„Akadémiai” leckét kapott az UTA

Ott folytatta az UTA, ahol télen abbahagyta – gyenge teljesítménnyel rukkolt elő a másodosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének nyitó fordulójában.

A másfél hónapos szünet idején alaposan felforgatott aradi csapat (amely az idegenlégiósoktól egytől egyig megvált, helyettük pedig saját nevelésű, vagy a környékbeli csapatoktól szerződtetett játékosokkal próbálja megerősíteni helyét a középmezőnyben) nagy reményekkel várta a szezonkezdést, és az új szerzemény Buia révén már a Világoson rendezett mérkőzés 10. percében vezetéshez is jutott. Térfélcseréig megőrizte az előnyt Cristian Todea vezetőedző legénysége, de nem sokkal szünet után Găină „kaparta ki” az egyenlítő gólt a clinceni-i csapatnak. A hajrában a csereként Blejdea percei következtek: előbb első labdaérintéséből gólt szerzett, majd a végjáték pillanataiban betört az aradiak tizenhatosába, és hibára kényszerítette Popát, ugyanis az aradi védő oly balszerencsésen ért bele a vendégcsatár beadásába, hogy a labda a saját kapujában kötött ki, magabiztos győzelemhez segítve ezzel az Academicát.

A téli szünetben nagy változások történtek a mezőny összetételét illetően, ugyanis a Szatmárnémeti Olimpia és a Marosvásárhelyi ASA csapatait kizárták, illetve megszűnt, így a soros ellenfelek 3–0 arányban nyerik az ellenük esedékes meccseket.

II. Liga, 22. forduló: UTA–Academica Clinceni 1–3, gólszerzők: Buia (10. p.), illetve Găină (55. p.), Blejdea (68. p.), Popa (90+3. p., öngól).

További eredmények: Foresta Suceava–Dacia Unirea Brăila 1–0 (még tart a 2. félidő), Ştiinţa Miroslava–FC Argeş 2–3 (még tart a 2. félidő), Pandurii Târgu Jiu–Bukaresti Metaloglobus 1–0, Sportul Snagov–Temesvári Ripensia 1–1, Temesvári ASU Politehnica–Chindia Târgovişte 1–2, Szatmárnémeti Olimpia–CS Mioveni 0–3 (játék nélkül), Nagyváradi Luceafărul–Marosvásárhelyi ASA 3–0 (játék nélkül); vasárnap: CS Afumaţi–CS Baloteşti 4–1, Dunărea Călăraşi–AFC Hermannstadt 0–0.

Az állás: 1. Dunărea 50 ponttal, 2. Hermannstadt 49, 3. Târgovişte 45. Az Academica Clinceni 38 ponttal feljött az ötödik helyre, míg az UTA 25 ponttal a tizenkettedik. Az UTA március 3-án Mioveni-be látogat.

A rovatból ajánljuk: