Május 3-ig láthatók Aradon Puskás Öcsi ereklyéi

Április 28-ig, péntekig tekinthető meg az RMDSZ Arad megyei szervezetének székházában a Puskás 10 című vándorkiállítás, amelyet a felcsúti Puskás Intézet és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szervezett a világhírű magyar futballista születésének 90. és halálának 10., illetve az akadémia megalapításának 10. évfordulója alkalmából.

Az április 13-án megnyílt tárlat relikviák és újságcikkek, valamint filmvetítés segítségével bemutatja a legendás Puskás Öcsi pályafutásának és életének legfontosabb korszakait; megtekinthetők a Honvéddal és a Real Madriddal nyert kupák, gólkirályi és BEK-serlegek, vagy a 100. osztrák–magyar mérkőzés labdája.

Emellett az Aranycsapat több tagjának személyes tárgyai is láthatók a kiállításon, így például Lóránt Gyula középhátvédé, aki 1947-ben tagja volt az első román bajnoki címét ünneplő aradi ITÁ-nak.

A látogatók a kiállítás emlékkönyvébe is beírhatják benyomásaikat.

Az RMDSZ Episcopiei (Batthyány) utca 32. szám alatti székházában pénteken 18 óráig látogatható a tárlat.

FRISSÍTÉS: Az RMDSZ pénteki közelménye szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel a Puskás Intézet és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia meghosszabbította a vándorkiállítás aradi állomásának nyitva tartását. A hosszú hétvégén – május elsejét is beleértve – zárva tart az iroda, de a legendás Puskás Öcsi pályafutásának és életének legfontosabb korszakait bemutató relikvia-kiállítás 2-án és 3-án, kedden és szerdán is látogatható, 10–18 óra között.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.