Világoson sötét: kikapott az UTA

Elveszítette a második helyért – és ezzel az egyenes ági feljutásért – folyó versenyt az UTA, miután csütörtökön kora este váratlan vereséget szenvedett a Balotești-től, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójának záró meccsén.

A „hazai” pályán – még mindig Világoson – játszó aradiak az elmúlt fordulókban lehengerlő formában szerepeltek, ezért a papírforma azt engedte sejtetni, hogy a mezőny második feléhez tartozó ellenfelüket simán verik. Laurențiu Roșu vezetőedző tanítványainak a vállát nyomhatta a győzelmi kényszer (a fő rivális Sepsiszentgyörgy korábban begyűjtötte a három pontot), talán emiatt is görcsöltek be. Tény, hogy a vendégek két góllal is vezettek, mire az aradiaknak a hajrában – büntetőből – sikerült szépíteniük.

Az UTA a harmadik helyet nem veszítheti már el, ami azt jelenti, hogy pótselejtezőt játszhat az élvonalba jutásért az I. Liga alsóházi rájátszásának hatodik helyezettjével. Elméletileg, még befuthat a második helyre, de ehhez a Sepsinek el kellene veszítenie mindkét hátralévő meccsét (amire kicsi az esély), az aradiaknak pedig nyerniük kellene az utolsó fordulóban, Târgovişte ellen (az utolsó előtti játéknapon, most hétvégén szabadnapos lesz az UTA).

II. Liga, 36. forduló: UTA–CS Balotești 1–2, gólszerzők: A. Petre (81. p., tizenegyesből), illetve Herea (43. és 58. p., az elsőt tizenegyesből).

További eredmények: Bukaresti Juventus–Foresta Suceava 5–1, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Dacia Unirea Brăila 3–0, Nagyváradi Luceafărul–CS Mioveni 2–1, CS Afumaţi–Resicabányai Metalul 5–2, Dunărea Călăraşi–Chindia Târgovişte 3–1, Academica Clinceni–Temesvári ASU Politehnica 2–2, a Brassói FC állt, Szatmárnémeti Olimpia–CSM Râmnicu Vâlcea 3–0 (játék nélkül).

Az élen: 1. Juventus 78 pont / 32 meccs, 2. Sepsi 67/32, 3. UTA 65/33.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.