Megnyílt a Puskás-vándorkiállítás [AUDIÓ]

 Az RMDSZ székházában nyitotta meg a felcsúti Puskás Intézet és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a Puskás 10 című vándorkiállítás aradi állomását csütörtök délután. Tavaly novemberben, az „évszázad mérkőzésének” kikiáltott londoni 6:3 évfordulóján indult a mozgó tárlat abból az alkalomból, hogy 2016-ban volt a világhírű magyar labdarúgó halálának 10., most április elsején pedig születésének 90. évfordulója, továbbá idén 10 éves a labdarúgó-akadémia.

A kiállítás bemutatja a legendás Puskás Öcsi pályafutásának és életének minden korszakából egy-egy részletet. Megtekinthető például a Budapesti Honvéddal és a Real Madriddal nyert megannyi kupa, emléktárgyak, újságcikkek a helsinki olimpiai bajnoki címről, az angolok elleni 6:3-ról, vagy a berni világbajnoki döntő elveszítéséről. Külön sarkot rendeztek be Lóránt Gyulának, aki mielőtt a Honvéd és a magyar válogatott védelmét erősítette volna, Aradon játszott, és 1947-ben román bajnoki címet nyert a Neuman-féle textilgyári csapattal, az ITÁ-val.

Az aradi kiállítás április 28-ig látogatható, naponta 10–18 óra között, húsvét kivételével. Pataky lehel Zsolt összeállítása a megnyitón készült a Kossuth Rádió Határok nélkül című műaora számára. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.