Eldőlt: ismét osztályozót játszik az UTA

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában, vasárnap eldőlt, hogy a Bukaresti Juventus mellett az újonc Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapata lesz a második feljutó az élvonalba, a hétvégén szabadnapos UTA pedig – akárcsak tavaly – osztályozón vívhatja ki az első osztályú tagságot.

A hétközi fordulóban, csütörtökön hazai pályán elszenvedett vereséggel gyakorlatilag vált biztossá, hogy az aradiak nem szerezhetik meg a második helyet, most pedig matematikailag is eldőlt, hogy a háromszékiek végeznek a dobogó második fokán: a székelyföldi csapat a 88. percben szerzett tizenegyesgóllal nyert a biztos kieső Resicabánya pályáján.

Június 3-án, az utolsó játéknapon az UTA Târgoviştét fogadja Világoson, de az a meccs tulajdonképpen a pótselejtező főpróbája lesz. Laurențiu Roșu vezetőedző tanítványai az élvonal alsóházának hatodik helyezettjével (jelenleg a temesvári ACS Poli foglalja el ezt a pozíciót) „túlóráznak” majd az élvonalba jutásért.

Emlékezetes, hogy az UTA tavaly is pótselejtezőn kísérelhette meg a feljutást, mert csoportjában a második helyen végzett a Medgyesi Gaz Metan mögött; a szintén másodosztályú Dunărea Călăraşi ellen drámai küzdelemben jutott tovább, az élvonalban maradásért küdő FC Voluntari viszont megállította az aradiakat. Idén csak egy párharcot kellene csak megnyernie az UTÁ-nak a feljutásért.

Az mindenesetre jó hír, hogy az aradi klub megkapta a szüövetségtől az első osztályú licencet, tehát, ha sikerrel veszi az osztályozót, elindulhat a legjobbak között.

II. Liga, 37. forduló: Dacia Unirea Brăila–Bukaresti Juventus 0–3, Foresta Suceava–Szatmárnémeti Olimpia 0–4, CS Baloteşti–Temesvári ASU Politehnica 3–2, CSM Râmnicu Vâlcea–Dunărea Călăraşi 0–3 (játék nélkül), Chindia Târgovişte–Tatrangi Unirea 3–0 (játék nélkül), Resicabányai Metalul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1, CS Mioveni–CS Afumaţi 1–3, az Academica Clinceni és az UTA állt, a Brassói FC–Nagyváradi Luceafărul meccset hétfőn este játsszák.

Az élen: 1. Juventus 81, 2. Sepsi 70, 3. UTA 65 ponttal.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.