Hírek

Hír beküldése

Idén esedékes a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton jubileumi kiírása. Pontosabban lenne esedékes, mert még bizonytalan, hogy a nagymúltú, határon átívelő sport- és közösségi rendezvényt megtartják-e vagy sem.

<em>Hír szerkesztése</em> Csak magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áron Magyarországon

A miniszter szerint a benzinturizmus veszélyezteti az ellátásbiztonságot, ezért vezették be az intézkedést. Gulyás szerint a benzinturizmus visszaélés a befagyasztott benzinárral – írta a hirado.hu

Jelenleg Magyarországon mintegy két lejjel olcsóbb a standard üzemanyag literenkénti ára, mint Romániában.

Hír beküldése

A koncertet az aradi strand területén működő Flex-teraszon adja az együttes. A közel kétórás Aranylakodalom című koncertműsorban a zenekar meghatározó dalai kaptak helyet – olvasható a beharangozóban.

<em>Hír szerkesztése</em> Egy évvel a robbantásos merénylet után még nem történt vádemelés

A vállalkozó autója 2021. május 29-én, egy szombati nap reggelén robbant fel, amikor ki akart hajtani a az Aurel Vlaicu úti Profi szupermarket parkolójából. Az ügyben a legfőbb ügyészség kezdett el akkor nyomozni előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés gyanúja miatt.

<em>Hír szerkesztése</em> Népszámlálás: itt a vége, töltsd ki végre!

A legfrissebb, május 22-i adatok szerint az ország lakosságának jelentős része már részt vett a népszámláláson, eddig majdnem 10 millió kérdőív érkezett be a Statisztikai Intézethez.

<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gazdasági és szociális intézkedéscsomagról döntött a kormánykoalíció

A Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) részvételével tavaly novemberben alakult nagykoalíció július elsejétől bevezetendő válságkezelő intézkedéseiről Facebook-oldalán közölt részleteket Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke.

<em>Hír szerkesztése</em> Bajnok a CFR, 11. helyen végzett az UTA [FRISSÍTVE]

Az UTA péntek este a fővárosban vendégszerepelt, és ha az aradiak számár nem is volt téjte a meccsnek, a Dinamónak annál inkább kellett a három pont, hiszen ez jelentette volna az utolsó esélyt az osztályozós hely elkerülésére.

<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták az UTA új vezetőedzőjét [FRISSÍTVE]

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. helyén végzett aradi csapat a múlt pénteken jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Ionuț Badea eddigi vezetőedző szerződését. Akkor nem nevezték meg, hogy ki lesz a tréner utódja, de a digisport.ro tudni véli, hogy Ilie Poenaru hetekkel korábban aláírta szerződését az UTÁ-val.

<em>Hír szerkesztése</em> Mesék az ágak hegyin és túl...

A Mesék az ágak hegyin és túl...  című műsor május 31-én, kedden 16.30 órától a Jelen Házban tekinthető meg Soós Emőke előadásában.

<em>Hír szerkesztése</em> Játékpisztollyal fenyegette a járókelőket egy zavart férfi

Az önkormányzat felügyelet alatt működő helyi rendőrség közleménye a járőrök vették észre a fegyvernek látszót tárggyal hadonászó férfit, akit ártalmatlanítottak, majd előállítottak. ekkor derült ki, hogy játék volt a kezében, amit elkoboztak tőle.

<em>Hír szerkesztése</em> Évadzáró nagyoperett: Bob herceg az Aradi Kamaraszínházban

Huszka Jenő Bob herceg című nagyoperettjét a Magyar Zenés Színház előadásában láthatja az Aradi Kamaraszínház közönsége. Huszka műve volt az első magyar nyelven írott operett: 1902. december 20-án mutatták be a Népszínházban. A Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere.

<em>Hír szerkesztése</em> Elköszönt az UTA Ionuț Badeától

A 46 éves szakvezető három és fél hónapja, az első osztályú bajnokság alapszakaszának 24. fordulója előtt vette át a csapatot László Bálint Györgytől, megbízatása pedig a szezon végéig szólt. Az UTA elnöksége úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a lejáró szerződést.

<em>Hír szerkesztése</em> Vasútmodell-kiállítást tartanak a hétvégén

A megnyitón pénteken 10 órától tartják a Gheorghe Popa de Teiuș (Ferdinánd) utca 2–4. szám alatti épület második emeleti kiállítótermében (a könyvtár felett egy szinttel), és az iskolai csoportok – előjegyzés alapján – aznap 9–18 óra között ingyen tekinthetik meg a kiállítást.

<em>Hír szerkesztése</em> Huszonhárom migránst találtak a raktérben

A román rendszámú tehergépjárművet egy 29 éves román férfi vezette, aki a fuvarlevél szerint Ausztriába szállított autóalkatrészeket. A raktér átvizsgálásakor azonban 16 bangladesi és hét törökországi személyt találtak elrejtőzve, a csoport tagjai 19 és 40 év közöttiek voltak.

<em>Hír szerkesztése</em> Ráborult a traktor egy idős férfira

A honctői (Gurahonț) hivatásos tűzoltók eszméletlen állapotban húzták ki a vezetőfülke és tető nélküli jármű alól a traktor vezetőjét, és a helyszínre érkező mentősök megkezdték az újraélesztését, de már nem tudták megmenteni.

Ezen a tavaszon ez volt a negyedik halálos traktorbaleset Arad megyében.

<em>Hír szerkesztése</em> Adóbehajtás: jelenteniük kell a futárszolgálatoknak az ügyfeleikről

Az intézkedést a bruttó minimálbér 200 lejes emelését plusz adóterhek nélkül lehetővé tevő sürgősségi kormányrendeletbe foglalták bele, és a hatékonyabb adóbegyűjtést szolgálja – mondta Dan Cărbunaru kormányszóvivő.

<em>Hír szerkesztése</em> Rosszul lett a mikrobusz sofőrje, súlyos balesetet okozott

A mikrobusz vingai illetőségű, 46 éves sofőrje rosszul lett a volánnál, emiatt néhány másodpercre elveszítette az eszméletét, az irányítás nélkül maradt jármű pedig áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy személygépkocsival, amit egy szintén 46 éves nő vezetett.

<em>Hír szerkesztése</em> Az eddigi egy helyett két évvel hosszabbíthatók meg az építkezési engedélyek

A törvény módosítja az építkezési engedélyekre vonatkozó 1991/50-es jogszabályt is. Az újonnan elfogadott változat értelmében, ha az építési munkálatok nem kezdhetők meg vagy nem végezhetők el teljes mértékben a határidőn belül, a befektető az engedély érvényességének meghosszabbítását kérheti az illetékes hatóságtól.

<em>Hír szerkesztése</em> Embercsempész- és drogkereskedő-hálózatra csapott le a rendőrség [FRISSÍTVE]

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 37 Arad, Temes, Kolozs, Iași és Krassó-Szörény megyei helyszínen tartottak házkutatást, amely során könnyű és veszélyes drogokat, fehér fegyvereket és készpénzt foglaltak le, illetve előállítottak 44 személyt, akiket embercsempészettel és kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

<em>Hír szerkesztése</em> Aradon szülinapozik a Szomszédnéni

„Személy szerint én nagyon örültem volna, ha valaki 20 évvel ezelőtt azt mondja, hogy még most is humorral fogok foglalkozni. Anyám már kevésbé” – mondja Bálint Ferenc humorista a rendezvény beharangozójában.

Feliratkozás Hírek csatornájára