Hírek

<em>Hír szerkesztése</em> „Megtanulni élni” [AUDIO]

Andrási Rafael XII. C osztályos végzős diák Kántor Péter Megtanulni élni című versével búcsúzott az iskolától az aradi Csiky Gergely Főgimnázium 2023-as ballagási ünnepségén, május 31-én.

Hallgassa meg a verset:

<em>Hír szerkesztése</em> Így búcsúztak el a végzősök az iskolától [AUDIO]

Az aradi Csiky Gergely Főgimnázium 100. tanéve ballagási ünnepségét tartották meg szerda délután a Szabadság-szobornak is otthont adó megbékélési parkban.

A két nyári zápor között zajlott, díjkiosztó ünnepséggel és meglepetéskoncerttel gazdagított ünnepséget több mint hatvan végzős intett búcsút az iskolának.

<em>Hír szerkesztése</em> Kisiratoson is fellép a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Június 3-án, szombaton 19 órától Aradon mutatja be a Boldogasszony tenyerén című előadását a nagyszínházban.

<em>Hír szerkesztése</em> A mácsai Damjanich–Lahner-emlékmű megtisztítása [AUDIO]

Három órába, a 36 kilométeren elhasznált üzemanyag árába és némi tisztítószerébe került a pécskai Nagy Istvánnak a Damjanich–Lahner-emlékmű megtisztítása a mácsai Csernovics-kastély arborétumában.

<em>Hír szerkesztése</em> Kétnapos templombúcsú Pécskán

A programot az alábbiakban közöljük.

Június 3., szombat, szórakoztató műsor a templomtéri színpadon:

<em>Hír szerkesztése</em> Gyereknapi programok Kisiratoson

A részletes programot az alábbiakban közöljük:

<em>Hír szerkesztése</em> Gránit táblák őrzik a néhai pécskai pedagógusok emlékét [AUDIO]

A pécskai római katolikus temetőben nyugvó néhai pedagógusok emléktábláját avatták fel pünkösdvasárnap, a kápolnában tartott reggeli szentmisét követően, Nagy István nyugalmazott fizikatanár és Czeglédi Ferenc plébános kezdeményezésére.

<em>Hír szerkesztése</em> Viharokra és jégesőre figyelmeztet a meteorológia

A másodfokú riasztás Krassó-Szörény, Temes, Hunyad és Arad megyére érvényes. Ezekben a régiókban kedden 12 és 20 óra között kiadós záporokra kell számítani, helyenként jégesővel, a hirtelen lezúduló csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.

<em>Hír szerkesztése</em> Megteltek a kutak, kiöntöttek a hegyvidéki patakok

Battán (Bata) mintegy 15 háztartáshoz és háztáji gazdasághoz riasztották a katasztrófavédelmet, mert a hirtelen megnőtt talajvíztől annyira megemelkedett a kutak vízszintje, hogy félő volt, elöntik az udvarokat. A tűzoltók szivattyúkkal hárították el a veszélyt.

Hír beküldése

A román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével a magyar köztársasági elnök romániai magánlátogatása során elhangzott, szerintük „nem megfelelő nyilvános üzenetek miatt”.

<em>Hír szerkesztése</em> Pünkösdi királyválasztás Ópusztaszeren

Régi hagyománya van az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a pünkösdi királyválasztásnak. Több évtizedes múltra visszatekintő versengésről van szó, amelynek népszerűségét jelzi, hogy az állandó résztvevők és visszatérők között mindig akadnak új lovasok, akik vállalják a próbatételt.

<em>Hír szerkesztése</em> Hétfő reggel rengett a föld Arad megyében

A közlemény szerint a szeizmikus mozgás 6 óra 25 perckor következett be 8 kilométer mélyen. Epicentruma 22 kilométerre volt Aradtól, 48 kilométerre Temesvártól, 74 kilométerre Békéscsabától és 92 kilométerre Resicabányától.

<em>Hír szerkesztése</em> A kormány újabb ígérete ellenére is folytatódik a pedagógusok sztrájkja

Az egyik legnagyobb romániai tanügyi szakszervezeti szövetség vezetője a News.ro hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a vasárnapi bejelentés nem jelent lényegi változást a korábbi ajánlatokhoz képest, amelyeket már visszautasítottak a szakszervezetek.

<em>Hír szerkesztése</em> Döntetlent játszott az UTA az osztályozó első meccsén

Az első félidőben a 2. Liga ötödik helyén végző, és a feljutásért hajtó hazaiak támadtak többet, de az aradi csapat rutinosan visszaverte a támadásokat.

<em>Hír szerkesztése</em> Nemzetközi rádióamatőr-találkozót szerveznek Pécskán

Minden év májusában az Arad megyei kisvárosban gyűlnek össze a sportág és technika kedvelői beszélgetni, eszmét cserélni.

A 19. kiadásra pénteken és szombaton kerül sor, a város Arad felőli bejáratánál lévő sportcsarnokban. Pénteken a vendégek fogadása, 20 órától vacsora, majd a korábbi kiadások összefoglalója szerepel a programban.

<em>Hír szerkesztése</em> Trianon kiteljesedése napról napra

A kötet életközelbe hozza a száz évvel ezelőtti történéseket, szemünk előtt teljesedik ki a magyar tragédia. Tárgyszerűsége, hitelessége és alapossága mellett nem riad vissza a „mi lett volna, ha?” típusú kérdések megválaszolásától, következtetéseit pedig feszes érveléssel és tények sokaságával támasztja alá.

<em>Hír szerkesztése</em> Tisztelgés Pécskán a nemzet napszámosainak emléke előtt

Május 28-án, vasárnap a 9 órakor kezdődő szentmise után Ft. Czeglédi Ferenc c. esperes-plébános megszenteli a pécskai római katolikus temetőben nyugvó pedagógusokra emlékeztető, a kápolna falára helyezett gránitlapokat, amelyeken néhai óvónők, tanítók, tanárok nevei szerepelnek.

<em>Hír szerkesztése</em> Ennyien iratkoztak be magyar előkészítő osztályba az első szakaszban [AUDIO]

Arad megyében a jelen állás szerint 21 helyszínen indul magyar előkészítő osztály – különállóan vagy összevontan –, összesen 136 diákkal. Ez a létszám még változhat, hiszen június 6. és 12. között újabb beiratkozást tartanak, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a pontos összelétszám csak az őszi becsengetéskor derül majd ki.

<em>Hír szerkesztése</em> Elutasítják a kormány ajánlatát, folytatódik a tanügyi sztrájk

Marian Neacşu kormányfőtitkár korábban azt nyilatkozta: a szerdai egyeztetésen közölték a szakszervezeti vezetőkkel, hogy a kormánynak jelenleg nem áll módjában fizetésemelést vagy új bérpótlékokat adni a tanügyi alkalmazottaknak, de felajánlott egy juttatást, amelyet két részletben folyósítanának.

<em>Hír szerkesztése</em> Késik a váraljai uszoda megnyitása

Mint írtuk, hétfőtől nagytakarítást és fertőtlenítést, egyben javítási munkálatokat végeztek a sportlétesítményben.

Feliratkozás Hírek csatornájára