Amerika megőrül a 18 éves, 231 centis aradi óriásért

2019. június 26.
Mindössze 18 esztendős, de már 231 centiméter magas: ő az aradi Bobróczky Róbert, akiről egyre több videót osztanak meg az amerikai portálok. Az emberek imádják, s remélik, sikerül megvalósítania az álmát: profi kosarassá válni.
<em>Hír szerkesztése</em> Amerika megőrül a 18 éves, 231 centis aradi óriásért
Bobróczky Róbert a saját csapatából is kiemelkedik | Fotó: Getty Images

Bobróczky nyolcévesen már három centiméterrel magasabb volt, mint 185 centiméteres édesanyja, 12 éves korában tudott zsákolni, ekkor 218 centiméter magas volt. A fiú jelenleg 18 esztendős, s 231 centiméter magas – írja a Nemzeti Sport.

A fiatal játékos az évek során rengeteg teszten és vizsgálaton vett részt, melyek során kiderült, semmiféle betegsége vagy hormonális rendellenessége nincs, egészséges, csupán ilyen géneket örökölt édesanyjától, illetve édesapjától, Bobróczky Zsigmondtól, aki játékosként egészen a román válogatottig jutott el, s nem mellesleg 217 centiméter magasnak vallhatja magát.

Bobróczky Róbert Aradon kezdett el kosarazni, és olyan nagy fantáziát láttak benne, hogy 2014-ben egy olasz amatőr csapathoz vitték, ahol egy évet töltött el (ez idő alatt bajnokságot is nyert), 2016-ban pedig a tengerentúlon híres SPIRE Intézethez ment, miután felkerült róla egy videó az internetre.

A SPIRE kosárszakosztályának vezetője, Bob Bossman olyannyira látta a fiúban a potenciált, hogy azonnal meghívta őt és családját az akadémiára látogatóba, s végül arról is meggyőzte a szülőket, hogy érdemes lenne hozzájuk járatni a fiút.

Bobróczky Róbert 15 évesen, Olaszországban:

„Láttam benne a potenciált, az ember nem sűrűn dolgozhat ilyen sráccal” – árulta el Bossman a New York Timesnak, a híres lap ugyanis 2018 elején terjedelmes anyagot közölt Bobróczky Róbertről az online kiadásában.

Az intézetnél néhány hónapig „építették”, majd 2017 januárjában tétmérkőzésen is bemutatkozott. 2018-ban már az sem volt példátlan, hogy tíz-tizenkét percet játszott egy-egy összecsapáson.

Az alábbi edzésvideó 2018 novemberében készült Bobróczkyról:

A tehetséges kosaras 2018-ban együtt játszott LaMelo Ball-lal, akinek az idősebbik bátyja Lonzo Ball, akit a Los Angeles Lakers a 2017-es drafton az 1/2-es választási cetlivel vitt el. Igaz, a Lakers épp néhány héttel ezelőtt passzolta el őt is Anthony Davisért cserébe.

A SPIRE nem csupán játékban igyekszik fejleszteni az aradi srácot, hanem külön edzésterv mellett az étrendjét is összeállította, aminek eredményeképp a 18 éves játékos a hírek szerint az ottléte óta mintegy tíz kilót felszedett magára.

Az autóba sem tud könnyen beszállni:

A magyar nyelv mellett angolul, olaszul, románul és szerbül is beszélő Bobróczky Róbert álma, hogy eljusson az NBA-ig – az észak-amerikai profi ligában jelenleg a szerb Boban Marjanovics a legmagasabb a maga 222 centiméterével, ám ha a már nem aktív játékosokat is nézzük, a román Gheorghe Mureșan és a szudáni Manute Bol viszi a prímet a maga 231 centiméterével. Ez azt jelenti, hogy ha Bobróczkynak sikerül teljesítenie az álmát, akkor az NBA történelemkönyvébe már biztosan bekerül.

Az emberek megőrülnek Bobróczkyért: a közösségi oldalakra felkerült videói kiemelkedő nézettséget produkálnak – két hét alatt több mint 117 millió (!) megtekintésnél jár –, a hozzászólók egyöntetűen szorítanak az aradi fiúért, hogy sikerüljön elérnie a célját.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Tervezet: januártól 2262 lej lenne a minimálbér
Felsőfokú végzettségűeknek még több.
Hír beküldése
A bevételt a Pio Atya Gyermekotthonnak és a Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlja fel.
Hír beküldése
Katonai tiszteletadással, Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján szerda reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Az évforduló alkalmából országszerte és külföldön is több megemlékezést szerveznek.
<em>Hír szerkesztése</em> EMNP-gyűlés Sofronyán
Közösségi rendezvénnyé nemesült az együttlét.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétvégén óraátállítás!
Áttérünk a téli időszámításra.
<em>Hír szerkesztése</em> Magyar állami kitüntetést kap Khell Levente
Pedagógusi, kultúraszervező és hagyományápoló munkásságát ismerik el.
<em>Hír szerkesztése</em> Újra megnyitotta kapuit a váraljai uszoda
Műszaki okok miatt két hónapig volt zárva az idén átadott létesítmény.
<em>Hír szerkesztése</em> Tovább tart az indiánnyár
A jövő héttől azonban lehűlés várható.
<em>Hír szerkesztése</em> Értékes kőfaragványokat találtak a borosjenői várfalban
Szeretnének egy vándorkiállítást is szervezni, ám az anyag végső helye a vár lenne.
<em>Hír szerkesztése</em> Tizennyolc – Előadás a nagy háború utolsó három napjáról
A magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház Aradon.