Sikeres UTA-főpróba a Dinamo elleni kupameccs előtt

2019. szeptember 23.
Jól hangolt a keddi kupameccsre az UTA labdarúgócsapata a hétvégén, hiszen a másodosztályú bajnokság szombati játéknapján 5–2-re nyert Târgu Jiun a Pandurii ellen.
<em>Hír szerkesztése</em> Sikeres UTA-főpróba a Dinamo elleni kupameccs előtt
Jól sikerült a Pandurii elleni főpróba | Fotó: uta-arad.ro

Kedden 16.30 órától az újaradi Motorul-pályán már jóval nehezebb dolguk lesz az UTA játékosainak, hiszen a fővárosi Dinamo ellen nem lesz sétagalopp, még akkor sem, ha a fővárosiak nem „muzsikálnak” valami fényesen a mostani élvonalbeli bajnokságban, és tíz meccs után tíz ponttal csak a tizedikek.

A meccset megelőző hétfői sajtótájékoztatón Bálint László, az UTA vezetőedzője elmondta: tisztában vannak az osztálybeli különbséggel, de megpróbálnak felnőni az első ligás csapathoz, és meglepetést okozni azzal, hogy kiütik a bukarestieket a kupából.

A Dinamo egyébként 2007-ben szerepelt legutóbb Aradon, amikor az UTA még első osztályú volt. Azon a meccsen Bálint László is játszott az aradiak védelmében, a mérkőzés pedig 1–1-re végződött.

A keddi mérkőzésre a jegyek már a múlt héten néhány óra alatt elfogytak. A csendőrség felhívja a figyelmet, hogy mivel esőt jósolnak a meccs idejére, a nézők lehetőleg esőköpenyt vigyenek magukkal, vagy tompa végű esernyőket – a hegyes, fémvégű esernyőket ugyanis a kapunál elkobozzák, csakúgy, mint azokat a tárgyakat, amivel sérülést lehet okozni.

Pirotechnikai eszközöket tilos a nézőtérre vinni, és felkérnek mindenkit, hogy sportszerűen szurkoljon. A nézőken kedden 15 órától engedik be a stadionba.

  • 2. Liga, 8. forduló: Pandurii–UTA 2–5, gólszerzők: Popescu (47.), Oiță (68.), illetve Ioniță (15. és 17.), Rus (53. és 57.), Buhăcianu (73.).
  • További eredmények: Kolozsvári „U”–Petrolul 4–0, Sportul–FK Csíkszereda 0–1, CS Mioveni–Dunărea 1–1, Daco-Getica–Metaloglobus 2–3, Turnu Măgurele–Viitorul Pandurii 2–0, Concordia–FC Argeş 1–1, ASU Politehnica–Resicabánya 0–0, Rapid–Gloria 3–2, hétfőn: Farul–Ripensia.
  • Az élen: 1. Turnu Măgurele 22 pont/8 meccs, 2. UTA 16/7, 3. Gloria 16, 4. Mioveni 16, 5. Rapid 16 ponttal.

További hírek

Hír beküldése
Megszólal az új orgona is.
Hír beküldése
Az ötlet nyilván nem saját.
Egyelőre csak tervezet.
Rászorulóknak gyűjtenek téli tüzelőre.
<em>Hír szerkesztése</em> Ifjúsági találkozó és adventi gyertyagyújtás Ségán
Pál József Csaba megyéspüspök is jelen lesz.
<em>Hír szerkesztése</em> Eltörölték az üzemanyag pótlólagos adóját és a részmunkaidősök többlet tb-járulékát
A parlament eltörölte az üzemanyagra kivetett pótlólagos adót, valamint a részmunkaidős dolgozókra kivetett többlet társadalombiztosítási járulékot, vagyis nem kell a minimálbérhez mért járulékot fizetniük.
<em>Hír szerkesztése</em> Évadzáró: Anconai szerelmesek
Zenés vígjáték a kamaraszínház a 2019-es repertoárjának végén.
<em>Hír szerkesztése</em> Veszélyes bűnbandát számoltak fel
Loptak-raboltak Svájcban, majd hazaszöktek.
<em>Hír szerkesztése</em> Üzembe áll a Mikulás-villamos
Több mint húsz éve közlekedik már az év végi ünnepekkor a különjárat.
<em>Hír szerkesztése</em> Rendhagyó aukció a Delta-galériában
Gergye Krisztián Táncfestménye Aradon.