Kiütötte a címvédőt és döntős az aradi női kosárlabdacsapat!

Az aradi lányok öröme | Fotó: FCC Baschet UAV Facebook-oldal

Az aradi lányok öröme | Fotó: FCC Baschet UAV Facebook-oldal

Az utóbbi évek sikercsapata, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni második idegenbeli győzelmével az első osztályú női kosárlabda-bajnokság döntőjébe jutott az Aradi FCC Baschet ICIM UAV csapata kedd este.

A három meccsből két győzelemig tartó elődöntő első felvonásán az aradiak elvették a címvédő székelyföldiek pályaelőnyét (az alapszakaszban előkelőbb helyen végzett csapatok kezdhették otthon a párharcot), ugyanis 86:79 arányban diadalmaskodtak az első meccsen. Így megnyílt az esély, hogy hazai pályán vívják ki a fináléba jutást Miroslav Popov vezetőedző tanítványai, de a háromszékiek a hétvégén revansot vettek (66:55-re nyertek), így a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre került sort.

Kedd este az első két negyed után úgy tűnt, hogy nem sikerül az újabb bravúr, hiszen a szentgyörgyiek 29:22 arányban vezette a nagyszünetben a saját közönségük előtt, de az aradiak a folytatásban egyre biztosabb kézzel játszottak, és az utolsó negyed előtt már csaj egy pontra (45:44) olvadt a vendéglátók előnye. A hajrában az aradiak bírták jobban erővel és idegekkel, s végül megfordították az eredményt, a 72:63-as siker pedig azt jelentette, hogy a sárga-kék mezesek játszhatnak az aranyéremért a másik ágon győztes Konstancával.

Az aradi női kosárlabdacsapat kilenc alkalommal hódította el eddig a bajnoki címet, legutóbb 2013-ban, azóta két bajnoki bronzéremmel, egy Román Kupa-győzelemmel és egy Közép-Európa-liga-győzelemmel vigasztalódott.

Női kosárlabda-bajnokság, elődöntő, 3. mérkőzés:

  • Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet UAV 63:72, továbbjutott Arad 2–1-es összesítéssel.
  • Konstancai CSM–Târgoviștei CSM 71:66, továbbjutott Konstanca 2–1-es összesítéssel.

Az öt meccsből három győzelemig tartó döntő április 15-én, hétfőn kezdődik Konstancán.