Speciális keresőkutyákkal kutatnak a Marosban elmerült kislány után

Speciális keresőkutyákkal kiegészült holland mentőcsapat is segíti az április 30-i csónakbalesetben eltűnt kislány tetemének felkutatását a Marosban.

A tíz önkéntesből (köztük három román állampolgárságú személyből) álló egység pénteken érkezett meg Aradra, és neki is láttak az utolsó eltűnt személy felkutatásának – tájékoztatott az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség. A csapatot Signi Zoekhonden vezeti, és a tízfős társaság öt speciálisan kiképzett kutyával egészül ki: az állatokat holttestek megtalálására és vízben fuldoklók kimentésére képezték ki.

Mint írtuk, a motorcsónak a Temes megyei Perjámosnál borult fel április 30-án, vasárnap este, és hat felnőtt és hat kiskorú ült benne. Kiderült, hogy a csónakot vezető 33 éves férfi – aki az Arad megyei Szemlak környékén vette fel az utasokat, hogy átvigye a déli partra – ittas volt, vízijármű-vezetői engedéllyel sem rendelkezett, a bárka pedig nem is volt forgalomba íratva. Az alkalmi révész ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást, jelenleg szabadlábon védekezhet.

Image
Munka közben

A balesetben egy hároméves gyermek életét vesztette, két férfi és két gyerek pedig eltűnt. Időközben a felnőttek holtestét megtalálták a Temes megyei Egres közelében, a múlt héten pedig Magyarországon, Makó közelében bukkantak rá egy kisfiú tetemére. Jelenleg a hét év körüli kislányt keresik.

 

A rovatból ajánljuk:

Orvvadászt kaptak el a rendőrök
Fegyvereket és töltényeket találtak nála.
Halálos balesetet okozott egy trélerről leesett munkagép
Egy fiatal nő az áldozat, aki épp akkor autózott arra.
Súlyos baleset történt a Maros völgyében
Életét vesztette egy 30 éves férfi.