Várnia kell az élvonalba jutásra az UTA-nak

Győzelemmel ajándékozták meg a 45. születésnapját épp vasárnap ünneplő Nagy Roland edzőt.

Az éjszakai felhőszakadás és a délelőtti eső miatt késett az első osztályú labdarúgó-bajnokságba jutásért rendezett osztályozó visszavágója vasárnap délben Aradon. A játékosok, bírók és pályagondnokok közösen próbálták felitatni a vizet a Motorul-pályán, de minden igyekeztük ellenére a játéktér túlnyomó részén a kezdő sípszókor is bokáig ért a víz.

Sejthető volt, hogy a másodosztályban a második helyen végző, és már egy pótselejtezőn túljutó UTA-nak lesz nehezebb dolga a csúszós talajon, mert építkezés alkalmatlan volt – a stadion átépítése miatti – „kényszerlakhely” pázsitja. Márpedig a hazaiaknak háromgólos hátrányból kellett volna fordítani, míg az I. Liga 12. helyén végzett, és a kiesés elkerüléséért küzdő FC Voluntari a rombolásra rendezkedett be. Annyiban is könnyebb dolguk volt az Ilfov megyeieknek, hogy az elmúlt két hétben pihenhettek, míg az UTA 11 nap alatt a negyedik meccsét játszotta, s ebben benne volt két kiszállás az ország másik végébe.

Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy a telt ház előtt játszó vendéglátók nem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kialakítani, a második félidőben is csak egy lesgólig jutottak. A hajrában Burlă ívelt be egy szabadrúgást jobb oldalról, a 16-os vonalával egy magasságban, Bornescu kapus kiütötte a labdát, de a csereként beállt Ciprian Rus kapásból bevágta. A csapat tehát győzelemmel ajándékozta meg a 45. születésnapját épp vasárnap ünneplő Nagy Roland edzőt, de összesítésben a Voluntari bizonyult jobbnak 3–1-es összesítéssel, és készülhet az élvonal júliusban kezdődő új szezonjára, míg az elmúlt három idényben két feljutást ünneplő UTA ismét nekivág a másodosztályú bajnokságnak.

UTA–FC Voluntari 1–0, gólszerző: Ciprian Rus (88. p.).

A rovatból ajánljuk: