Hírek

Hír beküldése

A szükségállapot március 16-i kihirdetése után hoztak létre egy szociális hálózatot az aradi és a megyei szociális igazgatóság, a vöröskereszt helyi szervezete és több tucat karitatív egyesület közreműködésével.

Hír beküldése

Ugyanakkor 133 személy számára lejárt a karantén, míg 858-an a házi elkülönítésből „szabadultak”. Az elmúlt 24 órában a rendőrök 2077 személyt és 42 céget ellenőriztek, hogy betartják-e a hatósági rendelkezéseket. 159 esetben szabtak ki bírságot összesen 255 ezer lej értékben.

<em>Hír szerkesztése</em> A megyei tanácsnál tesznek a #maradjotthon felhívásra

Hétfőn kora délutánra sajtótájékoztatót hirdetett az Arad megyei önkormányzat, hogy a koronavírus-járvány elleni óvintézkedéseket ismertesse.

Eközben minden hivatalos fórumon azt hallani, hogy mindenki maradjon otthon,m minél kevesebbet tartózkodjon közösségben, otthonról végezze a munkát.

A dokumentumot ki kell nyomtatni, és úgy kell kézzel aláírni – hívja fel a figyelmet a Maszol. Az egyetlen könnyítés, hogy fotót is fel lehet mutatni róla telefonon a hatóságoknak.

<em>Hír szerkesztése</em> Ötórás a várakozási idő a határon

Az Arad megyei határrendészet szerint az okozza a nagy torlódást, hogy Magyarország csak éjszaka nyitja meg a humanitárius folyosót az országot átutazó külföldi állampolgárok előtt, és hétfő reggelre több ezer személy érkezett a magyar–román határhoz.

<em>Hír szerkesztése</em> Nálunk is hódít a Legényesezz otthon! [FRISSÍTVE]

A táncegyüttes keddi közleménye szerint a kihívásban, amely pár nap alatt népszerűvé vált, a kihívó három táncost kér fel, hogy mutasson be otthon egy legényes táncot, „azaz a táncok királyát, amelyben egy férfi megmutathatja önmagát".

<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus: újabb aradi haláleset [FRISSÍTVE]

A közlemény szerint egy 65 éves Arad megyei férfiról van szó, aki túlsúllyal küzdött és vérnyomás-problémái voltak.

A múlt vasárnap utalták be az Arad Megyei Sürgősségi Kórházba, ahonnan március 25-án szállították át a temesvári járványkórházba, ott hunyt el szombaton. Ő a koronavírus-járvány hatodik aradi áldozata.

<em>Hír szerkesztése</em> Szinte annyian vannak karanténban, ahányan elhagyták a vesztegzárat

Megyeszerte 1702-en voltak intézményes házi elkülönítésben, de 460 esetben feloldották azt.

<em>Hír szerkesztése</em> Online folyik az iskolai beiratkozás [AUDIO]

Az ősszel kezdődő új tanévre való beiratkozás teljében vezették be a szükségállapotot, és függesztették fel az oktatást. Az előkészítősök beiratkozása ettől függetlenül nem állt le, hanem online folytatódik – mondja Pellegrini Miklós Arad megyei főtanfelügyelő-helyettes.

<em>Hír szerkesztése</em> Torlódás a nagylaki határátkelő belépő oldalán

A kamionoknak a belépő 30 percet, a nagylaki közúti határátkelőhelyen 40 percet kell várakozniuk. Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a csanádpalotai átkelő előtt feltorlódott kamionsor három kilométeres.

Magyarország irányába az autópálya-határátkelőhelyen 10 perces a sor a személyforgalomban a határrendészet szerint.

<em>Hír szerkesztése</em> Megtalálták a koronavírus ellenszerét: a román himnuszt!

Marcel Vela belügyminiszter szombaton rendeletet adott ki arról, hogy a sürgősségi helyzet idején szombaton és vasárnaponként 17 és 21 órakor a belügyminisztérium gépkocsijai hangszóróikon a román himnusz első három szakaszát közvetítsék.

<em>Hír szerkesztése</em> Kijárási tilalom: digitális lakhelyelhagyási nyilatkozatot hoztak létre

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom idején munkáltatói nyilatkozattal vagy saját felelősségre kitöltött lakhelyelhagyási nyilatkozattal mehetünk csak ki a lakásból.

<em>Hír szerkesztése</em> Három Arad megyei áldozatot szedett a koronavírus

A tájékoztatás szerint mindhárman egyéb súlyos betegségben szenvedtek, a koronavírus-fertőzést pedig már nem bírta el a szervezetük.

<em>Hír szerkesztése</em> Fogászatok és állatorvosi rendelők védőfelszereléseit is lefoglalják

A koronavírus-járvány elleni védekezés közepette hiánycikk lett a fertőtlenítőszer és az egészségügyi maszk, ezért a prefektus felszólította a fogorvosokat, hogy a magánrendelőikben lévő egészségügyi tisztítószereket, maszkokat, gumikesztyűket stb. kedd reggelig szolgáltassák be az Arad Megyei Sürgősségi Kórháznak.

<em>Hír szerkesztése</em> Telesuli indul magyar végzős diákoknak

„Minden eszközzel azon dolgozunk, hogy ne legyen nagy a lemaradás a járvány és az iskolák bezárása miatt. A Telesulival segíteni akarunk a magyar nyolcadikos és tizenkettedikes diákoknak a vizsgákra való felkészülésben” – nyilatkozta Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ szenátora.

<em>Hír szerkesztése</em> Jóváhagyták az idei paradicsomtermesztési támogatást

Dancă azt mondta: a kormány ezzel is támogatni akarja a belföldi termelőket, olyan körülmények között, hogy a koronavírus-járvány miatt nemzetközi szinten visszaesett a termelés.

<em>Hír szerkesztése</em> Emberéletet követelt a gyorshajtás

A helyszíni szemle alapján arra jutottak, hogy az 55 éves nő, aki Szentanna felé vezette az autót, a túlzott sebesség miatt elveszítette uralmát a gépjármű felett, lesodródott az útról, és egy fának ütközött.

<em>Hír szerkesztése</em> Kaszojális: még reménykednek a májusi időpontban [AUDIO]

Az Arad és a szomszédos megyék magyar fiataljainak több évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiváljának helyszíne a Zarándi-hegységben lévő diáktábor, Kaszoja, innen származik a „Kaszojális” mozaikszó, ahogy a nevezik a helyiek az eseményt, amely az erdélyi magyar fesztiválok nyitánya is egyben minden évben.

<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán is meghosszabbították az adóbefizetés határidejét

A pécskai önkormányzat is június 30-ra halasztotta a helyi adók és illetékek első félévi részlete befizetésének határidejét – közölte Antal Péter polgármester.

A halasztásról a koronavírus-járvány miatt hozott intzékedések mmiatt kiadott sürgősségi kormányrendelet értelmében döntöttek.

<em>Hír szerkesztése</em> Akinek felfüggesztették a jogsiját, tovább vezethet igazolással

Az igazolásokat azok kapták, akiket szabálysértésen értek, is felfüggesztették a jogosítványukat, de a bírság hatályba lépése előtt 15 napig helyettesítő igazolással vezethettek.

Feliratkozás Hírek csatornájára