Őrizetben egy őrző-védő szolgálat emberei

Kedd este őrizetbe vettek és ideilenes letartóztatásba helyezték egy őrző-védő szolgálat két alkalmazottját, akiket közrend- és csendháborítással, valamint visszaélésszerű magatartással vádolnak – írja közleményében az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság. A vád szerint a 27 és 32 éves férfit még január 26-án egy aradi főutcai lokál alkalmazottja kérte meg, hogy „oszlassanak fel” egy spontán módon kitört verekedést a bárban. A hatóságok szerint azonban hatáskörűket túllépve avatkoztak közbe, három személynek súlyos sérüléseket okoztak, kettőt közülük ráadásul gázspray-jel is lefújta, ezért az ügyben elrendelt nyomozást vezető ügyész javasolta az előzetes letartóztatásukat.

FRISSÍTÉS: A specialarad.ro portál szerint a bíróság nem rendelet el a 30 napos előzetes letartóztatásukat, de 40 napra bírósági felügyelet alá helyezt a gyanúsítottakat.

Nem sokkal ezt követően megjelentekaz interneten a szóban forgó bár biztonsági kamerájának a felvételei, amelyek rögzítették a januári verekedést. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk: