Sikeres UTA-főpróba a Dinamo elleni kupameccs előtt

Jól hangolt a keddi kupameccsre az UTA labdarúgócsapata a hétvégén, hiszen a másodosztályú bajnokság szombati játéknapján 5–2-re nyert Târgu Jiun a Pandurii ellen.

Kedden 16.30 órától az újaradi Motorul-pályán már jóval nehezebb dolguk lesz az UTA játékosainak, hiszen a fővárosi Dinamo ellen nem lesz sétagalopp, még akkor sem, ha a fővárosiak nem „muzsikálnak” valami fényesen a mostani élvonalbeli bajnokságban, és tíz meccs után tíz ponttal csak a tizedikek.

A meccset megelőző hétfői sajtótájékoztatón Bálint László, az UTA vezetőedzője elmondta: tisztában vannak az osztálybeli különbséggel, de megpróbálnak felnőni az első ligás csapathoz, és meglepetést okozni azzal, hogy kiütik a bukarestieket a kupából.

A Dinamo egyébként 2007-ben szerepelt legutóbb Aradon, amikor az UTA még első osztályú volt. Azon a meccsen Bálint László is játszott az aradiak védelmében, a mérkőzés pedig 1–1-re végződött.

A keddi mérkőzésre a jegyek már a múlt héten néhány óra alatt elfogytak. A csendőrség felhívja a figyelmet, hogy mivel esőt jósolnak a meccs idejére, a nézők lehetőleg esőköpenyt vigyenek magukkal, vagy tompa végű esernyőket – a hegyes, fémvégű esernyőket ugyanis a kapunál elkobozzák, csakúgy, mint azokat a tárgyakat, amivel sérülést lehet okozni.

Pirotechnikai eszközöket tilos a nézőtérre vinni, és felkérnek mindenkit, hogy sportszerűen szurkoljon. A nézőken kedden 15 órától engedik be a stadionba.

  • 2. Liga, 8. forduló: Pandurii–UTA 2–5, gólszerzők: Popescu (47.), Oiță (68.), illetve Ioniță (15. és 17.), Rus (53. és 57.), Buhăcianu (73.).
  • További eredmények: Kolozsvári „U”–Petrolul 4–0, Sportul–FK Csíkszereda 0–1, CS Mioveni–Dunărea 1–1, Daco-Getica–Metaloglobus 2–3, Turnu Măgurele–Viitorul Pandurii 2–0, Concordia–FC Argeş 1–1, ASU Politehnica–Resicabánya 0–0, Rapid–Gloria 3–2, hétfőn: Farul–Ripensia.
  • Az élen: 1. Turnu Măgurele 22 pont/8 meccs, 2. UTA 16/7, 3. Gloria 16, 4. Mioveni 16, 5. Rapid 16 ponttal.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.