Hírek

Hír beküldése

Kínálat: korszerű munkásszállás térítésmentesen, étkezés megoldható, 4-5 fő részére személygépkocsit biztosítunk kéthetente a hazajáráshoz.

Elérhetőség: IG Holding Kft., Magyarország, 8330 Sümeg, Mihályfai út 29.

E-mail: ig@kemenygyar.hu

<em>Hír szerkesztése</em> UTA-vereség a „tavaszi” nyitányon

Paprikás hangulatban kezdődött a Medgyesi Gaz Metan elleni mérkőzés, a játékvezetőnek már a hatodik percben ki kellett osztania egy-egy sárgalappot. A fagyott talajú pályán nem alakult ki technikás játék, de a felek küzdöttek becsülettel, próbáltak akciókat kidolgozni.

<em>Hír szerkesztése</em> Bognár Levente átvette a 2021-es Kölcsey-díjat

A díjat a Magyar Kultúra Napjának, a Himnusz születése 199. évfordulójának előestéjén, pénteken adták át a Kultúrpalotában.

<em>Hír szerkesztése</em> A népszámlálásról és a választási regisztrációról tájékoztatták az RMDSZ-es tisztségviselőket

Március 14-én kezdődik a népszámlálás Romániában, amely újdonságokat is hoz magával. Az első két hónapban az online önkitöltés szakaszát tartják meg, amikor is mindenki kitöltheti a saját (illetve családtagjai, hozzátartozói) kérdőívét. Azok, akik maguk szeretnék kitölteni a kérdőívüket, ezt március 14.–május 15. között kell megtenniük.

<em>Hír szerkesztése</em> Kárpótlást igényelhetnek a hadi- és politikai foglyok gyermekei

A kommunizmus áldozatai az 1990/118-as törvény alapján jogosultak havi juttatásokra és különböző kedvezményekre – mint a helyi adók fizetése alóli mentesség, vagy ingyenes utazásra jogosító vasúti jegyek. Az állami kárpótlásra való jogosultságot a 2020/232-es törvény kiterjesztette a leszármazottaikra is.

<em>Hír szerkesztése</em> Filmvetítés Jávor Pál emlékére a kamaraszínházban

A nézők a Nászút féláron című romantikus filmvígjátékot tekinthetik meg a bábszínház termében.

Hír beküldése

A napilap az Utazás a köbön című blog bejegyzése alapján írta, hogy az amerikai hatóságok az Elektronikus Beutazási Engedély (ESTA) kiváltását csak azoknak a magyar állampolgároknak teszik már lehetővé, akik Magyarország jelenlegi területén születtek.

<em>Hír szerkesztése</em> Aradi magyar iskolák is készülnek a Magyar Kultúra Napjára [AUDIO]

Nem mindenütt Kölcsey Ferenchez és a Himnusz születésének 199. évfordulójához kötődnek a rendezvények, mert lesz, ahol más jeles személyiségre is emlékeznek a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

<em>Hír szerkesztése</em> A magyarság vállalása mellett foglalt állást a Székely Nemzeti Tanács

Az SZNT csütörtökön ismét közzétette azt az állásfoglalását, amelyet a korábbi, 2011-es népszámlálás előtt közölt.

<em>Hír szerkesztése</em> Az árkompenzáció nélkül kiállított energiaszámlák kijavítására kötelezték a szolgáltatókat

Az erről szóló, azonnal hatályba lépő sürgősségi kormányrendelet csütörtökön jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

<em>Hír szerkesztése</em> Békéscsabai Szakképzési Centrum: egyedülállóan gazdag szakképzési kínálat

A fluidumbányászat századunk egyik legfontosabb ipari tevékenysége. A fluidumok (pl.: kőolaj, földgáz, termálvíz) a földfelszín alatt több kilométeres mélységben helyezkednek el, s természetes körülmények között általában nem kerülnek a felszínre.

<em>Hír szerkesztése</em> Termálvíz-projekt Pécskán: kezdődhetnek a kútfúrások [AUDIO]

A termálvíz kinyerésére és hasznosítására kapott európai uniós támogatást az Arad megyei Pécska.

<em>Hír szerkesztése</em> Több mint három órát késik az Arad–Bukarest gyors

A CFR csütörtök reggel közölte, hogy a rossz időjárási viszonyok következtében éjfél után faág zuhant a felsővezetékre Strâmbuţánál, az Arad–Bukarest járat így 185 percen át vesztegelt. A becslések szerint a vonat 210 perces késéssel fog megérkezni a végállomásra.

<em>Hír szerkesztése</em> Lecsaptak az embercsempészekre

A nyomozás során kiderült, hogy 2020-tól kezdődően több Arad, Temes, Buzău és Konstanca megyei személy bűnszervezetet alakította, amely a Közép-Keletről érkező illegális bevándorlókat juttatta Nyugat-Európába – írta közleményében az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

<em>Hír szerkesztése</em> Új igazgatója van a pécskai 2-es iskolának

A román és magyar tannyelvű oktatási intézmény új igazgatója Bacsilla Esztert váltja a tisztségben.

Kocsik Krisztina korábban több iskolában tanított angol nyelv és irodalmat, többek között az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, rövid ideig – amíg az önállósága meg nem szűnt – a kisperegi iskola igazgatója is volt.

<em>Hír szerkesztése</em> Két kamionban 27 migránst találtak

A Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy Ausztriába tartó török kamion rakterében 19 afganisztáni, szír, török és pakisztáni állampolgárt találtak, akik Nyugat-Európába szeretek volna – papírok hiányában – az áru közé elrejtőzve eljutni. A vizsgálatok során kiderült, hogy korábban már menedékjogot kértek Romániában.

<em>Hír szerkesztése</em> Új energia-árkompenzációs csomagról döntöttek a kormánypártok

A Szociáldemokrata Párt (PSD), a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ vezetőinek éjszakába nyúló tanácskozása nyomán a kormányfő közölte: sikerült megállapodniuk arról, hogy a villamos energia esetében az eddigi kilowattóránkénti 1 lejes árplafont 80 banira csökkentik, a tavaly novembertől bevezetett árkompenzáció esetében pedig a

<em>Hír szerkesztése</em> Ötkilométeres a kamionsor Nagylaknál az autópályán

A határrendészet honlapján közzétett információk szerint a forgalom négy sávon halad, de nem lehet további sávokat megnyitni „a magyar fél személyzethiánya” miatt.

<em>Hír szerkesztése</em> Eurotrans Alapítvány: honosítási ügyintézés Bélzerénden

A kiszállásokon lehet regisztrálni a 2022-es magyarországi választásokra is.

Január 19-én, szerdán 15–17 óra között Bélzerénden az általános iskolában tartanak ügyfélfogadást, helyi kapcsolattartó személy Molnár Imre (telefonszám: 0740/910–751).

Állandó ügyfélfogadás az alábbi helyszíneken:

<em>Hír szerkesztése</em> Közel harminc migráns zsúfolódott be a raktérbe

A kilépésre jelentkező román sofőr a fuvarlevél szerint Spanyolországba szállított árut, de a határrendészek a rakomány átvizsgálásakor egy 27 migránst fedeztek fel.

A közlemény szerint a 22 és 42 év közötti személyek egyiptomi és afganisztáni állampolgárok, és a schengeni övezetbe próbáltak illegális módon átjutni.

Feliratkozás Hírek csatornájára