhely Romániába belépő oldalán két órát kell várakozni, Romániából kifelé 20 percet.

Az utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 8 és 16 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak ideiglenes közúti határátkelőhelyet is.

<em>Hír szerkesztése</em> Szombaton kigyulladt, és egész éjjel égett a szeméttelep

Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint kétezer négyzetméteren csaptak fel a lángok, három tűzoltóautót és több mint tűzoltót vezényeltek a helyszínre, rajtuk kívül a hulladéklerakat tíz alkalmazottja is segédkezett az oltásban.

<em>Hír szerkesztése</em> Háromnapos kamionstopot rendeltek el a kánikula miatt

A rendelkezést az előrejelzett extrém magas hőmérsékletek miatt rendelték el, az aszfaltrétegek megóvása – az úttestek deformálásának elkerülése – érdekében, és közlekedésbiztonsági szempontok figyelembe vételével.

<em>Hír szerkesztése</em> Aradi személyiségek – kettős könyvbemutató

A nyugalmazott fizikatanár, iskolaigazgató és író 2016-ban jelentette meg az aradi – vagy Aradról elszármazott – magyar közéleti szereplőket, művészeket, írókat, orvosokat, sportolókat és jeles szakembereket személyes hangvételű beszélgetéseken keresztül bemutató könyvét.

<em>Hír szerkesztése</em> Tarhonyakészítés a Tornyai Tájházban [AUDIO]

Vasárnap ér véget az Arad megyei Nagyzerénden az egyhetes 19. Nemzetközi Alkotótábor. A koronavírus-járvány miatt tavaly sem maradt el a művésztelep, viszont akkor és idén is kisebb létszámmal és rövidebb ideig rendezték, illetve rendezik meg.

<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól lazítanak a koronavírus elleni korlátozásokon

Augusztus elsejétől a 2 és 3 ezrelék közötti fertőzési rátájú településeken a kültéri kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvényeket csak 2500 fős létszámkorláttal lehet megszervezni, a maszkviselés kötelező.

<em>Hír szerkesztése</em> Idegenben nyert az UTA [FRISSÍTVE]

Az UTA a nyári szerzemény Filip Dangubic sarkalásos góljával korán vezetést szerzett, és ezt az előnyt mindvégig megőrizte. A gól ide kattintva megtekinthető.

<em>Hír szerkesztése</em> Életet visznek a Borzák-malomba [AUDIO]

A román–magyar határ mentén, az Aradtól 16 km-re északnyugatra lévő faluban az egykori parasztmalom tulajdonosát az erőltetett kollektivizálás idején meghurcolták a vállalkozása miatt, koholt vádak alapján kényszermunkára ítélték, családját kisemmizték.

<em>Hír szerkesztése</em> Horgászzsinórba gabalyodott hattyút mentettek meg a tűzoltók

A közlemény szerint a tűzoltóknak minden tudásukra és találékonyságukra szükségük volt, hogy kiszabadítsák a madarat, amely a Csálai-erdőben található Măltăreț-tóban került bajba.

Közel egy órányi próbálkozás után a tűzoltóknak sikerül kiszabadítani a hattyút, és visszaengedték a szabadba.

<em>Hír szerkesztése</em> Tizenkét migráns próbált meg illegálisan átjutni a határon

Az egyik csoport egy kamionba rejtőzve, a másik gyalog, a zöldhatáron próbált átjutni Magyarországra – közölte a határrendészet.

<em>Hír szerkesztése</em> Hivatalos: fizetett szabadnap jár a koronavírus elleni oltásért

A jogszabály szerint a szabadnap mindkét dózis felvételének napjára jár mind az állami, mind a versenyszférában.

<em>Hír szerkesztése</em> Életét vesztette egy motoros Simándnál

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset a 79-es számú országúton, Simánd külterületén történt. A motoros eddig ismeretlen körülmények között nekiütközött egy személygépkocsinak, amit egy 33 éves zarándi nő vezetett.

<em>Hír szerkesztése</em> Péntektől látogatható Mihály király autószerelő műhelye

Az Aradtól 80 km-re lévő soborsini királyi rezidencia májusban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A nyitás után a király autógyűjteményét, a rezidencia vendégházát és a 6,5 hektáros kastélyparkot lehetett látogatni.

<em>Hír szerkesztése</em> Önkénteseket vár az AMISZ a „Kaszojálisra”

A fiatalok egy Google-formanyomtatvány kitöltésével jelentkezhetnek önkéntesnek a háromnapos fesztiválra.

Az önkéntesek a fesztivál előkészületeiben is részt vesznek majd az AMISZ csapattagjaival együtt, így lehetőségük nyílik megismerni a szervezetet és ennek tagjait, később pedig bekapcsolódhatnak az AMISZ munkájába.

<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól újabb lazítások várhatók

A kormányfő azonban leszögezte, hogy a beltéri maszkhasználat továbbra is kötelező marad, a koronavírus-járvány elleni intézkedések lazítása főleg a kültéri rendezvényekre vonatkozik majd.

<em>Hír szerkesztése</em> Oltási lehetőség Szederháton és Tornyán

Szederháton július 21-én, szerdán 15–18 óra között az óvodában várja dr. Lidia Hedeşan doktornő és csapata a helybelieket, az emlékeztető oltást pedig 21 napra múlva adják be ugyanott.

Július 28-án, szerdán 18 órától a szentpáli kultúrotthonban tartja az RMDSZ Arad megyei szervezete a Megyei Küldöttek Tanácsának (MKT) soros ülését.

Az RMDSZ közleménye szerint az alábbiak a tervezett napirendi pontok:

<em>Hír szerkesztése</em> Döntetlennel kezdte a bajnokságot az UTA

Az első osztályú landarúgó-bajnokság első fordulójának legnagyobb pozitívuma az volt, hogy hosszú idő után ismét lehettek nézők a tétmérkőzésen stadionban – természetesen a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú egészségügyi szabályok betartásával.

<em>Hír szerkesztése</em> Hazatért az UTA, szerdán a Ripensiával játszik

Az aradi futballcsapat csütörtökök a horvát Hajduk Splittől kapott ki 1–0-ra, rá egy napra pedig haza is utazott Roglából.

Feliratkozás Hírek csatornájára