Gólzáporos meccsen nyert az UTA

A forduló legváltozatosabb és gólokban leggazdagabb mérkőzésén nyert szombaton az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. Az aradiak Brăilán már negyedóra után vezetéshez jutottak tizenegyesből, és az első félóra végére kétgólosra növelték az előnyt. A vendéglátók azonban „felálltak a padlóról”, és kiegyenlítettek, sőt úgy tűnt, akár meg is fordíthatják az eredményt. Ám ekkor az idei gólfeleős Daniel Florea ismét kétgólosra növelte az előnyt, és a hazaiak erejéből csak a meccs szorosabbá tételére futotta a hajrában.

Az elmúlt hetek rossz sorozata után nagyon kellett ez a három pont az UTÁ-nak, hogy megnyugtató előnybe kerüljön a kiesőzónában tanyázó csapatokkal szemben.

II. Liga, 18. forduló: Dacia Unirea Brăila–UTA 3–4, gólszerzők: Frunză (45. p., tizenegyesből), Bányai (53. p.), Dima (85. p.), illetve Hlistei (15. p., tizenegyesből), Curtuiuş (26. p.), Florea (66. és 81. p.).

További eredmények: Sportul Snagov–Foresta Suceava 2–0, Nagyváradi Luceafărul–Ştiinţa Miroslava 1–1, Temesvári Ripensia–Temesvári ASU Politehnica 0–2, Marosvásárhelyi ASA–Pandurii Târgu Jiu 4–1, Bukaresti Metaloglobus–CS Afumaţi 0–3, Chindia Târgovişte–Dunărea Călăraşi 2–2, FC Argeş–Szatmárnémeti Olimpia 2–1. Vasárnap: Academica Clinceni–CS Baloteşti 5–2; hétfőn: CS Mioveni–AFC Hermannstadt 1–1.

Az élen: 1. Hermannstadt 41 pont, 2. Călăraşi 40, 3. Târgovişte 36, … 12. UTA 21 ponttal.

Az UTA november 25-én, szombaton az FC Argeşt fogadja Világoson.

A rovatból ajánljuk: