Hírek

Hír beküldése

A 24,6 millió lej értékű pályázat értelmében a termálvíz kitermelése két, egyenként egy kilométer mélységű kúton keresztül történik majd, a bivalyfarm mellett és a központi parkban – írta az elöljáró.

<em>Hír szerkesztése</em> Milyen magyarnak lenni Aradon? [AUDIO]

A Nemzeti Összetartozás Évének jegyében jelent meg a Kölcsey Egyesület negyedévi kiadványának, a 3Havi Szemlének a legújabb lapszáma, amelyben hétköznapi aradiak vallanak arról, hogy milyen magyarnak lenni, magyarként megmaradni a Kossuth Lajos által „magyar Golgotának” nevezett városban.

<em>Hír szerkesztése</em> Kiégett egy pizzafutár autója [VIDEO]

A lángok a tűzoltóság szerint egy rövidzárlat miatt csaptak fel az UTA téren, a La Strada nevű pizzázó mögött a járdán parkoló személygépkocsi hátsó kereke mögött.

A gyorsan a helyszínre érkező tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően nagyob baj nem történt, személyi sérülés sem volt, az autó viszont tönkrement.

<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE – Még mindig kérdés: lesz-e RMDSZ-es alpolgármester? [AUDIO]

Huszonnégy éve megszakítás nélkül, minden ciklusban volt RMDSZ-es alpolgármester, aminek a gyakorlati hasznán kívül szimbolikus jelentősége is van az aradi magyarok számára, hiszen azt sugallja, hogy van még ereje a közösségnek beleszólni a város ügyeibe.

<em>Hír szerkesztése</em> Kamaraszínház: koronavírus-gyanú miatt elmarad A Tér

„Nagyon nehéz döntésre kényszerültünk, viszont nézőink és munkatársaink biztonsága mindennél fontosabb, így az Aradi Kamaraszínház A Tér című, január 22-re meghirdetett két előadása elmarad. Minden nézőnktől elnézést kérünk a kellemetlenségért, bízunk türelmükben és kitartásukban” – olvasható a színház közleményében.

<em>Hír szerkesztése</em> Egy érzéketlen BMW-s akadályozta a rohammentősök munkáját

A katasztrófavédelem szerint a rohammentőt (SMURD) Aradra riasztották, és egy kómába esett beteggel siettek volna a sürgősségi osztályra, de mivel egy BMW-s leparkolt a mentőató nyitott ajtaja mögött, nem tudták beemelnia hordágyat a kocsiba – írta a beszámoló alapján a Digi24.ro.

<em>Hír szerkesztése</em> Kilométeres kamionsorok alakultak ki a román–magyar határátkelőknél

A torlódást annak tulajdonították, hogy a magyar határrendészek az illegális bevándorlás megfékezése szándékával alaposabban átvizsgálják a belépésre jelentkező teherszállító járműveket.

<em>Hír szerkesztése</em> Utolsó percben szerzett góllal nyert az UTA

Mindkét csapat számára létfontosságú volt a győzelem, hiszen vészesen közel kerültek a kiesőzónához, ezért „életre-halálra” játszottak a felek.

<em>Hír szerkesztése</em> Elmarad a Kölcsey-díjátadó, helyette könyvbemutató lesz

A Kölcsey-díjak 2003 óta íródó történetében először fordul elő, hogy nem osztják ki az elismeréseket. A nagy múltú egyesület az elmúlt 17 évben olyan személyeknek vagy intézményeknek ítélte oda az oklevéllel és emlékplakettel járó kitüntetést, akik/amelyek sokat tettek az aradi magyarságért, a közművelődésért vagy az oktatásért.

<em>Hír szerkesztése</em> Ismét tartanak kihelyezett konzuli fogadónapokat [FRISSÍTVE]

Január 26-án, kedd 11 és 17 óra között az Eurotrans Alapítvány ügyfeleit várják. A konzuli napon átvesznek kitöltött egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, beadhatók magyarútlevél-igénylések, illetve egyéb kitöltött bejelentésakták.

<em>Hír szerkesztése</em> Átesett a koronavírus-fertőzésen Antal Péter és családja

Antal Péter többek között azt írta, hogy miután a fertőzéssel diagnosztizálták őt és a családtagjait, házi elkülönítésbe kerültek, és úgy tűnt, hogy enyhe lefolyású lesz a betegség.

<em>Hír szerkesztése</em> Összegyűjtik a kidobott karácsonyfákat Pécskán és környékén

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint hétfőn Pécskán gyűjtik össze a fenyőfákat, a lakosokat megkérik, hogy reggel tegyék ki a házak elé a fenyőket.

Kedden Tornyán, Szederháton és Óbodrogon tartják meg a kidobott fenyőfák összegyűjtését.

<em>Hír szerkesztése</em> Elhajlott a vasúti sín a hidegtől

Leállt vasárnap délben a vasúti forgalom a 200-as fővonalon Arad és Déva között, mert a hideg miatt, Milova határában elhajlott egy vasúti sín – tájékoztatott a rendőrség forgalmi osztálya.

A forgalom viszonylag hamar helyreállt az érintett szakaszon, azonban 30 kilométer/órás forgalomkorlátozást vezettek be.

<em>Hír szerkesztése</em> Döntetlennel kezdte a visszavágókat az UTA

Tavaly nyáron, a bajnokság nyitó fordulójában 1–1-et ért el a tengerparti kiruccanásán az UTA, és az aradi csapattól, újonc létére dicséretes eredménynek számított a pontszerzés a Gheorghe Hagi által alapított egylet otthonában.

<em>Hír szerkesztése</em> Munkával „kezelte magát” a kamaraszínház [AUDIO]

A koronavírus-járvány, illetve a fertőzés terjedése ellen hozott hatósági intézkedések új és nehéz helyzet elé állították az Aradi Kamaraszínházat is. Tavaly márciusban az egyik legváltozatosabb és színvonalasabb évadot a bérletárusítás fázisában kellett lefújni, a tervezett koprodukciós és meghívott előadások jó része papíron maradt...

<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírusos Arad megye prefektusa

A prefektus egészségi állapotáról nem közöltek részleteket, mint ahogy azt sem találgatták, hogy hol kaphatta el a vírust a tisztviselő.

<em>Hír szerkesztése</em> Iohannis: február 8-tól az iskolák többségét megnyitják

FRISSÍTVE: A Cotroceni-palotában nyilatkozó elnök elmondta: amennyiben a koronavírus-járvány az elmúlt két héthez hasonlóan alakul, a második félévtől kezdve az iskolák nagy részében megkezdődik az osztálytermi tanítás.

<em>Hír szerkesztése</em> 20 és 40 százalékos árkedvezmény a LaMajole-nál (x)

A LaMajole.ro nagy brandek prémium minőségű használt női, férfi és gyerekruháit forgalmazza, de nagy választékot biztosít márkás cipőkből, bakancsokból, csizmákból és kiegészítőkből is.

<em>Hír szerkesztése</em> Bolyai-monodrámával indítja az évet az Aradi Kamaraszínház

Kocsis István darabja, A Tér Bolyai János hitéről, gyötrelméről és szerelmeiről szóló monodráma. Az előadást Török Viola rendezte, előadója Sebestyén Aba, a nagy sikernek örvendő Bányavirág és Bányavakság című előadások rendezője.

<em>Hír szerkesztése</em> Újabb harminc nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról és az ebben az időszakban érvényes járványügyi intézkedésekről szóló tervezetet az előterjesztett formában fogadta el a kabinet – áll a kormány tájékoztatásában.

Feliratkozás Hírek csatornájára