Egy tonna heroin alapanyagát foglalták le

Az öt tonna ecetsav-anhidridet és 20 kg, 99 százalékos tisztaságú kokaint egy rutinellenőrzés során találták meg.

Öt tonna heroin-prekurzort és 20 kg kokaint foglaltak le szerdán a hatóságok a nagylaki határátkelőnél; a szállítmányra egy külföldi állampolgár által vezetett járműszerelvényben találtak rá – közölte a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) vezetője.

Felix Bănilă pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az öt tonna ecetsav-anhidridet és 20 kg, 99 százalékos tisztaságú kokaint egy rutinellenőrzés során találták meg a belépésre jelentkezett, külföldön bejegyzett járműszerelvényben. Az ecetsav-anhidrid egy drogprekurzor, azaz olyan vegyület, amelynek szerepe van a kábítószer előállításában. A Nagylaknál talált öttonnás mennyiségből egy tonna heroin állítható elő – magyarázta a DIICOT-főügyész.

Az ecetsav-anhidrid egytonnás tárolóedényekben volt, a kokaint pedig műanyag zacskókba csomagolva próbálták átjuttatni a határon. A kamion sofőrjét 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték – tette hozzá Felix Bănilă, aki további részleteket nem árult el az ügyről.

AGERPRES

A rovatból ajánljuk:

Elfogták a világosi bankautomata-robbantás gyanúsítottjait
A rendőrség szerint egy albán és két román az elkövető. Arra készültek, hogy elhagyják az országot. A 37 és 42 év közötti férfiak közül ketten büntetett előéletűek, és az Európai Uniós más tagállamaiban is követtek el hasonló bűncselekményeket.
Migránsok bújtak meg a fagyasztott pékáru között
„Élő árut” is találtak a határőrök a dobozok között.