Hírek

Hír beküldése

Egy színésznő, történetesen Mészáros Piroska, mikor épp szabadúszó és láthatóan nem olyan ritmusban kapja a feladatokat, hogy abból meg tudjon élni, belép egy multinacionális cég ajtaján. Mivel három nyelven beszél, empatikus és alkalmazkodó, azonnal felveszik.

Hír beküldése

A Mosóczy-telepen működő napközi Micimackó csoportjának óvónője Bold Ildikó fordult kéréssel az alapítványhoz, hogy segítsenek fejlesztő, logikai, kreatív játékok, képsorozatok, képcsomagok beszerzésében.

<em>Hír szerkesztése</em> Aradi úszópalánták sikerei Debrecenben

A vetélkedőn 25 klub közel 400 sportolója vett részt, aradi csapat viszont most először állt rajtkőre a cívis városban, abban az uszodában, amelyben két vizes Európa-bajnokságot is rendeztek (2007-ben és 2012-ben).

Érmes helyezést értek el az aradiak közül:

<em>Hír szerkesztése</em> Legyőzte a rákot, de a végső harcot elveszítette

Juhász Béla a pedagógusi pályáról rövid kitérőt téve a Bel-Ami sportruházatot és -cikkeket árusító boltjával vált szélesebb körben ismertté, utána visszatért a katedrára, sőt a 2000-es évek második évtizedében néhány esztendeig a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója volt.

<em>Hír szerkesztése</em> Szerencsés góllal nyert az UTA

Az aradiak egy szerencsés góllal szereztek vezetést a 13. percben: Dangubic lövésénél az oltyán védelem megpróbált felszabadítani, de Negru – a vendégek szempontjából – oly szerencsétlenül találta el a labdát, hogy az Rogerről a craiovai kapuba pattant.

<em>Hír szerkesztése</em> Online versmondóverseny a Magyar Szórvány Napja alkalmából

Minden verskedvelő Arad megyei szülőt és pedagógust biztatnak, hogy gyereke/diákja korához illő vers megtanulásával nevezzen be a versenyre. A versmondásról készítsenek egy legfeljebb 3 perces telefonos felvételt, amit az RMDSZ Arad megyei szervezetének küldjenek el Facebook-messengeren, vagy WhatsAppon a 0723/691–237-es telefonszámra.

<em>Hír szerkesztése</em> Újabb koronavírusos betegeket szállítottak Szegedre

A páciensek – két nő és két férfi – 49 és 70 közöttiek, és a megyei kórház sürgősségi osztályán várták, hogy a Covid-19-betegek számára fenntartott osztályon ürüljön egy-egy hely.

<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírusos betegeket szállítanak Magyarországra Aradról

Az intenzív ellátást igénylő betegek közül ötöt küldhet át a határon az aradi kórház, ezt egyfajta kvóta alapján számolták ki, a szóvivő szerint „ennyi hely jutott”.

<em>Hír szerkesztése</em> Felfüggeszti közvetlen ügyfélszolgálatát a prefektúra

Ebben az időszakban szünetelnek a fogadóórák, a közönségszolgálat és az iktató pedig csak e-mailben (pja@prefecturaarad.ro), telefonon és faxon (0257/280–121 vagy 0257/253–877), esetleg postán (Instituția Prefectului – Județul Arad, Municipiul Arad, Bulevardul Revoluției, nr.

<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek

Tíz új elektromos autóbusz vásárlásáról kötött szerződést idén júniusban az aradi önkormányzat. A több mint 24 millió lej értékű beruházást európai uniós pénzekből finanszírozzák.

<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában

A nagylaki autópálya-határátkelőnél egy román állampolgár által vezetett, illetve egy bolgár állampolgár által vezetett kamionban 13 migránsra bukkantak a határőrök, legtöbben közülük korábban menedékjogot kértek a román államtól.

Az RMDSZ Arad Megyei Küldöttek Tanácsának (MKT) online ülésén elfogadott határozata alapján a 2021. október 16-án, délelőtt 10 órára meghirdetett megyei küldöttgyűlést elhalasztják, amíg a járványügyi helyzet lehetővé nem teszi ennek biztonságos megszervezését – olvasható a szervezet sajtóközleményében.

<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]

Mint az iskola Facebook-oldalán írták, az intézkedés október 14-től, csütörtöktől lép életbe, és az elemi osztályok (0–4. évfolyamok), valamint a végzősök (nyolcadikosok és tizenkettedikesek) kivételével mindenkit érint.

A konzuli fogadónapon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyarútlevél-igénylések, a Köldökzsinór-program (anyasági támogatás, babakötvény) keretében benyújtott igénylések, illetve megtehetőjk egyéb bejelentések (születés, házasság, válás, haláleset, lakcímkártyacsere stb.).

<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]

A 23 utast szállító kisbusz, amelyet egy 47 éves ópálosi illetőségű férfi vezetett, az ütközés erejétől az oldalára borult.

A másik járművet egy 48 éves aradi nő vezette. Meg kell jegyezni, a reggeli esőben rosszak voltak a látási viszonyok.

<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]

Vasárnap reggel fél nyolc előtt értesítették a hatóságokat a 112-es segélyhívó számon egy aradi ház lakói, hogy a házuk udvarán egy összetört gépkocsi áll, amelynek a tulajdonosa a rendszámtáblákat is elvitte magával.

Hír beküldése

Döntése bejelentésekor az elnök nem indokolta meg választását, csak arra hivatkozott, hogy az országnak sürgősen teljes jogkörű kormányra van szüksége, amely kezelni tudja az energiaárak emelkedését, a koronavírus-járvány okozta válságot, és meg tudja hozni a nemzeti helyreállítási terv életbe léptetéséhez szükséges döntéseket.

<em>Hír szerkesztése</em> Fizetett szabadnapokat igényelhet a szülő, ha gyermeke távoktatásra kényszerül

A kormány korábban úgy döntött, hogy az iskolák a fertőzési rátától függetlenül nyitva maradhatnak mindaddig, amíg az osztályközösségben meg nem jelenik a fertőzés.

<em>Hír szerkesztése</em> Újabb díj Karnyónénak

A fesztiválra olyan társulatok előadásait válogatták be, amelyek a közösségi gondolkodás, a társadalmi problémákra való érzékenység, a nyitottság és az elfogadás értékei mentén működnek. Öt nap alatt 6 helyszínen 14 csapat 17 produkcióját láthatta a közönség.

<em>Hír szerkesztése</em> „Helyet foglalt” a stadionban báró Neuman Ferenc

Az egykori iparmágnás család néhai tagját ülő pozícióban ábrázoló alkotást, az újjáépített és tavaly átadott új Neuman Ferenc Aréna lelátóján helyeztk el, mintha épp kedvenc csapatának szurkolna az egykori aradiak köztiszteletnek örvendő „Feri bárója”.

Feliratkozás Hírek csatornájára